• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I kolege ustale protiv Đokovića: Ostavka!

Autor Mirjana Šegan

Amerikanci pišu da su se i pojedini teniseri oglasili i da Srbina više ne žele na čelu Savjeta ATP igrača

 teniseri-Novak-Djokovic-ostavka-na-mjesto-predsjednika-ATP-igraca Izvor: MN PRESS

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, mogao bi da izgubi mjesto šefa Savjeta ATP igrača.

Srpski as organizovao je Adria Tour u Beogradu i Zadru, na kojem se zarazilo nekoliko osoba korona virusom, ali i on, što je izazvalo brojne kritike javnosti.

Možda će vas zanimati

Mnogi su zamjerili Đokoviću da je organizovanjem regionalnog turnira, na kojem je nastupalo i nekoliko tenisera iz svjetskog vrha - Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, izložio učesnike riziku jer nije dobro procijenio bezbjednosnu i zdravstvenu situaciju.

Najviše se mu se prebacuje što je organizovao i žurku u jednom klubu nakon završetka turnira u prestonici Srbije, gdje je bio veliki broj ljudi bez adekvatne zaštite.

Glas su, prema vijestima iz SAD, podigli i sami teniseri.

Magazin "Sports Illustrated" piše kako kolege traže od Đokovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Savjeta ATP igrača.

Glavni razlog je taj što se najbolji teniser svijeta, po njihovom mišljenju, nije ponio odgovorno u ulozi koja zahtijeva odgovornost.

Navodno, ostavka se već nalazi na stolu i o njoj bi trebalo u skorije vrijeme da se raspravlja.

Đoković, koji je 2016. godine postao predsjednik Međunarodnog savjeta tenisera, saopštio je po dolasku u Beograd iz Zadra, sa turnira koji je prekinut nakon što je Grigor Dimitrov objelodanio da je pozitivan na korona virus, a onda i još nekoliko učesnika Adria Toura, da je i on zaražen, kao i njegova supruga Jelena, i da će ostati u izolaciji 14 dana.

Uprkos brojnim kritikama na račun Đokovića, bilo je i onih koji su stali u njegovu odbranu, poput francuskog tenisera Rišara Gaskea, koji je naveo da "Novak nije nikome stavio pištolj na glavu da učestvuje", ili prekaljenog teniskog stručnjaka Nikole Pilića, koji je istakao da je Srbin "imao plemenitu ideju" kada je riješio da organizuje regionalni turnir.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lavica

**** uh bas se Nole nasekirao....zahvalni smo Vam jer cete mu skinuti najveci teret koji nisi na ledjima...." malo" briga ima pa ce sada da razmislja da li cete da ga smenite sa mesta Predsednika saveta igraca.....da nije bio " dobar " ne bi toliko dugo bio Predsednik Cetiri godine, zar je to malo....dosta je....e sad gospodo izaberite ko bi to drugi mogao biti....kao Nole NIKO!!!!!! decko ima drugih problema, ima svoj zivot I svoj narod koji je uz njega u ovoj teskoj situaciji I za njega I njegovu porodicu....da nam je ziv I zdrav I kada sve bude ok.na terenu ce svima " reci" SVE.....Nole kralju, ponosu nas, jedan si I jedinstven od svih!!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC