• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali rukometaši i rukometašice pomogli drugarima

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Dječaci i djevojčice iz Banjaluke i Kozarske Dubice odigrali humanitarnu utakmicu mini rukometa i prikupili novčana sredstva za svoje drugare koji su bili poplavljeni.

 Mali rukometaši i rukometašice pomogli drugarima Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Lijep prizor u nedjelju viđen je u nedjelju u dvorani banjalučke Osnovne škole "Borisav Stanković".

Gomila djevojčica i dječaka na parketu sa loptama, igra se mini rukomet i dvjestotinjak gledalaca na tribinama ih bodri dok oni trče, šutiraju, bore se za svaku loptu...

Povod su bile velike poplave koje su zadesile Banjaluku i RS, a pomoć ugroženima ovog puta pružili su sportisti i to oni najmlađi.

Škola mini rukometa "Banjaluka", koja okuplja dječake i djevojčice od šest do 12 godina, organizovala je humanitarnu utakmicu protiv drugara iz Kozarske Dubice, a gledaoci su kupovinom ulaznica od dvije, pet ili deset KM, pomogli mališanima iz Banjaluke koji su ugroženi poplavama.

"S obzirom da ove poplave i katastrofa koja se desila nije mimoišla ni članove škole rukometa Banjaluka odlučili smo se za jednu humanitarnu utakmicu sa drugarima iz Kozarske Dubice. Namjera nam je bila da naši dječaci i djeovjčice razmijene iskustva i da se nadigravaju sa drugarima iz Dubice te da pokušamo prikupiti novčanu pomoć za naše članove koji su najugroženiji poplavama. Odziv roditelja i ljudi koji su čuli za našu akciju je dobar tako da očekujemo da prikupimo određena novčana sredstva", rekao je Boris Srdić, jedan od osnivača Škole mini rukometa "Banjaluka".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Gosti iz Kozarske Dubice nisu se ni jednog trenutka dvoumili da li da dođu u Banjaluku i pomognu ovu akciju.

"Dobili smo poziv iz Banjaluke da dođemo i bili smo zainteresovani da pomognemo jer ovo je stvarno katastrofa koja je pogodila našu Republiku. Došli smo ovdje sa dječacima i djevojčicama iz RK Kozara i ŽRK Dubica da odigramo utakmicu i donijeli i naš prilog za akciju. Naš grad nije toliko pogođen, poplavljeno je jedno naselje sa dvadesetak kuća, kojima smo takođe pomogli, ali nije to ni blizu kao u drugim gradovima, poput Doboja, Bijeljine, a kako čujemo i nekih dijelova Banjaluke. Dosta te djece iz škole mini rukometa Banjaluka je ugroženo i došli smo da im pomognemo", rekao je Vladimir Suvajac, trener djevojčica u RK Dubica.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jučerašnji prizor obradovao je ljubitelje sporta, posebno rukometa u ovom gradu i vratio nadu da Banjaluka ponovo može da bude grad sporta, grad rukometa.

Iako su tek počeli da se bave sportom, mali rukometaši i rukometašice oduševili su svojom energijom, željom za igru, ali i disciplinom koju su pokazali dok su im treneri davali savjete, pokazivali vježbe i prenosili im dragocjeno iskustvo.

Škola mini rukometa Banjaluka je osnovana na inicijativu Draška Budiše, dugogodišnjeg rukometnog radnika i koordinatora svih omladinskih selekcija u RK Borac, a jednog dana možda će se govoriti o njoj kao o školi u kojoj su počinjali neki novi evropski prvaci, olimpijski pobjednici...

"Ključna stvar u našem gradu što se tiče rukometa je taj rad sa najmlađima, odnosno vraćanje rukometa u osnovne škole tako da smo počeli sa četiri osnovne škole, poslije je dodana još jedna škola. Do sada smo brojali najviše 130-140 članova, ovih dana ih je nešto manje zbog svih ovih okolnosti. Akcenat je na mini rukometu i ono što je važno napomenuti nakon 12-te godine naša djeca prelaze u RK Borac i nastavljaju se baviti rukometom tako da smo obezbijedili za naše članove taj neki kontinuitet treniranja. Samim osnivanjem ove škole i vraćanjem rukometa u osnovne škole smo stvorili neku bazu od 130 djece koja za nekih par godina može preći u RK Borac i činiti polaznu osnovu za neko vrhunsko bavljenje rukometom. Mislim da ima dosta talentovane djece, imamo kvalitetne kadrove i ako nam se ostale kockice poslože možemo praviti generacije i generacije dobrih rukometaša i rukometašica", rekao je Srdić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedna od onih koji će možda jednog dana ponovo proslaviti Banjaluku je devetogodišnja Lorena, mala rukometašica koja obožava ovaj sport.

"Treniram sedam mjeseci ovdje i jako mi se sviđa ovaj mini rukomet. Ranije sam trenirala rukomet u Borcu pa sam htjela da nastavim sa mini rukometom. Današnje druženje sa drugarima iz Dubice je super", pomalo stidljivo rekla nam je Lorena i odmah otrčala nazad do svojih drugarica koji su trebali da počnu utakmicu.

Na kraju možemo samo da kažemo bravo za Lorenu i ostale drugare i drugarice, bravo za sport i solidarnost!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC