• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilac: Karabatića i Bojinovića u zatvor!

Autor mondo.rs

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić suočen sa zahtjevom tužioca da ode iza rešetaka zbog namještanja utakmice i klađenja na njen ishod. Za Bojinovića tužilac traži šest mjeseci zatvora!

 Tužilac traži da Nikola Karabatić i Malden Bojinović idu u zatvor Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Pre dve i po godine, rukometna i sportska javnost bila je zaprepašćena vešću da je višestruki prvak sveta i osvajač olimpijskog zlata, Francuz Nikola Karabatić umešan u kladioničarski skandal, zajedno sa još nekoliko rukometaša.

Tada su on, njegov brat Luka i još nekoliko igrača privedeni zbog sumnji da su učestvovali u ilegalnom klađenju i nameštanju utakmica.

Proces je još u toku, a najnovija vest je da je tužilac zatražio TRI MESECA ZATVORA za Nikolu Karabatića (zaprećena kazna bila je do pet godina) i 30.000 evra.

Za Mladena Bijinovića tužilac traži ŠEST MESECI ZATVORA + 60.000 evra!

Pred sudom u Monpeleju, optuženo je ukupno 16 osoba (osam rukometaša), a tužilac za njih traži kazne zatvora u trajanju od nekoliko meseci i novčane kazne u rasponu od 7.500 do 80.000 evra. Tako, za brata Nikole Karabatića - Luku - traži tri meseca zatvora i 20.000 evra, kao i za Dragana Kajića, Isama Teja i Samuela Onrubiju...

"U ovom slučaju nema mesta priči da je reč o neznanju. Ne možete da nam govorite da se sve događalo iza vaših leđa, da niste ništa znali o ovome", bio je nemilosrdan tužilac Patrik Dežarden, koji se osvrnuo na Karabatićev iskaz da nije znao da će utakmica njegovog bivšeg kluba Monpeljea protiv ekipe Seseona biti nameštena, a na takav ishod su se kladili ljudi iz njegovog bliskog okruženja.

Tužilac je na kraju izlaganja povisio ton: "Osudite ovo razmaženo derište francuskog sporta!", prenosi "Lekip".

Da vas ukratko podsetimo: Monpelje, za koji su igrali braća Karabatić, izgubio je prvenstveni meč od ekipe Sesona u završnici takmičenja. Monpelje, koji je već bio osigurao titulu prvaka Francuske, vodio je na poluvremenu 15:12, ali je na kraju izgubio 28:31.

Uplate na pobedu Sesona najviše su stizale na poluvremenu, a uplaćeno je sveukupno oko 24.000 evra. Policiji je to bilo sumnjivo, pa je počela da istražuje...

Devojka Nikole Karabatića, Žeraldin Prije uplatila je uoči utakmice 1.500 evra na pobedu Sesona. Kasnije je dokazano da je Karabatić nekoliko dana ranije podigao sa svog računa 1.500 evra, a to je ujedno bio jedini iznos koji je podigao u nekoliko nedelja uoči utakmice.

Osim braće Karabatić pred sudom odgovaraju i rukometaši Mladen Bojinović, Samuel Onrubija, Dragan Gajić, Primož Prost, Isam Tej i Mikael Robin.  

"Više bismo voleli da je tužba odbačena... U teoriji, Karabatiću preti zatvorska kazna do pet godina, ali i nekoliko sati provedenih u zatvoru bilo bi previše", izjavio je nedavno Karabatićev advokat Mišel Korbije.

Karabatić je početkom 2013. godine saslušan pred sudom u Monpeljeu. Posle ovog skandala napustio je Monpelje... Posle nekoliko meseci, kada se prašina slegla, vratio se u reprezentaciju, potpisao za Barselonu, a nedavno je dobio priznanje za najboljeg rukometaša sveta za 2014. godinu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana

Ok Karabatić, ali šta je sa Bojinovićem, valjda nas to više zanima jer je naš čovjek! Ako se stvarno dokaže da je kriv, onda je to izuzetno glup i nepotreban potez za njega koji je imao zaista uspješnu karijeru i bio uzor mladim ljudima koji treniraju rukomet. Mislila sam da je on pametniji...:/

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC