• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA menja statut da bi primila Kosovo

Autor mondo.rs

Utorak je novi "Dan D" za borbu protiv primanja samozvane države u Evropsku fudbalsku uniju.

 UEFA želi da primi Kosovo Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije dugo je odolevao naporima Prištine i početkom marta bio prinuđen da saopšti: "Borimo se za nepriznavanje Kosova u UEFA, ali nije lako"

Još tada, 3. maj je naglašen kao "Dan D" za prijem samoproglašene "države" u Evropsku kuću fudbala, jednu od malobrojnijih međunarodnih sporstkih organizacija u kojoj Kosovo još nije zastupljeno.

Predstojeći kongres UEFA mogao bi, stoga, da bude i odlučujući po tom pitanju, a dnevni list "Politika" u današnjem izdanju objašnjava šta sve prethodi velikom skupu u Budimpešti.

"Planira se promena Statuta UEFA, koji trenutno predviđa da član ove organizacije može da bude samo zemlja čiju nezavisnost priznaju Ujedinjene nacije. U predlogu novog statuta, u koji je 'Politika' imala uvid, brišu se 'Ujedinjene nacije' i zamenjuju se formulacijom 'većina međunarodne zajednice na evropskom kontinentu'", objavljuje beogradski list.

S obzirom na to da Kosovo priznaje većina evropskih zemalja, ovakvom promenom statusa biće stvorena formalnopravna mogućnost da Kosovo postane 55. član UEFA.

"Politika" iznosi i da njeni podaci govore da bi odmah posle toga, na istom kongresu, trebalo da se prihvati prijava Kosova.

"Nezvanično, Kosovu i njegovim sponzorima se žuri da bi mogli da se takmiče u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018. godine", podvučeno je.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC