• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hurtić žali, Kostić zadovoljan rezultatom

Derbi susret prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva završen je bez pobjednika, a ovim rezultatom mogo više su zadovoljni biti domaći.

 Hurtić žali, Kostić zadovoljan rezultatom Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Krenuli smo hrabro u utakmicu. Otvoreno, htjeli smo da damo gol više od Sarajeva. U jednom trenutku smo imali neku malu inicijativu i ta greška našeg odbrambenog igrča da u kratkom periodu da dobije dva žuta kartona je poremetila sistem", kazao je Miloš Kostić, trener Željezničara nakon utakmice.

Željo je unatoč činjenici da je imao igrača manje, ipak uspio doći u vodstvo.

"Na poluvremenu smo se dogovorili kako da nastavimo. Ta jedna kontra koju smo priželjkivali nam je i donijela vodeći pogodak, ali malo dekoncentracije nas je koštalo. Kada imate igrača manje, oni su umorniji i te greške se dešavaju, a Sarajevo je to iskoristilo. Na kraj mislim da smo zaslužili taj jedan bod jer su momci ostavili srce na terenu i istrčali taj težak meč", dodao je strateg "plavih".

Prema njegovim riječima ekipa se morala “krvavo boriti” za bod nakon crvenog kartona i da se takva nepažnja pojedinaca neće ponoviti.

“Derbi je to, emocije su prisutne i teško je u nekim trenucima ne izgubiti kontrolu. Onda dođe do takvih događaja koji nisu na mjestu. To se u budućnosti sigurno neće dešavati", kazao je Kostić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener gostujućeg sastava vidno je nezadovoljan bio rezultatom s Grbavice. Naime, Sarajevo je šezdeset minuta imalo igrača više, ali nije uspjelo doći do sva tri boda.

"Nervozno smo ušli u utakmicu, a to nismo željeli. Na kraju smo primili gol iz jedne prilike, baš kao i na prošlom derbiju, gdje lopta putuje 40 metara, a mi loše stojimo na zatvaranju druge stative. Prosto je nevjerovatno da na derbijima primamo ovakve golove. Mislim da smo na vrijeme izjednačili. Prekid utakmice dosta uticao na tok igre”, kazao je Almir Hurtić, strateg tima s Koševa.

Iako su imali igrača više na terenu punih sat vremena, igrači Sarajeva su uspjeli samo jednom zatresti mrežu domaćeg sastava i to prilikom izjednačenja.

“Kada odnesete bod sa Grbavice ne možete biti skroz nezadovolni, ali ja jesam nezadovoljan. Tu prednost s igračem više smo morali iskoristiti”, kazao je Hurtić.

U narednom kolu Sarajevo će dočekati Zrinjski, dok će Željezničar gostovati kod Olimpica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC