• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veselin Vujović: Kasno za Srbiju, ali nije za...

Autor mondo.rs

Selektor Slovenije posle velikog uspeha na Svetskom prvenstvu u Francuskoj o prošlosti i budućoj karijeri

Veselin Vujović uspeo je sa rukometnom reprezentacijom Slovenije da ostvari najveći uspeh. Na Svetskom prvenstvu u Francuskoj osvojili su bronzu, posle senzacionalne pobede nad Hrvatskom (31:30).

Vujović je blistao posle trijumfa, jer je ipsuni veliki san.

"Kao rukometaš sam sve osvojio, a sada mogu da se pohvalim da imam medalju i kao trener. Uspehom na Svetskom prvenstvu smo pokazali da moramo da verujemo u sebe, jer samo tako može da se stigne do odličja", poručio je u razgovoru za "Kurir" Vujović.

On je istakao da je čvrsto verovao da ekipa Slovenije može da napravi dobar rezultat, a govor koji im je održao deset minuta pre kraja meča za treće mesto i koji je izazvao veliku pažnju, ispostavio se kao ključan, jer je njegov tim nakon njega stigao do preokreta.

"To je bilo spontano. Veoma sam emotivan i kažem sve što mislim u trenutku. Video sam da hrvatski igrači padaju fizički i samo sam svoje motivisao da krenu na sve ili ništa", objasnio je Vujović.

Bivši trener Jugoslavije i Srbije i Crne Gore dokazao se rezultatima, ali na klupi "orlova" više neće sedeti.

"Prezreo sam da budem selektor Srbije. Ranije je bilo nekih razgovora na tu temu, ali očigledno strukturama koje su vodile Rukometni savez Srbije nisam odgovarao, tako da je sada malo kasno", rekao je Vujović, koji je kao igrač osvojio olimpijsko zlato na Igrama u Los Anđelesu 1984. godine.

Ipak, posle Slovenije mogao bi da preuzme baš selekciju koju je "zavio u crno" na Svetskom prvenstvu u Francuskoj - Hrvatsku. Njihovog selektora Željka Babića posle poraza i povratka u Zagreb sa "drvenom" medaljom, već svi vide kao bivšeg.

"Babić je odličan stručnjak i mislim da zaslužuje da vodi nacionalni tim. Ipak, lagao bih kad bih rekao da nemam želju da vodim Hrvatsku. Ali koliko je to realno, pokazaće vreme. U ovom trenutku ne znam. Postoje ugovori, postoji data reč, nešto što je više od papira, ali u svakom slučaju ako nekada neko bude sa mnom ozbiljno razgovarao o tome, dobro ću razmisliti", izjavio je za dnevnik.hr Vujović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC