• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Parizu se pomirili, pa razbili Bajern!

Autor mondo.rs

Pari Sen Žermen se "grupisao" i timski pobedio Bavarce! Debakl Benfike u Švajcarskoj, rutina Junajteda u Moskvi i mirni trijumfi Barselone i Juventusa. Veliki preokret Čelsija u Madridu!


Priče o svađi Nejmara i Edinsona Kavanija oko izvođenja penala bar na jedno veče pašće u drugi plan.

I jedan i drugi superstar, kao i ceo tim Unaija Emerija, posvetili su se današnjem, velikom zadatku i uradili su ga maestralno!

PSŽ - BAJERN 3:0!

Parižani su golovima Danija Alveša, Edinsona Kavanija i Nejmara do 63. minuta do nogu dotukli nemačkog giganta i pred punim Parkom prinčeva pokazali da bi stotine miliona evra zaista mogle da ove sezone donesu trofej Lige šampiona u Pariz.

Naravno, do prolaska kroz finiš te trke je dugačak put, na kojem će konkurenti "prinčevima" biti i timovi koji su večeras osvojili bodove. Na primer:

- Mančester junajted, koji se prošetao kroz Moskvu i pobedio CSKA 4:1
- Barselona, koja je odigrala dovoljno da u Lisabonu savlada Sporting 1:0
- Juventus, koji je posle više od sata "otključao" odbranu Olimpijakosa i slavio 2:0
- Čelsi, koji je u uzbudljivom madridskom finišu pobedio Atletiko, golom Batšuaija za konačnih 1:2!

Najubedljiviju pobedu večeri ostvario je Bazel, razbivši Benfiku ubedljivih 5:0! Takođe efikasan bio je i Seltik, koji je pobedio Anderleht u Briselu 3:0.

U startnim postavama bila su šestorica srpskih fudbalera:

Ljubomir Fejsa i Andrija Živković (Benfika), Nemanja Matić (Mančester junajted), Uroš Spajić (Anderleht) i Saša Zdjelar (Olimpijakos) zaigrali su od 20.45, a ranije večeras Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za Romu u Azerbejdžanu, gde je "vučica" savladala Karabag u prvoj utakmici Lige šampiona u Bakuu.

Večerašnji nastup svakako će najteže pasti srpskom tandemu iz Benfike, jer je njihov tim na momente izgledao potpuno izgubljeno na Sent Jakob parku u Bazelu. Švajcarski domaćin prosto se poigrao sa lisabonskim "orlovima" skresanih krila i ostvario svoju najubedljiviju pobedu u Ligi šampiona ikad.

Najbolji igrač te utakmice bio je napadač domaćih Dimitri Oberlan, dvostruki strelac, koji je u 59. minutu iznudio i faul Ljubomira Fejse u kaznenom prostoru, kažnjen iskorišćenim penalom za 3:0.

Za to vreme, Mančester junajted Nemanje Matića imao je prijatno meče na terenu CSKA, jer je skoro sve uradio kako je Žoze Murinjo i poželeo. "Đavoli" su poveli na vreme golovima Romelua Lukakua i Antonija Marsijala (0:2 u 19. minutu), do poluvremena je bilo 0:3, a Henrik Mkitarjan je u 57. postavio i ubedljivih 0:4, koje je tek u finišu nedovoljno ublažio Konstantin Kučaev.

U Grupi B je Seltik "prekopirao" rezultat iz Pariza, pobedivši Anderleht u Briselu podjednako ubedljivo - 3:0. Uroš Spajić bio je starter među domaćima, ali je već u 44. minutu morao da izađe zbog povrede. To je svakako potencijalna briga za Slavoljuba Muslina, koji ga je uvrstio na spisak "orlova" za oktobarske kvalifikacije.

U Grupi D, naši internacionalci nisu imali sreće da osvoje bar bod. Novi trener Olimpijakosa Takis Lemonis uvrstio je Sašu Zdjelara u prvi tim na gostovanju Juventusu (Uroš Đurđević nije bio u protokolu), ali je njegov tim izdržao do 69. minuta, kada je rezervista Gonzalo Iguain "načeo" grčkog šampiona. Mario Mandžukić je zatim postavio konačnih 2:0.

Istovremeno, Radosav Petrović je sa klupe odgledao poraz svog Sportinga od Barselone i jedini gol svog saigrača Sebastijana Koatesa. Nekadašnji defanzivac Liverpula poslao je loptu u mrežu, sopstvenu, u 49. minutu i tako postavio konačan rezultat - 0:1.

Najuzbudljiviji meč večeri odigran je bez srpskih fudbalera - u Madridu, gde je Čelsi gubio od Atletika na poluvremenu (Antoan Grizman iz penala), ali je u nastavku izjednačio golom sjajnog Alvara Morate, a potom i pobedio u nadoknadi, odličnom akcijom Ngolo Kantea, Markosa Alonsa i strelca - Mičija Batšuačija.



Pročitajte konačne rezultate i podsetite se kako je izgledao utorak, prvi takmičarski dan ovog kola:


GRUPA A

Bazel - Benfika 5:0 (2:0)
/Lang 2', Oberlan 20', 69' Van Volfsvinkel 59', Riveros 76'/

CSKA - Mančester junajted 1:4 (0:3)
/Kučaev 90' - Lukaku 4', 26', Marsijal 19'p, Mkitarjan 57'/

Tabela: Junajted 6, Bazel 3, CSKA 3, Benfika 0.

GRUPA B

PSŽ - Bajern 3:0 (2:0)
/Alveš 2', Kavani 31', Nejmar 63'/

Anderleht - Seltik 0:3 (0:1)
/Grifits 38', Mbođi 50'ag, Sinkler 93'/

Tabela: PSŽ 6, Bajern 3, Seltik 3, Anderleht 0

GRUPA C

Karabag - Roma 1:2 (1:2)
/Enrike 28' - Manolas 7', Džeko 15'/

Atletiko Madrid - Čelsi 1:2 (1:0)
/Grizman 40' - Morata 59', Batšuaji 94'/

Tabela: Čelsi 6, Roma 4, Atletiko Madrid 1, Karabag 0.

GRUPA D

Sporting Lisabon - Barselona 0:1 (0:0)
/Koates 49'ag/

Juventus - Olimpijakos 2:0 (0:0)
/Iguain 69', Mandžukić 80'/

Tabela: Barselona 6, Sporting 3, Juventus 3, Olimpijakos 0.


IZ MINUTA U MINUT:

22.35 Veliki preokret u Madridu! Čelsi je srušio Atletiko u završnici, golom Mišija Batšuaija golom u nadoknadi vremena, posle lepe akcije Kantea i Alonso.

22.18 Nema kraja agoniji Benfike u Švajcarskoj! Bazel je propustio dva zicera za "5:0", pa je iskoristio treći, udarcem Riverosa u 77. minutu. Nedugo potom, Mandžikić duplira prednost Juventusa protiv Olimpijakosa.

22.13 Potpuni potop Bazela - Oberlan postiže svoj drugi, a četvrti Bazelov gol u ovoj utakmici! Ko bi očekivao ovakav ishod u Švajcarskoj?

  22.11 Bajern smanjuje zaostatak protiv Pari Sen Žermena, ali ga sudija ne priznaje. Da li će ovo biti potpuni potop šampiona Nemačke?

22.10 Juventus konačno "otvara" gol Olimpijakosa! 1:0 u Torinu! Strelac je Gonzalo Iguain, devet minuta posle ulaska u igru.

22.04 U Švajcarskoj, Ljubomir Fejsa skrivio je penal fauliravši Oberlana. Lopti je kraj bele crte prišao Volfsvinkel i rutinski postavio ogromnih 3:0 za Bazel protiv Benfike.

21.57 Mančester junajted odavno je završio posao u Moskvi, gde sada vodi 4:0 protiv CSKA, golom Mkitarjana.

21.48 Na početku drugog dela - očekivana vest iz Lisabona, gde je Barselona povela protiv Sportinga, autolom Sebastijana Koatesa, nekadašnjeg defanzivca Liverpula. U približno isto vreme, defanzivac Anderlehta Mbođi postigao je takođe autogol, za duplo veće vođstvo Seltika.

- poluvremena na svim utakmicama. Trenutni bilans - devet golova na sedam mečeva.

21.23 Gol i u jednom od derbija - u Madridu. David Luiz je predugo povlačio jednog od igrača Atletika, sudija Cunejt Čakir očekivano je odmah dosudio penal, a Antoan Grizman pogodio za 1:0. Istovremeno, Seltik je poveo protiv Anderlehta rutinskom egzekucijom Grifitsa na dodavanje Tirnija.

21.16 Pisali smo o Lukakuu i pišemo ponovo. Belgijanac je upravo postigao i deseti gol ove sezone, rutinski kaznivši grešku CSKA za velikih 3:0 za Junajted. Za to vreme, u Parizu, PSŽ duplira prednost golom Kavanija na asistenciju Mbapea.

21.08 Interesantno je da su u Grupi A "pala" čak četiri gola za 20 minuta. Takođe, Romelu Lukaku postigao je večeras deveti gol ove sezone u isto toliko utakmica za Junajted u svim takmičenjima.



21.05 Opet stihijski golovi u Moskvi i Bazelu - i opet u istoj mreži. Mkitarjan je iznudio penal za Junajted u Rusiji, a loptu je sa "kreča" poslao u gol Marsijal, za 0:2. Praktično istovremeno, Bazel je duplirao vođstvo protiv Benfike, pogotkom Oberlana posle kontre.

20.50 Prvi golovi viđeni su u Švajcarskoj, Rusiji i Parizu, a postigli su ih Lang (Bazel), Lukaku (Junajted) i Dani Alveš (PSŽ). Furiozan početak večeri!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC