• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan "pukao" i od Juventusa, Iguain dva puta!

Autor mondo.rs

Ako Montela "preživi" i peti poraz u 11 kola Serije A, onda kineski vlasnici iracionalno vjeruju u njegove trenerske sposobnosti. Iguain postigao 100, pa 101. gol u italijanskom prvenstvu.

Ako poslije Lacija, Sampdorije, Rome i Intera, trener skupo renoviranog Milana Vićenco Montela preživi i peti poraz ove sezone u 11 mečeva u Seriji A, ovaj od Juventusa pred 78.328 uglavnom svojih navijača na "San Siru", onda se može reći da vlasnici kluba iz daleke Kine imaju iracionalno povjerenje u njegove mogućnosti.

"Rosoneri" su u velikom derbiju italijanskog i evropskog fudbala doživjeli 12. poraz u posljednjih 14 okršaja sa Juventusom.

Jubilarni 100, a potom i 101. gol u Seriji A, postigao je "bucko" Gonzalo Iguain koji će bar na jednu noć izjednačiti svoje "bjankoere" sa liderom Napolijem:

Milan - Juventus 0:2 (0:1).

Milan: Donaruma - Abate (od 61. Lokateli), Zapata, Romanjoli, Rodirgez, Borini - Kesi, Bilja (od 61. Antoneli), Čalhanolu (od 77. Silva) - Suso, Kalinić.

Juventus: Bufon - Lihtštajner (od 65. Barzalji), Rugani, Kjelini, Asamoa (od 71. Aleks Sandro) - Kedira, Pjanić - Kuadrado, Dibala, Mandžukić - Iguain.

Iguain je peti gol u sezoni postigao u 23. minutu na asistenciju razigranog Paula Dibale, a onda savladao tinejdžera Đanluiđija Donarumu samo stotinak sekundi nakon što je Montela dvostrukom izmjenom pokušao da promeni tok 226. zvaničnog okršaja dva slavna kluba.

Ovog puta na pas Kvadva Asamoe, u 63. minutu, Iguain je produžio agoniju "rosonera" u mečevima sa najvećim rivalima sa sjevera zemlje. Već smo napisali da je Milan pobijedio u dva od posljednjih 14 derbija sa Juventusom, ali bi tome trebalo dodati i da sedmostruki prvak Evrope ima i samo dvije pobjede u posljednjih 13 derbija sa Interom.

Najveća zvijezda ljetnog prelaznog roka u Italiji, bivši trofejni štoper Juvea, a sada oslonac skupog projekta Milana, Leonardo Bonući, nije imao pravo natupa u prvom od dva duela sa bivšim saigračima ove sezone u kojem je trener prvaka države, Masimilijano Alegri iskoristio plašljiv i defanzivan pristup mlađeg kolege kojem je odavno uzdrmana stolica, a koji je ove subote na otvaranju 11. runde pokušao formacijom 5-3-1-1 da se spase poraza…

...bezuspješno.

I ove večeri, Montelin tim djelovao je kao sastav "za šesto mjesto" - bez plana, bez igre... Imali su dve šanse "rosoneri" u prvom poluvremenu, pogodili i prečku pri rezultatu 0:1, ali su - kada se sve sabere i oduzme - nadigrani u svim elementima igre i to u periodu sezone u kojem Juve nije "onaj Juve" koji se šetao do "skudeta".

U gotovo svakoj od prethodnih šest sezona završenih osvajanjem titule, Juventus se "dizao" u novembru i decembru, kako bi na proljeće igrao fudbal kojem u Italiji niko nije mogao da parira, a u tom smislu 2:6 na "Friuliju" prošle nedelje i to sa igračem manje mogao bi da bude rezultat koji će, kada se bude pravio osvrt na sezonu 2017/18, biti jedan od "prelomnih".

Twitter Embed Code



Iako u ovom trenutku dijele vrh tabele sa Napolijem i Interom, koji i dalje nemaju poraz u prvenstvu, pitanje je da li će neko od ovih rivala imati snage da prati Alegrijev tim koji ne briljira, a ima skor 9-1-1 posle 11 rundi.

Juventus je nastavio sa pobjedama od kada je 14. oktobra doživio za sada jedini poraz u ligi, od Lacija u Torinu (1:2), pa je listi na kojoj su Sporting, Udineze i SPAL pridodao i sastav u koji je ljetos uloženo oko 200 miliona evra investicijama koje su, prema onome o čemu pišu italijanske kolege, ugrozile ne samo poziciju Milana prema UEFA finansijskom fer-pleju već možda i dalje funkcionisanje kluba.

GOLOVI

0:1 - Iguain (23. minut)


0:2 - Iguain (63. minut)



Rezultati 11. kola:

subota

Milan - Juventus 0:2 (0:1)
/Iguain 23, 63/

Roma - Bolonja (20.45)

nedjelja

Benevento - Lacio (12.30)
Krotone - Fiorentina (15.00)
Napoli – Sasuolo
Sampdorija – Kjevo
SPAL – Đenova
Udineze – Atalanta
Torino - Kaljari (20.45)

ponedjeljak

Verona - Inter (20.45)

Tabela: Napoli 28, Juventus (+1) 28, Inter 26, Lacio 25, Roma (-1) 21, Sampdorija (-1) 17, Fiorentina 16, Milan (+1) 16, Atalanta 15, Kjevo 15, Bolonja 14, Torino 13, Udineze 9, Kaljari 9, Sasuolo 8, Đenova 6, Krotone 6, Verona 6, SPAL 5, Benevento 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC