• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea bez snage za mega preokret! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Tim Dragana Bajića početkom drugog poluvremena imao zaostatak od 21 poena, stigao samo na "minus tri" u 38. minutu, ali nije mogao do potpunog preokreta i slavlja.

Iako su u 11. kolu ugostili ekipu koja je imala lošiji skor od njih, košarkaši Igokee nisu uspjeli pred svojim navijačima da dođu do petog trijumfa u sezoni.

Mega je od početka do kraja meča vodila i zasluženo stigla do slavlja, iako su Aleksandrovčani opasno zaprijetili u finišu meča. Imali su priliku da naprave veliki preokret, nakon što su početkom treće četvrtine imali zaostatak od 21 poena.

Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo.

IGOKEA - MEGA 82:89 (20:28, 14:26, 25:17, 23:18)


Potpuno neorganizovano djelovala je Igokea u prvom poluvremenu. Ništa nije polazilo za rukom Aleksandovčani, što su znali da iskoriste gosti iz Sremske Mitrovice.

Košarkaši Mege u prvih 20 minuta stekli su zalihu od 20 poena prednosti, dodatno je uvećali na početku treće četvrtine, pa je "igosima" preostalo da u nastavku stignu veliki minus.

I dobro je to išlo timu Dragana Bajića. Kapiten Vuk Radivojević pruži oje sjajnu partiju u prvom poluvremenu, u nastavku mu se pridružio Nikola Jevtović, koji je odigrao možda i najbolji meč otkako je stigao u Igokeu.

Tri minuta prije kraja izgledalo je da će Aleksandrovčani moći do velikog preokreta. Ipak, ponestalo je snage u posljednja dva, tri minuta, a tim iz Srbije uspio je da se odbrani i zabilježi četvrti trijumf u sezoni.

...
Izvor: YouTube

Radivojević i Jevtović susret su završili sa po 18 poena, dok je Đorđe Milošević dodao 10. Marko Ljubičić bio je blizu tripl-dabl učinka. Nedostajala su mu dva poena, jedan skok i dvije asistencije.

Goste je predvodio Vlatko Čančar, ujedno i najefikasniji igrač susreta, koji je ubacio 21 poen. Gruzijac Goga Bitadze ostvario je dabl-dabl učinak (13 poena i 10 skokova), dok je Dilan Enis, koji bi od ponedjeljka trebalo da postane igrač Crvene zvezde, imao ubacio 11 poena i dodao sedam asistencija. 

IGOKEA: Ponjavić, Li 12, Gajić, Glogovac, Nikolić, Milošević 10 (6 sk, 7 as), Jevtović 18 (8 sk), Radivojević 18, Ljubičić 8 (9 sk, 8 as), Šibalić 8, Vuković, Rikić 8.

MEGA: Mušidi, Rebić 13, Sinovec 8, Čančar 21, Bitadze 13 (10 sk), Jovičić, Lazić 9, Koprivica, Samardžinski, Enis 11 (7 as), Fundić 14 (7 sk), Kapetanović.

ABA LIGA - 11. KOLO:

Igokea - Mega 82:89

Partizan - Cedevita (19.00)
FMP - Budućnost (21.00)

U nedjelju:

MZT - Mornar (17.00)

U ponedjeljak:

Cibona - Crvena zvezda (18.00)

Odigrano u petak:

Zadar - Olimpija 97:77

TABELA: Budućnost 9-1, Crvena zvezda 8-2, Cedevita 7-3, Zadar (+1) 5-6, FMP 5-5, Olimpija (+1) 5-6, Partizan 5-5, Mega (+1) 4-7, Igokea (+1) 4-7, Cibona 4-6, Mornar 4-6, Mornar 4-6, MZT 2-8.

- TOK UTAKMICE -


ČETVRTA ČETVRTINA (23:18):

U 33. minutu Igokea je spustila zaostatak ispod 10 poena, 68:77, a u tim trenucima Malkolm Li konačno je pokazao zašto ga je angažovao bh. šampion.

Ipak, gosti su uspjeli da odbiju napade Aleksandrovčana, pa se u narednih pet minuta ponovo igrali koš za koš, što je više odgovaralo košarkašima Mege.

Novom trojkom i 18. poenom Radivojević je vratio nadu na četiri i po minuta do kraja (71:79), pa je gostujući strateg Dejan Milojević morao da zatraži minut odmora.

Fenomenalni Jevtović u drugom poluvremenu dodatno je napravio pometnju u redovima gostiju, pa je u 38. minutu na semaforu stajalo 78:81.

Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo. Stao je šut "igose" u finišu, pa su košarkaši Mege u posljednja dva minuta uspjeli da ovećaju prednost i trijumfuju 82:89.

TREĆA ČETVRTINA (25:17):

Konačno je u trećoj četvrtini Igokea zaigrala angažovanije. "Stisnuo" je domaćin odbranu, krenuo čvršće i agresivnije, što je odmah donijelo rezultat.

Za pet minuta prepolovljena je prednost gostiju, a sredinom dionice Igokea je stigla do 48:60.

...
Izvor: YouTube

Nastavili su Aleksandrovčani sa atacima. Uslijedila je dalekometna trojka Radivojevića, pa lagano polaganje Đorđa Miloševića, za "minus 10" nakon dugo vremena (59:69).

Ipak, Rebić je uspio da realizuje posljednji napad, za 59:71 na kraju treće četvrtine.


DRUGA ČETVRTINA (14:26):

Već na početku druge četvrtine Mega je stigla do dvocifrene prednosti, nakon čega je Dragan Bajić morao da zatržai tajm-aut na "minus 12" (20:32).

...
Izvor: YouTube

Iz minuta u minut, vođstvo gostiju je raslo, dok domaći košarkaši nisu imali rješenja prije svega za raspoloženog Vlatka Čančara, koji se raspucao u drugom kvartalu. S druge strane, osim kapitena Vuka Radivojevića, niti jedan od saigrača nije uspio da ga isprati.

Dva minuta prije kraja prvog poluvremena, Mega je stekla ogromnih 20 poena prednosti, 30:50.

Očajno je djelovala potpuno neorganizovana odbrana Aleksandrovčana, koja je za 20 minuta primila čak 54 poena, što je izuzetno iznerviralo temperamentnog trenera Bajića. Zakazao je i napad, pa je na kontu Igokee u drugoj četvrtini stajalo samo 14 poena.

Na poluvremenu rezultat je 34:54.


PRVA ČETVRTINA (20:28):


U prvih 10 minuta Igokea nije imala niti jedno vođstvo.

Uvodni minuti duela u Laktašima donijeli su igru koš za koš, nakon čega su gosti napravili blagi pritisak i poveli 12:8 sredinom prvog kvartala. Ali, uslijedio je brz odgovor Aleksandrovčana i poenima Nikole Jevtovića i Vuka Radivojevića, stvari su vraćene na početak (12:12).

Sjajan posao u defanzivi radio je Marko Ljubičić, koji je upisao četiri skoka i isto toliko asistencija, dok je Gruzijac Goga Bitadze kod gostiju postigao šest poena.

Aleksandrovčani su veoma loše šutirali sa linije penala, s obzirom da su tokom prvog kvartala promašili čak šest slobodnih bacanja, pa u ovoj činjenici treba tražiti razlog zašto su gosit iz Sremske Mitrovice na prvi predah otišli s maksimalnom prednošću 20:28.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC