• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić igrao, Ronaldo pauzirao, Pepe zabio

Autor mondo.ba

Vicešampion svijeta i prvak Evrope odigrali "uspavanku“ u Faru. Pepe golom proslavio jubilej. Ronaldo ponovo zaobišao Modrića.

Selekcije Portugala i Hrvatska svoje prve mečeve u Ligi naciji odigraće u ponedjeljak, odnosno utorak, pa su reprezentativnu pauzu iskoristile za međusobni prijateljski duel.

A on je završen baš prijateljski.

Finalista Mundijala u Rusiji, selekcija Hrvatske i šampion Evrope, Portugal pružili su daleko od onoga što se očekivalo i odigrali 1:1 u pozorišnoj atmosferi koja je vladala na tribinama stadiona Algarve.

Najveća zvijezda reprezentacije Portugala, Kristijano Ronaldo propustio je ovaj meč, a neće igrati ni u ponedjeljak protiv Italije.

"Ovog puta navijam, ali sam uvijek uz vas. Imamo ciljeve koji su ispred nas. Idemo porodico", napisao je Ronaldo na tviteru i odlučio da propusti septembarske mečeve Portugala, baš kao što je propustio dodjelu nagrade UEFA za najboljeg igrača Evrope u Monte Karlu, gdje je Luka Modrić pokupio priznanje.

Kapiten Hrvatske došao je na Ronaldov teren i odigrao 45 minuta, nakon čega ga je selektor Zlatko Dalić zamijenio kako bi sačuvao zvijezdu  Reala za predstojeći meč Lige nacija protiv Španije, u utorak.

Selekcija Hrvatske bila je u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na selekciju koja je igralau na Mundijalu u Rusiji pošto su se Mandžukić i Subašić u međuvremenu oprostili od nacionalnog tima, Lovren i Rakitić dobili su poštedu, a zbog povreda nije bilo Rebića i Strinića.

Sve vrijedno pažnje desilo se u prvom poluvremenu, u kojem su postignuta oba gola, a prvi su poveli gosti.

Ivan Perišić uhvatio je lijep volej poslije lijepe akcije "vatrenih" i neuspješnog pokušaja odbrane Portugala da izbaci loptu iz svog šesnaesterca.

Zanimljivo, bio je to prvi gol Hrvatske u dosad pet odigranih mečeva protiv Portugala!

Loše vijesti za Hrvatsku na ovom meču krenule su u 26. minutu kada je Domagoj Vida uklizavanjem spriječio pogodak Andrea Silve, ali se pritom povrijedio zbog čega je na nosilima napustio teren.

Samo šest minuta kasnije, novi šok za Hrvate.

Poslije kornera za domaće najviši u skoku bio je Pepe i glavom poslao loptu u mrežu Lovre Kalinića za nastavak golgeterske serije u sezoni 2018/19.

Za manje od mjesec dana štoper Bešiktaša postigao je pet golova, među kojima su i dva pogotka u pobjedi 3:0 protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Iskusni defanzivac pogotkom protiv Hrvatske na najbolji način obilježio je svoj jubilej – 100. meč u dresu portugalske reprezentacije.

Praktično, bilo je to sve u ovom meču, jer u nastavku publika na stadionu nije vidjela gotovo ništa, osim pokušaja glavom Perišiće, te umalo autogol Antionija Milića na njegovom debiju za „vatrene“.

Debi je na drugoj stranio upisao i Serđo Oliveira, ušavši desetak minuta prije kraja umjesto Vilijama Karvalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC