• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac i Krupa u osmini finala

Autor mondo.ba

Fudbaleri Krupe savladali su Čelik u Zenici u utakmici šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, dok je banjalučki Borac u drugom dijelu bio ubjedljiv u Modriči za plasman u narednu rundu takmičenja.

  I u šestom međusobnom susretu sa timom iz Krupe na Vrbasu, Čelik je pognute glave napustio teren.

Izabranici Branislava Krunića su na zeničkom "Bilinom polju" savladali domaćina rezultatom 1:2 (0:1) i osigurali plasman u osminu finala.

Najprije je Krupa u finišu prvog poluvremena, preciznije u 38. minutu, povela golom Ivana Crnova, da bi početkom nastavka u 55. minutu Dino Bevab pogodio vlastitu mrežu za 0:2.

Do kraja je u Zenici bilo još uzbuđenja, posebno u sudijskoj nadoknadi gdje je Krupa ostala bez golmana Mateja Markovića, koji je zaradio crveni karton zbog odugovlačenja, pa je na gol gostiju stao fudbaler Nemanja Marić.

Čelik je do kraja uspio da u petom minutu postigne počasni pogodak. Strijelac je bio Haris Dilaver, ali prekasno za njegov tim.

Izvor: MONDO/Borac-Sport/Dragan Šutvić

Banjalučani su se mučili u Modriči u prvih 45 minuta, ali su potom u drugih 45 minuta stigli do ubjedljive pobjede - 1:3 (0:0).

Crveno-plavi su poveli preko Igora Aničića u 48. minutu, ali je Modriča uspjela da izjednači na pola sata do kraja pogotkom Neđe Šuke. Igrao se 63. minut.

Ipak, izabranici Darka Vojvodića su do najprije u 80. minutu opet stigli do prednosti protiv "uljara" golom Milana Šikanjića, da bi pobjedu i prolaz u osminu finala "ovjerio" Vladan Danilović u 74. minutu.

U duelu premijerligaša Zvijezde 09 i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dalje su prošli Semberci pogotkom u 25. minutu koji je postigao Aleksandar Vojinović. 

Aktuelni šampion Zrinjski iz Mostara, kao i prethodne sezone igrao je protiv Tuzla sitija, ali za razliku od prošle kad je eliminisan, ovog puta je prošao u narednu rundu zahvaljujući boljem izvođenju penala. U regularnih 90 minuta rezultat je bio bez pogodaka, a sa "kreča" sretniji i spretniji su bili mostarski  "plemići".

Mostarci su postigli četiri gola (Bilbija, Perišić, Bekić i Gržan), dok su za domaće pogodili Kostić i Crnkić, dok je udarce Stojčeva i Murge odbranio golman Zrinjskog Soldo, koji je nesumnjivo bio igrač utakmice.

Sarajevo je takođe prošlo u osminu finala, ali veoma teško kroz mostarske Vrapčiće protiv Veleža (0:1). Gol odluke i to majstorski volej udarcem postigao je Krste Velkoski u 58. minutu.

...
Izvor: Dailymotion/Videomotion

Trofej brani sarajevski Željezničar, koji od 19.30 časova gostuje na "Pecari" ekipi Širokog Brijega u svakako najvećem derbiju ove faze najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

REZULTATI ŠESNAESTINE FINALA KUPA BiH 

Igman - Rudar Prijedor0:2 (0:1)

Kozara - Radnik 1:4 (0:2)

Velež - Sarajevo 0:1 (0:0)

Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (0:0) prošao Kakanj na penale

Tuzla siti - Zrinjski 0:0 penalima prošao Zrinjski

Čelik - Krupa 1:2 (0:1)

Zvijezda 09 - Mladost Doboj-Kakanj 1:0 (1:0)

Alfa Modriča - Borac Banjaluka 1:3 (0:0)

Metalege-BSI - Sloboda Tuzla 0:1 (0:0)

Sloga Gornje Crnjelovo - Slavija 4:0 (2:0)

Pobjeda - Zvijezda Gradačac 1:3 (1:1)

TOŠK - Goražde 3:0 (1:0)

Bosna Visoko - GOŠK 1:2 (0:0)

Mladost Kikači - Leotar 3:2 (1:0)

Široki Brijeg - Željezničar 2:0 (1:0)

Slobodan: Klis

*Boldovane su ekipe koje su prošle u osminu finala Kupa BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC