• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić: Slogi respekt, Borcu prvo mjesto

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Derbi meč osmog kola, ali i dosadašnjeg dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, na Gradskom stadionu u Banjaluci u nedjelju od 18 časova igraju Borac i Sloga iz Gornjeg Crnjelova.

 Borac Banjaluka Sloga Gornje Crnjelovo Prva liga RS 8. kolo derbi Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi dvije prvoplasirane ekipe, Borca i Sloge, obilježiće osmo kolo Prve lige RS.

Debitant iz Gornjeg Crnjelova u grad na Vrbasu stiže kao lider prvoligaškog karavana, sa dva boda više od Banjalučana, pa se u nedjelju od 18 časova na Gradskom stadionu očekuje velika borba dvije ekipe koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazale najviše.

U najavi dvoboja sa Slogom, trener Borca Darko Vojvodić osvrnuo se na dva prethodna ligaška meča, u kojima su "crveno-plavi", od mogućih šest, osvojili četiri boda (Sloboda 1:0, Alfa Modriča 0:0).

"U proteklom periodu imali smo dva veoma teška gostovanja, gdje smo osvojili četiri boda, što nas ne može zadovoljiti. Uoči ova dva meča, u razgovoru sa čelnicima kluba, rekao sam da su ta četiri boda neki minimum koji treba osvojiti, tako da smo djelimično zadovoljni. Simptomatično je da, gdje god da odemo, dočeka nas neprijateljsko okruženje i izuzetno motivisan protivnik. Frustrira me da smo drugi put dobili crveni karton na kraju utakmice, što mi postaje sumnjivo. Bitno je da na nama nijedna službena osoba do sada nije 'pala', niko nije suspendovan", rekao je Vojvodić.

Strateg Borca naglasio je da su on i njegovi izabranici na svom putu "zajedno sami".

"Na putu smo na kojem smo igrači i ja zajedno sami, gdje se borimo kao nikada do sada. Kada se sve sabere, mislim da smo uradili dobar posao. Igramo visoko, a samo jedan primljen gol na sedam utakmica govori da smo ozbiljna ekipa. Činjenica da u nedjelju igramo za prvo mjesto, a nadam se da ćemo već istog dana biti lideri, govori da smo na dobrom putu", jasan je Vojvodić.

"Crveno-plavi" dobro guraju na sva tri fronta.

"Mora se znati da smo prošli dalje u Kupu BiH i Kupu RS, a ovo je relativno nova ekipa. Raduje me i hrabri odlična utakmica kapitena Saše Kajkuta u Modriči, igrao je vrlo motivisano, kao da igra negdje drugo, a ne pred stotinak gledalaca. Dižemo se, stalno smo pod pritiskom, idemo na pobjedu i naš način igre je prepoznatljiv."

Naredni rival je Sloga, klub koji je najprijatnije iznenađenje sezone.

"Radi se o odličnoj ekipi, puno je tu igrača koje sam trenirao. Uvijek treba respektovati i pohvaliti nekoga ko ulaže privatni novac u sport, što je danas rijetkost, nažalost. Sloga prvi put dolazi kod nas, trebamo se potruditi da budemo dobri domaćini i da Borac bude Borac u svakom pogledu. Gostima iz Gornjeg Crnjelova želim da uživaju u nedjeljnoj utakmici, pa neka pobijedi bolji. Protiv sebe će imati motivisanu ekipu, koja će igrati svoju igru i nastojati da ih pobijedi. Ne sumnjam u svoje igrače niti jednog momenta", naglasio je iskusni stručnjak.

Ni u ovom meču Borac neće biti kompletan. Miloš Žeravica, Delimir Bajić, Aleksandar Popović, vjerovatno i Nikola Mojović, neće biti na raspolaganju treneru, kao ni golman Nemanja Trkulja, zbog gnojne angine.

"Iako imamo mnogo problema, ne kukamo, nikada niste čuli da smo oslabljeni, bez obzira ko nam ne igra. Svi koji budu izašli na teren, daće sve od sebe", poručio je Vojvodić.

Izvor: MONDO/Borac-Sport/Dragan Šutvić

Rječit je bio i kapiten Saša Kajkut.

"Poslije teške i neizvjesne utakmice u Modriči, dolazi nam prvoplasirana ekipa Sloge. Sama pozicija na tabeli govori da se radi o derbiju jer igraju prvoplasirani i drugoplasirani tim lige. Ekipa Sloge jasno i glasno izrazila je ambicije da uđe u Premijer ligu BiH. Ova dva dana do utakmice iskoristićemo da se što bolje pripremimo i u nedjelju pokažemo kakva smo ekipa i od čega smo napravljeni. Motiva neće nedostajati. Posljednja utakmica je malo dolila ulje na vatru, da shvatimo u kakvom ambijentu odrastamo i kako ljudi trenutno posmatraju Borac. Mi ćemo se potruditi da promijenimo tu sliku i da okrenemo sve u našu korist", rekao je 34-godišnji golgeter.

Preostali mečevi ove runde igraju se u subotu od 16 časova.

PRVA LIGA RS - 8. KOLO:

Subota:

Željezničar - Sutjeska (16.00)
Kozara - Drina
Tekstilac - Sloboda
Podrinje - Slavija
Rudar Prijedor - Alfa Modriča

Nedjelja:

Borac - Sloga (18.00)

TABELA: Sloga 19, Borac 17, Slavija 13, Sutjeska 10, Kozara 10, Alfa Modriča 9, Željezničar 8, Rudar Prijedor 8, Tekstilac 7, Sloboda 7, Podrinje 5, Drina 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC