• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Želje na Grbavici, navijači upali na teren!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Pogotkom Jovovića u sudijskoj nadoknadi Zvijezda 09 stigla do trijumfa protiv sarajevskog Željezničara, na Grbavici. Poslije utakmice domaći navijači utrčali na teren.

Zvijezda 09 je u seriji! Poslije Slobode u Tuzli i GOŠK-a kod kuće, nova žrtva ekipe Darka Nestorovića bio je sarajevski Željezničar, i to na Grbavici.

Fudbaleri Zvijezde 09 savladali su Željezničar rezultatom 1:0 pogotkom Jovovića u petom minutu sudijske nadoknade!

Željezničar je još jednom razočarao svoje navijače i nakon poraza od Goška doživio još jednu blamažu od posljednjeplasirane ekipe na tabeli.

U međuvremenu je Željo savladao Čelik kod kuće i Zrinjski u derbiju prošlog kola, ali je u nedjelju upisao novi veliki kiks.

Iako su tokom cijele utakmice imali više od igre i stvarali prilike domaći nisu uspjeli doći do pogotka . S druge strane, gosti su se opredijelili za defanzivnu varijantu, ali su u nekoliko navrata uspjeli ozbiljno zaprijetiti Kjosevskom, koji je u 21. minuti krajnjim naporom izbacio loptu u korner nakon udarca Husića.

Zec je u 2. minuti imao prvu priliku za Željezničar, ali je njegov udarac odbranio Erić, kao i u 18. minuti. Desetak minuta kasnije pokušao je i Čurjurić s ivice šesnaesterca, ali je na mjestu i ovaj put bio golman Zvijezde. Zajmović u 29. minuti šutira oštro ali preko gola, dok minutu kasnije Krpić loše šutira iz dobre pozicije.

U drugom poluvremenu Željezničar je konstantno napadao, a najbolju priliku imao je Zec u 72. minuti. Blagojević je prošao nekoliko igrača gostujuće ekipe i uposlio Zeca koji sa pet metara šutira iz okreta, ali Erić ponovo brani.

U sudijskoj nadoknadi hladan tuš za oko 2.000 navijača na Grbavici. Zvijezda je izvela brz kontranapad a Jovović glavom pogađa za pobjedu.

Navijači izrevoltirani zbog novog poraza nakon posljednjeg sudijskog zvižduka utrčali su na teren, ali je brzom reakcijom policije spriječen veći incident.

PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO:

GOŠK - Sarajevo 1:0 (1:0)
/Hajdarević 37/

Željezničar - Zvijezda 09 (15.30)

u subotu

Radnik - Široki Brijeg 2:1 (1:1)
/Peco 41, Hadžić 65 - Eliomar 40/

Mladost - Krupa 2:1 (0:0)
/Guzina 63, Anđušić 68 - Milanović 54/

Zrinjski - Čelik 3:0 (2:0)
/Bilbija 1, 8, 61/

Sloboda - Tuzla siti 1:1 (1:0)
/Vidović 23 - Ubiparip 62/

TABELA: Sarajevo 33, Zrinjski 31, Željezničar 28, Široki Brijeg 22, Radnik 21, Sloboda 19,Mladost 19, Čelik 18, Zvijezda 09 14, Tuzla siti 13,GOŠK 13, Krupa 12

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC