• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac "trojkom" do jesenje krune (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Spuštena je zavjesa na prvi dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, koju je banjalučki tim okončao sa tri boda prednosti ispred drugoplasirane Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Nastavak prvenstva na proljeće.

 FK Borac FK Alfa Modriča Prva liga RS 16. kolo Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac trijumfalno je okočao polusezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

U posljednjem meču jesenjeg dijela prvenstva, Banjalučani su pred 150 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Alfa Modriču 3:1, a svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu.

Ovim trijumfom Borac na zimsku pauzu odlazi sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu, koja danas nije uspjela da slavi u Zvorniku.

BORAC - ALFA MODRIČA 3:1 (0:0)

Ofanzivno ka golu iskusnog Bojana Tripića krenuli su "crveno-plavi" od prvog minuta, ali Saša Kajkut, Igor Aničić i Miloš Žeravica nisu uspjeli da pogode cilj u prvih desetak minuta susreta.

Dobru šansu u 14. minutu iz slobodnog uradca imao je Kajkut, ali se istakao čuvar mreže Modričana.

Četiri minuta kasnije Žeravica je pokušao sa distance, ali je lopta otišla pored gola, da bi odličnu šansu sredinom prvog dijela propustio kapiten Borca Kajkut, kada nije uspio da iskoristi uspavanost gostujuće odbrane. Šutirao je glavom, ali je lopta odskakutala pored lijeve stative.

Žeravica je u 30. minutu još jednom odlično šutirao iz daljine, a ovaj put prečka je bila saveznik gostiju.

Sijevale su šanse pred golom Alfa Modriče, a u 32. minutu ponovo je pokušao Kajkuz iz prekida. Ishod je isti, ostalo je 0:0.

Posljednji pokušaj u prvom poluvremenu viđen je u 42. minutu, kada Aničić iz dobre situacije nije uspio da zatrese mrežu gostiju, da bi se nedugo zatim još jednom istakao Tripić, pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

I u nastavku susreta dominanti su bili fudbaleri u crveno-plavoj opremi, a konačno su viđeni i golovi.

Zasluženo vođstvo Borca stiglo je u 56. minutu.

Demir Jakupović iskoristio je dobro ubacivanje sa strane i konačno probio protivnički bedem i smjestio loptu iza Tripićevih leđa.

Nakon još jedne promašene prilike Jakupovića, u 65. minutu Aničić je povisio na 2:0 i najavio sigurno slavlje Banjalučana. Bio je to odličan solo prodor, poslije čega je napadač "crveno-plavim" prizemnim udarcem poduplao prednost svog tima.

Otvorilo se tada, pa je malobrojna publika uskoro vidjela i treći pogodak.

U listu strijelaca upisao se i "rezervista" Milan Šikanjić, da bi Marko Tadić iskoristio praktično jedinu šansu gostiju i u 81. minutu postigao počasni gol za Modričane, za konačnih 3:1.

BORAC: Trkulja, Bajić (76. Kujundžić), Jakupović (68. Šikanjić), Kajkut, Ćosić, Žeravica, Mojović, St. Dujaković, Danilović, Mazić, Aničić (79. Reljić). Trener: Darko Vojvodić.

ALFA MODRIČA: Tripić (76. Maslić), Đekić, Osmić, Tadić, Bamburać, Zlatković (50. Branković), Šuka, R. Prljeta (59. Paležnica), Kojić, Trifković, Perić. Trener: Marko Stojić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na ostalim utakmicama 16. kola, koje su igrane od 13 časova, najubjedljiviji su bili fudbaleri banjalučkog Željezničara.

Mladi tim Zorana Ćurguza deklasirao je Podrinje 5:1, a briljirao je trostruki strijelac Bojan Marković, koji je trenutno ubjedljivo najbolji strijelac lige sa 10 pogodaka.

U najzanimljivijem meču ove runde Drina i Sloga podijelili su bodove u Zvorniku odigravši 2:2. Gol za remi gosti iz Gornjeg Crnjelova postigli su u drugom minutu sudijske nadoknade, te tako izbjegli poraz, a ujedno i prekinuli seriju Zvorničana od tri uzastopna trijumfa. Ipak, i ovaj bod Drini je bio dovoljan da konačno prvoligaški "fenjer" prepusti nekom drugom.

Posljednjeplasirani tim lige uoči drugog dijela prvenstva sada je Tekstilac, koji je pred svojim navijači poražen 0:2 od Rudar Prijedora, koji je odigrao odlično u finišu polusezone i učvrstio se na trećem mjestu.

Sigurne domaće pobjede upisali su Kozara protiv Slavije, odnosno Sutjeska protiv Slobode.

PRVA LIGA RS - 16. KOLO:

Željezničar - Podrinje 5:1 (1:0)
/Marković 10, 49, 87, Kulenović 71, Bosančić 73 - Zekić 79/

Tekstilac - Rudar Prijedor 0:2 (0:0)
/Mujagić 79, Kovačević 90/

Kozara - Slavija 2:0 (1:0)
/Novaković 7, Glišić 54/

Sutjeska - Sloboda 3:0 (1:0)
/Perišić 40 ag, Rašević 54, Sekulović 55/

Drina - Sloga 2:2 (1:0)
/Molerović 28, Marković 61 ag - Mihajlović 56, Matović 90+2/

Borac - Alfa Modriča 3:1 (0:0)
/Jakupović 56, Aničić 65, Šikanjić 73 - Tadić 81/

TABELA: Borac 41, Sloga 38, Rudar Prijedor 28, Željezničar 21, Kozara 21, Podrinje 20, Slavija 19, Sutjeska 17, Alfa Modriča 16, Sloboda 16, Drina 14, Tekstilac 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC