• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Oni su obilježili jesen u Prvoj ligi RS!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sumirali smo jesenji dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske i izabrali 11 igrača i trenera koji su se najviše isticali u prvih 16 kola najjačeg ranga Srpske.

 MONDO Tim jeseni Prva liga Republike Srpske Dragiša Komarčević najbolji igrač 2018 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Jesenji dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, tačnije prvih 16 kola, je iza nas.

MONDO je tokom cijele polusezone, iz kola u kolo, pratio dešavanja na prvoligaškim terenima Srpske, a nakon što je spuštena zavjesa na prvi dio prvenstva, vrijeme je da sumiramo sve ono što se dešavalo na stadionima širom RS od 11. avgusta do 24. novembra.

Kao što je poznato, na zimsku pauzu sa prve pozicije otišli su fudbaleri banjalučkog Borca, koji su na 16 utakmica upisali 13 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, pa su odmor dočekali sa 41 bodom, što je tri više u odnosu na najbližeg pratioca, Slogu.

Iako je debitant u eliti Srpske, tim iz Gornjeg Crnjelova ostvario je sjajne rezultate, te se već sada može reći da će Banjalučanima biti jedini konkurent u borbi za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

Samim tim, logično je i da se u najboljih 11 tokom jeseni našlo najviše igrača Borca i Sloge, po trojica. Preostalih pet mjesta ravnopravno su, sa jednim predstavnikom, podijelili Rudar Prijedor, Željezničar, Drina, Sloboda i Tekstilac.

Igrač koji je najčešće punio stupce naše rubrike je Slogin Dragiša Komarčević, koji je tokom jeseni sakupio 12 bodova, te, prema našem izboru, ponio epitet najboljeg fudbalera prvog dijela prvenstva.

Izvor: MONDO/FK Sloga Gornje Crnjelovo

Istina, nešto bolje izdanja pružao je na početku sezone, ali je ipak kraj polusezone uspio dočekati na liderskoj poziciji, sa tri boda više od klupskog kolege Dušana Ristića, koji je takođe u timu jeseni.

Komarčević je, do posljednjeg kola, bio i prvi strijelac sa sedam pogodaka, ali se onda na čelu izdvojio Bojan Marković. Mladi golgeter banjalučkog Željezničara het-trikom je okončao jesen, te se i on sasvim zasluženo našao u idealnih 11.

Od igrača Sloge, tu je još talentovani lijevi bek Stanislav Panić, koji je tokom većeg dijela polusezone pružao zapažene partije i pokazao zašto je na spisku U-19 reprezentacije Srbije.

Borac, uprkos činjenici da je osvojio jesenju krunu, nije imao igrača koji je mnogo "odskakao" od ostatka tima. Ekipa Darka Vojvodića imala je predstavnike u skoro svim rundama, ali većinom je to iz kola u kolo bio neki drugi igrač. Najviše su se u taboru "crveno-plavih" isticali vezisti Demir Jakupović i Vladan Danilović, te defanzivac Delimir Bajić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Društvo Ristiću, Jakupoviću i Daniloviću u veznom redu pravi igrač sredine terena Rudar Prijedora Mujo Mujagić, koji je imao sjajan finiš sezone. U nekoliko navrata "rudarima" je donosio bodove, naročito u finišu utakmica, kojima su Prijedorčani napredovali od meča do meča i tako pauzu u prvenstvu dočekali na visokom trećem mjestu sa velikim šansama da se dokopaju Lige za prvaka, iako su imali veoma slab start sezone.

Iako je njegov tim poslije 16 kola na posljednjem mjestu, najbolji čuvar mreže tokom jeseni bio je Dejan Plisnić. Veteran na golu Tekstilca spašavao je sve što se dalo spasiti, ali ni to nije pomoglo Dervenćanima da izbjegnu prvoligaški "fenjer", koji im je pred kraj polusezone donio veliku glavobolju. Tekstilac su mučili i organizacioni problemi, tako da će tim iz Dervente imati mnogo posla na proljeće kako bi sačuvao status prvoligaša.

Dugo se Drina mučila, tražila dobitnu kombinaciju da izbjegne posljednje mjesto, a na kraju ju je i našla. Najzaslužniji za to je štoper Siniša Jevtić, koji uprkos činjenici da igra u odbrani, čak četiri puta tokom jeseni pronalazio je put do protivničke mreže, te tako osim velikog posla koji je obavio u defanzivi, mnogo doprinio i u fazi napada.

Posljednju liniju popunio je Nemanja Vidović iz mrkonjićke Slobode, koji je tri puta našao svoje mjesto među najboljih 11.

MONDO je odlučio da za najboljeg trenera jeseni prograli Momčila Stanića, stratega zvorničke Drine, koji je uspio da preporodi ovaj klub i iz gotovo bezizlazne situacije dovede ga do pozicije da se ravnopravno sa ostalim rivalima bori za opstanak u društvu najboljih.

Iako su dva trenera tokom 16 odigranih kola po tri puta birani u Tim kola (Zumbul Mahalbašić iz Podrinja i Nedžad Žerić iz Rudar Prijedora), nekako se stekao utisak da je Stanić ipak uradio najviše podizanjem Zvorničana "iz pepela".

Od početka sezone Drina je bila na začelju tabele, ali je dolaskom Stanića (sredinom septembra naslijedio Veljka Cvjetinovića) proigrala, pa je nekadašnji premijerligaš uspio pred zimski odmor "fenjer" prepustiti Tekstilcu iz Dervente.

Izvor: MONDO

TABELA:

12 bodova - Dragiša Komarčević (Sloga),
9 - Dušan Ristić (Sloga),
8 - Bojan Marković (Željezničar),
7 - Demir Jakupović (Borac),
6 - Zoran Kokot (Slavija), Delimir Bajić, Saša Kajkut (Borac), Siniša Jevtić (Drina),
5 - Neđo Šuka (Alfa Modriča), Dragan Jolović (Tekstilac), Dragan Došlo (Podrinje), Vladan Danilović (Borac),
4 - Đorđe Okuka, Dejan Rašević (Sutjeska), Dejan Plisnić (Tekstilac), Mile Paštar (Kozara), Igor Aničić (Borac), Stanislav Panić (Sloga),
3 - Nemanja Vidović, Miloš Srndović (Sloboda), Bojan Burazor, Miloš Žeravica (Borac), Luka Kulenović (Željezničar), Marko Mrgud, Nemanja Pekija (Rudar Prijedor), Blaško Guzijan (Podrinje),
2 - Neven Bunić (Kozara), Goran Lukić, Nenad Lazarevski (Alfa Modriča), Boriša Bodiroga, Živan Marković, Nemanja Lekanić, Bojan Mihajlović (Sloga), Milun Avramović, Aco Đokić, Filip Vujić (Podrinje), Aleksandar Radulović, Nikola Mojović (Borac), Stefan Gavranović, Mujo Mujagić (Rudar Prijedor), Marko Bogićević (Drina), Igor Susaković (Tekstilac), Bojan Regoje (Slavija), Asmir Avdukić, David Čolić (Željezničar),
1 - Ivan Delić, Davor Arnautović, Baćo Nikolić, Mlađen Karaman, Bojan Maksimović (Sloga), Vučina Šćepanović, Nikola Popovac, Stefan Arbinja (Slavija), Srboljub Jandrić, Dejan Glišić, Mladen Ilić, Boris Raspudić, Milovan Vuk Novaković (Kozara), Marko Savatović, Nikola Mazić, Siniša Dujaković (Borac), Stefan Rakić (Podrinje), Mihajlo Savanović, Srđan Malinović, Adnan Ljutić, Vladan Gračanin (Sloboda), Nebojša Babić, Dejan Bosančić, Adonis Bilal (Željezničar), Mitar Trifković, Radoslav Prljeta, Nebojša Prljeta, Nemanja Đekić, Danijel Zlatković, Nemanja Bamburać (Alfa Modriča), Slaviša Maksimović (Tekstilac), Mile Kovačević, Nedim Ramić, Mirza Hamzabegović (Rudar Prijedor), Ognjen Pljevaljčić, Boško Radović, Marko Terzić, Dženan Krajišnik (Sutjeska), Novica Marković, Filip Blagojević, Slađan Stupar (Drina).

TABELA TRENERI:

3 boda - Zumbul Mahalbašić (Podrinje), Nedžad Žerić (Rudar Prijedor),
2 - Darko Vojvodić (Borac), Momčilo Stanić (Drina), Zoran Ćurguz (Željezničar),
1 - Dragan Mićić (Sloga), Željko Vranješ (Sloboda), Miljan Radanović (Sutjeska), Marko Stojić (Alfa Modriča).

LISTA STRIJELACA:

10 golova - Bojan Marković (Željezničar),
7 - Dragiša Komarčević, Dušan Ristić (Sloga), Saša Kajkut (Borac), Dragan Došlo (Podrinje), Dejan Glišić (Kozara),
6 - Zoran Kokot (Slavija), Filip Vujić (Podrinje),
5 - Stefan Gavranović (Rudar Prijedor), Neđo Šuka (Alfa Modriča), Demir Jakupović (Borac), Luka Kulenović (Željezničar), Dejan Rašević (Sutjeska)...

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC