• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Okuka prvo ime

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaler Sutjeske iz Foče bio je najzapaženiji pojedinac drugog kola Prve lige Republike Srpske.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 2. kolo Đorđe Okuka prvo ime Izvor: MONDO

Fudbaler fočanske Sutjeske Đorđe Okuka bio je najzapaženiji pojedinac na terenima Prve lige Republike Srpske proteklog vikenda, kada su odigrani mečevi drugog kola.

Postigao je prvi pogodak za svoj tim, koji je do pobjede protiv Rudar Prijedora stigao golom Dejana Raševića u posljednjim trenucima susreta. Obojica su se našla u MONDO Timu kola. Okuka se tako, sa tri boda, na čelu tabele pridružio Dušanu Ristiću, koji je bio najbolji prvog vikenda. Osim Okuke i Raševića, u idealnih 11 našao se još jedan fudbaler iz Foče, defanzivac Marko Mrgud.

TABELA

3 boda - Dušan Ristić (Sloga), Đorđe Okuka (Sutjeska),

2 boda - Nemanja Vidović (Sloboda),

1 bod - Boriša Bodiroga, Bojan Mihajlović, Dragiša Komarčević (Sloga), Zoran Kokot, Vučina Šćepanović, Nikola Popovac (Slavija), Srboljub Jandrić, Neven Bunić, Mile Paštar (Kozara), Demir Jakupović, Miloš Žeravica (Borac), Aco Đokić (Podrinje), Marko Bogičević (Drina), Marko Mrgud, Dejan Rašević (Sutjeska), Goran Lukić, Neđo Šuka (Alfa Modriča), Mihajlo Savanović (Sloboda).

Borac je teškom mukom stigao do tri boda protiv Tekstilca pred svojim navijačima. Gosti su imali prednost nakon prvog poluvremena, ali onda je Miloš Žeravica preuzeo stvari u svoje ruke, prvo pogodio za 1:1, a onda i asistirao Vladanu Daniloviću za potpuni preokret, pa je sasvim zasluženo našao mjesto u najboljih 11 u proteklom kolu.

Drina i Alfa Modriča podijelili su bodove. Gosti su prvi stigli do gola, i to pogotkom svog najboljeg strijelca prošle sezone (26 golova na drugoligaškom "zapadu") Neđe Šuke. Zvorničani su uspjeli da izjednače u nastavku, a u 90. minutu spasio ih je njihov čuvar mreže Marko Bogičević, koji je u situaciji "jedan na jedan" odbranio udarac Šuke. Šukin saigrač iz odbrane Goran Lukić predvodio je odbranu gostiju.

Sloboda iz Mrkonjić Grada stigla je do prvih ovosezonskih bodova, i to na gostovanju Željezničaru. Gol vrijedan tri boda postigao je Mihajlo Savanović, koji je osim pogotka imao i jedan odličan slobodan udarac u prvom poluvremenu, pa je sasvim zasluženio ponio epitet igrača utakmice.

Debitant Sloga nastavila je sa sjajnim partijama, te nakon drugog kola drži lidersku poziciju sa maksimalnih šest bodova, koliko imaju još Borac i Kozara. Ekipa iz Gornjeg Crnjelova u ovom kolu bila je bolja od Sutjeske 3:1, a iako se nije upisao u strijelce, među najboljim domaćim fudbalerima bio je Dragiša Komarčević.

TABELA TRENERI

1 - Dragan Mićić (Sloga), Željko Vranješ (Sloboda).

Kozara je i u drugom kolu ostvarila minimalan trijumf, ovaj put na svom stadionu protiv Podrinja, a među zapaženijim pojedincima bio je defanzivac Mile Paštar, koji se takođe našao u našem Timu kola.

Kada su u pitanju treneri, prvo ime proteklog vikenda bio je strateg Mrkonjićana Željko Vranješ, čija ekipa se jedina sa gostovanja vratila sa kompletnim plijenom.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 2. KOLO:

Drina - Alfa Modriča 1:1 (0:1)
/Jevtić 48 - Šuka 30/

Kozara - Podrinje 1:0 (1:0)
/Glišić 45/

Sloga - Slavija 3:1 (1:1)
/Delić 2o pen, Komarčević 60, Miljković 86 - Kokot 23/

Borac - Tekstilac 2:1 (0:1)
/Žeravica 49, Danilović 85 - Perić 35/

Sutjeska - Rudar Prijedor 2:1 (1:1)
/Okuka 30, Rašević 90 - Gavranović 35 pen/

Željezničar - Sloboda 0:1 (0:1)
/Savanović 29/

TABELA: Sloga 6, Borac 6, Kozara 6, Slavija 3, Sutjeska 3, Podrinje 3, Sloboda 3, Drina 2, Rudar Prijedor 1, Modriča 1, Tekstilac 0, Željezničar 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC