• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Atalante u Rimu, ispao Frozinone!

Autor mondo.ba

Tim iz Bergama je u nedjelju savladao Lacio nakon preokreta i ostao na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu šampina - 1:3 (1:1), a Rimljanima ostavio da se u posljednja tri kola bore za Ligu Evrope.

Atalanta je u nedjelju napravila veliki posao na putu ka Ligi šampiona!

U direktnoj borbi za evropsku elitu, tim iz Bergama je izbacio Lacio iz trke i povisio razliku na četiri boda u odnosu na petoplasiranu Romu, koja kasnije danas gostuje u Đenovi.

LACIO - ATALANTA 1:3 (1:1)

Iako su "lacijali" bili bez povrijeđenih Sergeja Milinkovića-Savića, Stefana Radua, Valona Beriše, Patricija i Džordana Lukakua, kao i bez kartoniranog Senada Lulića, uspjeli su već na samom početku da dođu do prednosti.

Igrao se treći minut kada je Felipe Kaisedo asistirao Marku Parolu, koji je pogodio suprotan ugao - 1:0.

Gosti iz Bergama su uzvratili u 22. minutu nakon što je Duvan Zapata ispratio udarac, a ne centaršut Rema Frojlera i postigao svoj 22. pogodak ove sezone - 1:1.

Priliku da se revanšira ekipi iz Bergama, Lacio će imati u finalu Kopa Italije 15. maja na "Olimpiku".

Kolumbijac je tako vrlo blizu da stigne najučinkovitijeg napadača Atalante u jednoj sezoni Filipa Inzagija, koji je postigao dva gola više.

Atalanta je u nastavku uspjela da stigne do preokreta nakon velike greške odbrane Lacija, koja je poklonila loptu Alehandru Gomezu, a Argentinac je servirao na tacni za Belgijanca Timotija Kastanju - 1:2.

Tačku na 18. trijumf ove sezone izabranika Đanpjera Gasperinija stavio je 11. ovosezonskom asistencijom ponovo Gomez, a ovog puta egzekutor je bio Berat Đimsiti nakon centaršuta iz kornera - 1:3.

I Sampdorija je u nedjelju gubila, pa napravila preokret u Parmi, da bi domaći sa dva pogotka uspjeli da stignu do boda (3:3). Ponovo je najzapaženiji na stadionu "Enio Tardini" bio dvostruki strijelac Fabio Kvaljarela, koji je stigao do "kote 25" i prvi je golgeter šampionata.

Najprije je poništio vođstvo Alveša iz jedanaesterca, da bi nakon pogotka Gregora Defrela, povisio na 3:1 đenovskog tima u 61. minutu. Ipak do kraja je Parma uspjela da stigne do boda pogocima Juraja Kučke iz penala i Alesandra Bastonija. U samom finišu su oba tima ostala sa desetoricom u polju nakon što su isključeni Omar Koli i Kučka zbog nesportskog ponašanja.

Frozinone je takođe imao prednost i to dvostruku, ali nije uspio da je sačuva u Ređo Emiliji protiv Sasuola (2:2), čime je i formalno preseljen u Seriju B s obzirom da tri kola prije kraja zaostaje nedostižnih 10 bodova.

SERIJA A - 35. KOLO:

Empoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Farijas 54/

Lacio - Atalanta 1:3 (1:1)
/Parolo 3 - Zapata 22, Kastanj 57, Đimsiti 76/

Sasuolo - Frozinone 2:2 (0:2)
/Ferari 67, Babakar 77 - Samarko 8, Paganini 36/

Parma - Sampdorija 3:3 (1:2)
/Alveš 2, Kučka 67, Bastoni 72 - Kvaljarela 28 pen, Kvaljarela 61, Defrel 38/

Odigrano u subotu:

Kjevo - SPAL 0:4 (0:1)
/Felipe 8, 56, Flokari 47, Kurtić 80/

Udineze - Inter 0:0

Odigrano u petak:

Juventus - Torino 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 17/

U ponedjeljak:

Milan - Bolonja (20.30)

TABELA: Juventus 89, Napoli (-1) 70, Inter 63, Atalanta 62, Roma (-1) 58, Torino 57, Milan (-1) 56, Lacio 55, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL 42, Kaljari (-1) 40, Fiorentina 40, Parma 38, Bolonja (-1) 37, Đenova (-1) 35, Udineze 34, Empoli 32, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC