• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za Torino, CR7 ne da rivalu u Ligu šampiona!

Autor mondo.ba

Torino vodio golom Saše Lukića i bio na pragu velikoj trijumfa, tek drugog protiv gradskog rivala u protekle dvije i po decenije, ali je Kristijano Ronaldo u finišu 21. ovosezonskim golom postavio konačnih 1:1.

Bez pobjednika u 148. torinskom "Derbiju dela Mole"!

Iako je nakon prvog poluvremena Torino vodio golom Saše Lukića i bio na pragu velikoj trijumfa, tek drugog protiv gradskog rivala u protekle dvije i po decenije, Kristijano Ronaldo u finišu meča 21. ovosezonskim golom postavio je konačnih 1:1.

JUVENTUS - TORINO 1:1 (0:1)

Inače, ovaj duel trebalo je da bude odigran u subotu, ali se sutra obilježava 70. godišnjica od stravične avionske nesreće 1949. godine u kojoj je poginula kompletna ekipa Torina.

Izgledalo je nakon prvih 45 minuta da je torino na pragu ogromnog uspjeha, ali je novi-stari šampion uspio da se izvuče i osvoji bod. Golom, koga drugog, nego svog najboljeg igrača i strijelca.

"Stara dama" davno je završila priču osvajanjem osme titule.

DERBI DELA MOLE

Juventus - 70 pobjeda

Torino - 35 pobjeda

43 remija

Gol-razlika: 227:151

Djelovalo je da su "bjankoneri" bez motiva, dok su s druge strane igrači najljućeg rivala igrali na sve ili ništa, s obzirom da su im tri boda bila prijeko potrebna za nastavak trke za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Igrači Juventusa od prvog minuta željeli su da pokažu ko je gazda u Torinu.

Tim Maksa Alegrija krenuo je furiozno, ali nije stvorio niti jednu šansu. Naprotiv, prvu dobru priliku imali su gosti, i to preko Andree Belotija, čiji šut je uspio da odbrani Vojček Šćesni.

Kao da je to bio uvod u ono što će se desiti tri minuta kasnije.

Katastrofalno je pogriješio Miralem Pjanić, srpski internacionalac Saša Lukić prihvatio je taj poklon i postigao svoj prvi gol ove sezone.

Više od tri i po godine čekao je Lukić na gol u prvenstvenoj utakmici, a čini se da je sada izabrao pravi trenutak za prekid "posta" i prvenac u dresu "bikova".

Posljednji put Lukić je bio strijelac u jednom meču za bodove još 22. avgusta 2015. godine, kada je u trijumfu Partizana protiv Borca u Čačku 3:1 postigao treći pogodak za beogradske "crno-bijele".

Posljednja četiri derbija Juventus je riješio u svoju korist, bez primljenog gola, a tada je bilo jasno da se ovakav ishod neće ponoviti.

Ekipa Juventusa djelovala je poprilično "raštimano" i nije izgledalo da može izbjeći poraz, ali Ronaldo nije odustajao i u 84. minutu pogodio je za izjednačenje.

Bio je to njegov jubilarni, 100. pogodak glavom u karijeri!

Na kraju, i jedni i drugi morali su da se zadovolje po jednim bodom, ali pitanje kome je iz ovog meča pripala slađa polovina...

JUVENTUS: Šćesni - Kanselo, Bonući, Kjelini, Spinacola - Kvadrado (78. Pereira), Pjanić, Matuidi, Bernardeski (85. De Šiljo) - Ronaldo, Ken.

TORINO: Sirigu - Ico, N’Kulu, Bremer - De Silvesti (89. Zaza), Meite, Rinkon, Lukić (79. Aina), Ansaldi - Beloti, Berenger (70. Bazeli).

SERIJA A - 35. KOLO:

Juventus - Torino 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 17/

U subotu:

Kjevo - SPAL (18.00)
Udineze - Inter (20.30)

U nedjelju:

Empoli - Fiorentina (12.30)
Lacio - Atalanta (15.00)
Sasuolo - Frozinone
Parma - Sampdorija
Đenova - Roma (18.00)
Napoli - Kaljari (20.30)

U ponedjeljak:

Milan - Bolonja (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 89, Napoli 70, Inter 62, Atalanta 59, Roma 58, Torino (+1) 56, Milan 56, Lacio 55, Sampdorija 48, Sasuolo 41, Kaljari 40, Fiorentina 40, SPAL 39, Bolonja 37, Parma 37, Đenova 35, Udineze 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC