• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac zbog NJIH ne treba da brine za BUDUĆNOST!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Milan Šikanjić, Nikola Turanjanin, Vladimir Arsić, David Čavić i Filip Račić, klinci ponikli u omladinskoj školi banjalučkog Borca, dobili su priliku da rade sa prvom ekipom na pripremama na Zlatiboru.

 Omladinci FK Borac Banjaluka na pripremama sa prvim timom Zlatibor 2019 FOTO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Pripreme na Zlatiboru, prve sa seniorskim timom za pojedine fudbalere ponikle u omladinskoj školi banjalučkog Borca, a za neke već treće-četvrte, sigurno će mnogo značiti omladincima "crveno-plavih" za nastavak karijera.

Milan Šikanjić, Nikola Turanjanin, Vladimir Arsić, David Čavić i Filip Račić pokazali su da se Borac može osloniti na njih.

Nastupi u kadetskoj i juniorskoj selekciju su jedno, rad sa prvim timom nešto sasvim drugo, sa čime su se složili svi naši sagovornici.

Najiskusniji od njih, 19-godišnji Milan Šikanjić, jedno vrijeme proveo je i u Crvenoj zvezdi, nakon čega je odlučio da se vrati u matični klub.

"Ove pripreme su jedne od jačih koje sam prošao. Spremni smo, iako nas je malo stigao umor posljednjih par dana, s obzirom da se radilo veoma jako. Ali, polako popušta intenzitet, bliže se završne provjere i početak lige", kaže Šikanjić o toku priprema na Zlatiboru.

Klinci koji su pokazali najviše u omladinskoj školi Borca dobili su nagradu u vidu poziva za rad sa prvim timom.

"Mnogo nam sve ovo znači. Ranije sam bio član omladinske škole tako da je mnogo lakše kada nas je više iz Banjaluke koji se poznajemo. Cijenimo klub u kojem igramo i za koji se borimo i jedan drugom smo velika podrška. Nju imamo i od starijih igrača, naročito onih iz Banjaluke, koji nam mnogo pomažu i imamo mnogo toga da naučimo od njih", kaže Šikanjić, koji je i prošle sezone bio član seniorske ekipe, koja je nastupala u Prvoj ligi Republike Srpske.

Borac, kao povratnik u elitni rang bh. fudbala, nema prevelike ambicije, ali će sigurno na Gradskom stadionu nastojati da ostvare što bolji rezultat i pokušaju se plasirati u gornji dio tabele.

"Svakako da nismo pod nekim 'moranjem', ni trener ni uprava nisu postavili pred nas visoke ciljeve, bitno je da odigramo što bolje i da se pojedini igrači razviju. Ali, samo ime Borca uvijek nas obavezuje da ostvarujemo što bolje rezultate", zaključio je mladi napadač "crveno-plavih".

Čavić, Turanjanin i Račić
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Mlađa garda" nastojaće da svojim zalaganjem i borbom što prije izbori status prvotimca i osjeti žar borbe u zvaničnim utakmicama.

Defanzivcu Arsiću (18) aktuelne pripreme su već četvrte sa prvim timom.

"Pripreme teku odlično. Ovo je veoma bitno za moj dalji napredak, kako bih se spremio za predstojeću sezonu. Već dugo radim sa prvim timom, poznajemo se, tako da sam uvjeren da ću veoma brzo postati standardan član prve ekipe. Velika je razlika u odnosu na treninge sa juniorskim timom, jer se sada radi mnogo kvalitetnije i jače. Odgovara mi rad trenera Krunića, jak tempo i nastojanje da se štoperi što više uključe u igru", ističe Arsić, koji je prošle sezone u par navrata sjedio na klupi u zvaničnim utakmicama, a debi za seniorski tim upisao je šesnaestini finala Kupa RS protiv Karanovca, kada je Borac slavio 3:0.

Račić do sada nije imao priliku da trenira sa seniorima, tako da će mu vrijeme provedeno na Zlatiboru ostati duboko urezano u sjećanje.

"Ovo je za mene prvo iskustvo sa seniorskom ekipom i presrećan sam što sam pozvan na pripreme. Svi su me odlično prihvatili, daju mi podršku i podstiču me da što bolje radim i napredujem. Tu su i moji drugovi iz omladinske škole, koja konstantno napreduje, što je veoma pozitivna stvar za Borac i veliki motiv za sve nas", kaže 16-godišnji lijevi bek, još uvijek član kadetske ekipe Borca.

Njegov saigrač iz kadetske selekcije je Čavić.

I SADA DRHTIM...

"U trenutku kada sam postigao taj gol, sve od ranije prošlo mi je kroz glavu. Za mene je to bio krajnji cilj, da postignem pogodak za prvu ekipu. Osjećaj je zaista nevjerovatan, evo i sada drhtim kada pričam o tome", opisuje Čavić detalj iz finiša susreta protiv Subotičana, kada je doveo Borac u vođstvo.

"Prije svega zahvalio bih se šefu stručnog štaba i ostalim koji su mi omogućili odlazak na ove pripreme. Ekipa me je prihvatila, svi mi izlaze maksimalno u susret i moji utisci su zaista fenomenalni. Sam dolazak u prvi tim za mene je ogroman uspjeh, jer sam preskočio juniorsku ekipu. Presrećan sam", istakao je mladi krilni napadač, koji je već u prvom nastupu u seniorskom dresu, iako se radilo o prijateljskoj utakmici, uspio da se upiše u strijelce, u remiju protiv Spartaka iz Subotice (1:1).

I on ističe da je rad sa seniorskom ekipom veliki korak u odnosu na onaj u omladinskim selekcijama. Igra se brže, tečnije, agresivnije.

"Stariji igrači iz prve ekipe stalno nas upućuju kako da radimo, kao i trener. Fudbal je mnogo brži, mora se u sekundi donijeti odluka i nema mnogo vremena za razmišljanje. Vjerujem da sam mnogo napredovao, prvenstveno kada je u pitanju moje razmišljanje i samopouzdanje, a zatim i fizički", tvrdi Čavić.

---------------------------------------

PROČITAJTE JOŠ:

>Borac i Spartak miroljubivo, prvenac Čavića (FOTO)

>Krunić o Čavićevom prvencu: Borčeva budućnost!

---------------------------------------

Turanjanin je u oktobru prošle godine debitovao za seniorski tim protiv Sutjeske iz Foče, da bi prve golove u "crveno-plavom" dresu postigao početkom juna, kada je bio strijelac oba pogotka u pobjedi nad Rudar Prijedorom 2:0.

"Nakon Tjentišta i Antalije, ovo su mi treće pripreme sa prvim timom i nekako mi najviše leže. Došlo je do promjene trenera, tako da mi mlađi dobijamo sve veću minutažu. Drago mi je što se Borac okrenuo omladinskoj školi i što sve više daje šansu fudbalerima iz svog omladinskog pogona", kaže fudbaler rođen 2001. godine.

Tvrdi da je velika razlika između seniorskog i juniorskog fudbala.

"Seniorski fudbal je agresivniji, brži, mnogo više se trči, ali sve više se privikavam i nadam se da sve ide u dobrom smjeru. Očekujem da nastavim da treniram sa prvom ekipom i pokušam se što više nametnuti šefu. Ako dobijem priliku u Premijer ligi BiH, biću izuzetno srećan", poručio je vezni fudbaler, koji je prošlog ljeta s Borcem potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Upoznajte posljednji bedem Borca (FOTO)

Ako petorici mladih fudbalera dodamo i Bojana Batara, golmana Luku Damjanovića, zatim Andreja Bosnića, te još nekoliko igrača koji nisu doputovali na Zlatibor zbog povreda, sa sigurnošću se može tvrditi da "Velikan iz Platonove" ne mora da brine za budućnost.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoo

Bravo Bojane za priče!

Zlaja

Sta je sa malim Gruborom?

Pitanje

Bojane, da li ima nekih novih pojačanja i na kojim pozicijama se ocekuju igrači? Je l potpisao Subić? Priče su ti odlične.

maxa

@Pitanje Mislim da će pojačanja početi stizati za 7 dana jer još uvijek svi mjerkaju prvenstveno inostranstvo. E onda dok se ne uklope trebaće mjesec dana, do tad pitanje kakve rezultate ćemo ostvariti. Za sad smo tu negdje, oko sredine tabele

Bojan

@Pitanje Suba stiže sutra. 😊

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC