• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pavkovim se lakše diše: Zvezda ima 2 gola više!

Autor mondo.rs

Sve do 90. minuta činilo se da dobra igra Crvene zvezde nije pretvorena u dovoljno ubedljivu pobedu pred gostovanje, ali onda je Milan Pavkov još jednom pokazao zašto je miljenik navijača!

 Crvena zvezda Helsinki kvalifikacije Liga šampiona UZIVO Izvor: MN PRESS

Zvezda nosi odličan rezultat u Finsku!

Sve do 90. minuta mogao se okarakterisati samo kao "solidan", pošto je jedan gol prednosti delovao malo u odnosu na igru koju je Crvena zvezda prezentovala pred 36.289 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", posebno u prvom poluvremenu.

Tada je blistao Mirko Ivanić, asistent gola u 27. minutu za Boaćija, ali nakon njegog izlaska iz igre mučili su se crveno-beli da napade učine konkretnijim u poslednjoj trećini.

I tako je bilo sve do trenutka kada je Marko Marin "izdriblao" nekoliko igrača Helsinkija na desnoj strani, uputio loptu u kazneni prostor, a tamo odbitak jednog igrača gostiju sačekao niko drugi do Milan Pavkov - i još jednom postigao VAŽAN gol za Zvezdu.

Nije ni čudo što je miljenik navijača, a možda je i suđeno bilo da ne ode u Kinu - odakle se vratio iako je delovalo da će potpisati za Đangsu.

Bio je taličan Zvezdi za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona ove sezone, a ove je već pomogao pogotkom u drugom kolu i znatno olakšao posao sebi i svojim saigračima pred revanš u prestonici Finske za sedam dana.

Crvena zvezda - Helsinki 2:0 (1:0)
/Boaći 27, Pavkov 90/

Ritam koji je Zvezda pokušala da uspostavi od starta meča nije govorio da im je ovo tek četvrta utakmica od početka sezone, ali baš to je bilo potrebno da bi se nadigrala ekipa koja je u takmičarskoj formi pošto je prvenstvo Finske uveliko u toku.

Premeštanje Ivanića na desnu stranu, uz saradnju sa Stojkovićem koji je zamenio suspendovanog Gobeljića, bilo je najveće oružje Milojevićevog tima.

Još kada su im se na tom prostoru pridodavali Jovančić i Marin - šampionu Finske ponestajalo je rešenja u odbrani sopstvenog gola, tako da su prvi put poklekli u 27. minutu posle savršenog centaršuta Ivanića za Boaćija.

Izvor: MN PRESS

Napadač iz Gane je na daljoj stativi sačekao loptu i ujedno pomogao Ivaniću da se iskupi za promašaj od samo tri minuta kasnije, kada je izašao sam pred golmana rivala.

Zvezda je kontrolisala sva dešavanja na sredini terena, u svakom trenutku je imala dovoljno igrača koji učestvuju u organizaciji napada, dok je Helsinki pripretio samo jednom, kada je postigao gol iz ofsajda preko Riskija, ali je i to bila dobra "zamka" Stojkovića.

/PORUKA DELIJA ZA IGRAČE SLOVANA: OBRAZ JE VAŽNA STVAR/

U nastavku se "aktivirala" i leva strana, više joj je pomagao Marin, aktivniji je bio i Rodić koji je bio zapažen u napadu, ali i odbrani kada je uklizao u poslednji čas pre šanse za HJK
.

Delovalo je da od izlaska Ivanića iz igre u 63. minutu Zvezda ne uspeva da stvori dovoljno konkretne šanse, ali i tih nešto bleđih pola sata zaboraviće se posle pogotka koji je Pavkov postigao par sekundi pre početka nadoknade, pa neće biti "žala" u izjavama posle meča.

Revanš se igra u narednu sredu u Helsinkiju (18 časova).

Pobednik ovog duela ide na boljeg iz meča Kopenhagen - TNS (prvi meč 2:0).

ZVEZDA:
Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben (od 82. Vukanović), Marin, Ivanić (od 63. Jevtović) - Boaći (od 72. Pavkov).

HELSINKI: Rudakov - Obilor, Rafinja, Tivomaki - Mensa, Dalstrom, Para Sinistera, Karinen, Alho - Tarasov (od 81. Benisan) - Riski.

Meč je sudio poljski arbitar Pavel Gil.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

90' - GOOOL! PAVKOV! 2:0!

Kao i mnogo puta do sada kada je bilo važno, Pavkov je Zvezdi doneo gol... Sada je napadač Zvezde sačekao majstoriju Marina, kao i grešku odbrane Helsinkija, pa onda sa šest-sedam metara lako matirao Helsinki.


83' - Jevtović!

Odmah šansa za Jevtovića po prelasku na desnu stranu, sačekao je odbitak posle skoka Pavkova, ali je šutirao posle gola.

80' -
Jevtović i Marin najaktivniji, Ben predugo bez ikakvog uticaja na igru. I upravo sada izlazi iz igre, umesto njega na terenu je Vukanović.

72' -
Pavkov na terenu umesto Boaćija. Heroj navijača Zvezde dobija ovacije, sada već standaradno...

70' -
Definitivno je Jevtović uneo živost u igri Zvezde, ali dugo već bez prave šanse za šampiona Srbije koji je manje konkretan nego u prvom poluvremenu.

63' -
Transparent na severu "Patriotizam, čast i obraz stvari su važne Svaka čast svakome ko ne igra protiv drzave lažne", a potom i izmena. Mirko Ivanić je na klupi, a menja ga Milan Jevtović koji će sada preći na levu stranu, Ben desno.

58' -
Rodić dobija žuti karton zbog zaustavljanja kontre koju je prouzrokovao Jovičić.

55' -
Sada se Marin zaigrao na levoj strani i posle serije driblinga poslao je upotrebljivu loptu na drugu stranu, međutim nije bilo igrača koji bi potom nešto uradio sa njom...

Izvor: MN PRESS


52' - Rodić!

Sjajna intervencija sada na drugoj strani. Veliku je grešku napravio Milunović, otvorio kontru rivalu, ali je Rodić u poslednjem momentu intervenisao...

48' - Rodić!

S desna na levo je tekao napad Zvezde, od Jovančića i Ivanića na jednoj strani, preko Boaćija i Rodića na drugoj, ali poluvolej beka crveno-belih brani Rudakov.

Kraj prvog poluvremena u kom je Crvena zvezda pokazala najbolju igru ove sezone. Namučili su Helsinki u poslednjoj trećini terena, na momente igrali i vrlo lep fudbal, a za sada je prvo ime utakmice Mirko Ivanić koji je zabeležio asistenciju za Boaćija. Uz to je imao veliku šansu da postigne gol, dok je bio konstantna pretnja za levog beka Finaca.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


45' - Marin!

Zaigrali su se Jovančić i Marin, lepo su razmenili dupli pas na obodu kaznenog prostora, da bi Nemac pokušao da završi akciju, međutim izblokiran je.

42' -
Mirko Ivanić maltretira levog beka Helsinkija od početka meča, sada ga je nadmudrio i jedan na jedan, uspeo da centrira, ali loptu niko nije zakačio.

40' -
Užasan start nad Marku Marinu zbog čega je Karinen dobio žuti karton, ali srećom nije povredio igrača Zvezde. Probao je Nemac da se revanšira golom iz slobodnjaka, ali na oprezu je Rudakov i hvata loptu.

33' -
Zanimljiva situacija, potrčao je Srđan Babić i ostao bez kopačke...

27' - GOOOL! ZVEZDA VODI! BOAĆI!


Mirko Ivanić se iskupio za promašaj od pre tri minuta...


Bio je uporan po desnoj strani, sačekao je odbijenu loptu, odmah odlučio da podigne centaršut, a izgleda da je to iznenadilo sve sem Boaćija koji je čekao na daljoj stativi. Napadač iz Gane ponovo je postigao gol za Zvezdu!

Marakana je proključala posle toga.


24' - Ivanić!

Brza kontra Crvene zvezde nakon presečene lopte na sredini terena, na levoj strani je "čistu" situaciju imao Marko Marin, u sredini je trčao Boaći, po desnoj strani Ivanić, pa je upravo njemu lopta stigla u noge.

Ipak, bio je preblizu golmana kada je dobio, tako da nije uspeo iz te pozicije da savlada golmana Rudakova, probao je da ga lobuje.

22' -
Pomalo je opao intenzitet jakog tempa koji je Zvezda zadala od početka i nije uspela da to pretvori u gol, tako da se sada polako i Helsinki oslobađa pritiska.

15' - GOL! OFSAJD!

Nema dileme, u ofsajdu je bio Riski u trenutku kada mu je upućena lopta, tako da je Gil odmah poništio pogodak koji je postigao najbolji strelac tima iz Finske.


13' -
Boaći je dobio nezgodan udarac u koleno, ukazivala mu se pomoć i van terena.

10' -
Potpuna kontrola svih dešavanja na terenu igrača Zvezde. "Kidišu" na rivala koji za sada nema odgovor na ovakav presing.

3' - Dobar početak Zvezde!

Veoma agresivni od starta, igraju visok presing igrači Zvezde, a promena u odnosu na prošli meč jeste što u ofanzivnoj formaciji sada Ivanić igra desno, na mestu na kom je protiv Suduve bio Ben, dok je napadač s Komorskih Ostrva sada na levoj strani.

Već nekoliko dobrih centaršuteva posle saradnje Ivanića i Stojkovića, pomaže i publika odličnom podrškom sa tribina.

1' -
Meč je počeo!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Već oko 30.000 navijača je na "Mitiću".

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Helsinki će ipak imati podršku navijača. Njih petorica su stigli u Beograd!


- Čak 116 novinara akreditovano je za večerašnji susret.


- Zvezda je ove nedelje dovela Miloša Degeneka iz Al Hilala, na pozajmicu, dok su u toku današnjeg dana klub napustila dvojica igrača. To su Lorenco Ebisilio, koji je na pregledima u Japanu, odnosno Stefan Hajdin koji će na pozajmicu u Voždovac.

- Pročitajte i najavu utakmice koju je napisao naš novinar Jovan Terzić.

- U najavljenom sastavu Crvene zvezde trebalo bi da bude samo JEDNA promena u odnosu na meč sa Suduvom od prethodne nedelje.

- Da li ste znali da navijači Helsinkija ne dolaze na meč u Beogradu?

- Pročitajte izjavu trener Helsinkija pred današnji duel.

- Pročitajte izjavu Vladana Milojevića pred današnji duel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC