• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potop" Radnika na "Pecari"

Autor mondo.ba

Bijeljinci, koji su zbog isključenja Miloša Simonovića od 11. minuta igrali sa igračem manje, doživjeli ubjedljiv gostujući poraz u Širokom Brijegu.

 Široki Brijeg Radnik 3:0 Premijer liga BiH 3. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Širokog Brijega zabilježili su prvi ovosezonski trijumf u Premijer ligi BiH, i to ubjedljiv, pred svojim navijačima protiv Radnika iz Bijeljine 3:0 (2:0).

Domaći su odigrali kvalitetan meč, a posao im je olakšao gostujući defanzivac Miloš Simonović, koji je već u 11. minutu zaradio direktan crveni karton, pa je semberski premijerligaš praktično cijeli meč odigrao sa igračem manje.

ŠIROKI BRIJEG - RADNIK 3:0 (2:0)

/Jović 10. Ćorić 30, Bagarić 85/

Radnik je katastrofalno otvorio duel sa Širokim Brijegom na "Pecari", primio dva gola i ostao sa 10 igrača već u prvih 30 minuta, tako da će u nastavku meča nije imao mnogo šanse da izbjegne poraz.

Već u petom minutu najbolji pojedinac susreta, kapiten Širokog Brijega Dino Ćorić uputio je centaršut u srce šesnaesterca gostiju prema Marinu Bagariću, koji ipak nije stigao do lopte.

Bio je to nagovještaj vođstva domaćih, koje je uslijedilo samo pet minuta kasnije.

Namještao se Toni Jović, tražio pukotinu u odbrani Radnika, a onda prelijepo pogodio donji desni ugao nemoćnog Dalibora Kozića.

Da nevolja nikad ne dolazi sama, pokazao je centralni defanzivac Radnika Simonović, koji je samo par minuta kasnije ostavio svoj tim na cjedilu.

Kao posljednji igrač odbrane srušio je strijelca vodećeg gola Jovića, a sudija Ermin Sivac iz Zenice bez razmišljanja mu pokazao crveni karton.

Uspio je Radnik nakon primljenog gola doći do daha, ali su Širokobriježani u 20. minutu stigli do drugog gola, i to spektakularnog koji je postigao Ćorić.

Ipak, tražili su gosti indirektan udarac, s obzirom da je igrač Širokog Brijega previše podigao nogu, zbog čega Ivan Šubert nije smio da reaguje glavom i spriječi njegov prijem lopte, ali arbitri nisu smatrali da se radi o opasnoj igri i gol je priznat.

Prvu veliku šansu Radnik je imao u 39. minutu, kada je šutirao Nedim Mekić, ali je Martin Zlomislić uspio odbraniti njegov šut.

Par minuta kasnije raspoloženi Ćorić ponovo je proigrao Bagarića, koji nije bio dovoljno precizan i prilika za treći gol je propala.

U nastavku nije viđeno mnogo kvalitetne igre, a drugih 45 minuta obilježila je velika nervoza, koju je javnim opomenama pokušao da smiri sudija Sivac.

Velika gužva stvorila se na terenu na isteku sata igre, nakon čega je arbitar iz Zenice žutim kartonima sankcionisao Jovića (Široki Brijeg), te Đurića i Mekića, koji je mogao zaraditi i isključenje s obzirom da je namjerno odgnurnuo protivničkog igrača

Zadovoljni sa dva postignuta gola, Širokobriježani nisu mnogo rizikovali, dok Radnik sa igračem manje nije uspio napraviti nešto više.

Ipak, domaći su u samom finišu stigli i do trećeg gola, a konačno je pogodio Bagarić, za konačnih 3:0.

Ovim trijumfom Široki Brijeg pobjegao je iz donjeg dijela tabele, gdje ostaje Radnik, koji će u narednom kolu pred svojim navijačima imati težak zadatak protiv banjalučkog Borca.

Široki Brijeg će, u derbiju kola, ponovo biti domaćin, ovaj put aktuelnom šampionu Sarajevu.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić (88. Z. Vukoja), Jović (84. Jurić), Marić, Stanić (67. B. Vukoja), Kovačić, Bagarić, Enin. Trener: Denis Ćorić.

RADNIK: Kozić, Bečelić (46. Sušić), Radović, Simonović, Mekić, Popara (21. Despotović), Peco, Maksimović (66. Bradonjić), Karić, Đurić, Šubert. Trener: Mladen Žižović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Željezničar - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Krpić 59/

Široki Brijeg - Radnik 3:0 (2:0)
/Jović 10, Ćorić 30, Bagarić 85/

Odigrano u subotu:

Zvijezda 09 - Mladost 1:1 (1:0)
/Đelmić 32 - Crnički 64/

Velež - Čelik 1:2 (1:0)
/Brandao 17 pen - Huseinbašić 47, Vrhovac 50/

Tuzla siti - Borac 2:1 (0:0)
/Ubiparip 63, 83 - Vranješ 66/

Sarajevo - Sloboda 3:0 (1:0)
/Handžić 5, Hebibović 76, 85/

TABELA: Sarajevo 7, Željezničar 7, Čelik 7, Tuzla siti 6, Mladost 4, Široki Brijeg 4, Borac 4, Sloboda 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zvijezda 09 1, Velež 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC