• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki Bobo više nije najskuplji "nerazuro"!

Autor mondo.rs

Inter nije platio igrača skuplje od 1999. godine, kada je za Kristijana Vijerija izbrojao 46,48 miliona evra (doduše u njemačkim markama).

Sve i da ne odigra utakmicu za Inter, a kamoli ispuni bonuse unesene u ugovor sa Mančester junajtedom, Romelu Lukaku (26) postaće daleko najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji "nerazura".

Čekajući da dva kluba potvrde vijest koju su ove srijede uveče preneli vodeći italijanski i engleski mediji, prije svih novinar Đanluka Di Marcio, možemo da konstatujemo da je poslije okruglo 20 godina oboren rekord postavljen dolaskom Kristijana Vijerija na "Đuzepe Meacu" iz Lacija za 46,48 miliona evra.

Dvije decenije nijedan igrač Intera nije plaćen kao čuveni Bobo, na drugom, trećem i četvrtom mjestu nalazili su se veliki promašaji poput Žoao Marija (Sporting, 40), "otjeranog" Rađe Najngolana (Roma, 38) i neprilagođenog, pa preprodanog Žofrija Kondogbije (Monako, 36), a sve njih za jedno mjesto trebalo bi da spusti Belgijanac, na čijem transferu je do kraja insistirao novi trener Antonio Konte…

...i na kraju ga izdejstvovao.



došli

22,00 - Valentino Lazaro (Herta, 23)

20,00 - Mateo Politano (Sasuolo, 25)

12,00 - Nikolo Barela (Kaljari, 22)*

12,00 - Jonuc Radu (Đenova, 22)

08,00 - Edi Salsedo (Đenova, 17)

06,50 - Gabriel Brazao (Parma, 18)

05,00 - Stefano Sensi (Sasuolo, 23)*

00,00 - Dijego Godin (Atletiko, 33)

*napomena: suma u milionima evra, ime, klub iz kog je doveden, godine

**napomena: zvezdicom su označene pozajmice

Inter će za Lukakua platiti 65 miliona evra, potvrdili su Di Marcio i Fabricio Romano vesti iz Engleske, a potom još 13 milion, ako "Big Rom" bude dominirao u Seriji A i ispunio ono što su pregovarači dva nekadašnja šampiona Evrope unela u ugovor.

Junajted je veče prije isteka prelaznog roka u Premijer ligi, ipak, popustio, svjestan da insistiranjem na sumi od 80 miliona samo povećava šanse da zadrži nepoželjnog centarfora na "Old trafordu", zbog čega bi posebno nezadovoljan bio menadžer Ole Gunar Solskjer.

"Gazzetta dello Sport" objavio je da će Lukaku poslije ljekarskih pregleda potpisati petogodišnji ugovor prema kom će zarađivati 7,5 miliona evra po sezoni, uz bonuse za golove, asistencije i plasman ekipe u Ligu šampiona.

Lukaku je bio na korak od prelaska u redove Interovog najvećeg rivala, Juventus, ali je taj posao propao u posljednji čas kada je Paulo Dibala - koji je trebalo da ode u suprotnom smjeru u svojevrsnoj trampi - postavio zahtjeve Junajtedu od 20 miliona evra po sezoni za sebe i 15 miliona na ruke za svog menadžera.



Dan kasnije, Englezi su poslali Lukakua na treninge Anderlehta u Briselu, što je Inter iskoristio i oborio mu neznatno cijenu u odnosu na zahteve Eda Vudvarda iz jula. Izvršni potpredsjednik Junajteda nije želio da pregovara o prodaji Lukakua, ukoliko zainteresovana strana nije namjeravala da plati 80 miliona.

Na insistiranje bivšeg menadžera Žozea Murinja, Lukaku je prije dvije godine doveden iz Evertona za 84,5 miliona evra, ali je dolaskom Solskjera krajem prošle godine pao u drugi plan, a potom bio i isključen iz planova za sezonu 2019/20.

Za razliku od Engleza, koji su sami sebi zatvorili prelazni rok već 8. avgusta, Inter i ostali kontinentalni klubovi imaju pravo da dovode i prodaju igrače do početka septembra, pa je za očekivati da poslije Najngolana klub napusti i kapiten, Mauri Ikardi.

Dan ranije, Italijom se proširila vijest da je Juventus tražio i dobio saglasnost Kristijana Ronalda da dovede problematičnog Ikardija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC