• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miško Ražnatović: 99% Kokoškov neće biti selektor!

Autor mondo.rs

"Ovo je jedan od naših najlošijih rezultata reprezentacije u posljednjih 10-15 godina", kazao je poznati agent Miodrag Ražnatović o nastupu Srbije na Mundobasketu u Kini i dao svoje mišljenje o budućem selektoru.

 Miško Ražnatović - Igor Kokoškov neće biti selektor Srbije Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Selektorska era Saše Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije završila se u subotu, nakon osvajanja petog mjesta na Mundobasketu u Kini.

"Orlovi" su put Azije krenuli uz visoke ambicije i još viša očekivanja, međutim u ključnim mečevima protiv Španije i Argentine nisu "bili pravi", što je značilo da se očas posla promijeni utisak o nastupu Srbije na Svjetskom prvenstvu, a da se rezultat doživi kao neuspjeh.

Saša Đorđević donio je odluku da se povuče sa mjesta selektora, što je planirao i pred turnir, smatravši da je idealan trenutak za tako nešto poslije pet velikih takmičenja.

U njegovom mandatu osvojena su tri srebra (Evropsko i Svjetsko prvenstvo, kao i Olimpijske igre), dok je peto mjesto na Mundobasketu njegov najlošiji rezultat kao selektora, za šta je kazao da preuzima odgovornost.

O njegovom nasljedniku već se uveliko spekuliše, a u medijima su se izdvojila dva imena - Igor Kokoškov i Saša Obradović.

Ipak, poznati agent Miodrag Ražnatović posebno ne vjeruje u "prvu varijantu" sa pomoćnim trenerom Sakramento Kingsa, a bivšim prvim trenerom Finiks Sansa, odnosno reprezentacije Slovenije s kojom je osvojio zlato na EP.

"Mislim da Kokoškov nije kandidat, 99% sam siguran i vjerujem da NBA liga ne dozvoljava da treneri, prvi ili pomoćni, odsustvuju iz tih razloga (FIBA prozori prim. aut.). Našu reprezentaciju u prozorima mora da vodi neko ko NE VODI tim u Evroligi ili NBA, pošto se ta takmičenja igraju za vrijeme FIBA prozora", kazao je Ražnatović tokom gostovanja na RTS i dodao:

"Manevarski prostor je sužen, neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim prozorima vodi jedan trener, pa kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi...".

Podsjetimo, novi selektor Srbije debitovaće u okviru kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo već u februaru, dok je termin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u julu.

I nije samo Srbija zainteresovana za njega...

"Grčka i Litvanija hoće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i to će biti jako teško za nas, čak i da se svi odazovu. Nema vremena za pripreme! Između završetka sezona i toga neće biti vremena. Selektor neće imati vremena da uigrava tim i pitanje je šta će se tu desiti...", kazao je Miodrag Ražnatović koji je prije toga dao i svoj sud o nastupu Srbije na Mundobasketu.

I bio prilično oštar.

"Rekao sam prije nekoliko mjeseci da je sve osim finala sa Amerikancima neuspjeh i iskreno mi nije padalo napamet da ovako koncipirana ekipa može da ostane bez medalje. Bez obzira na tu slatku pobjedu protiv Amerikanaca (za plasman od petog do osmog mjesta, prim. aut.), ovo je jedan od naših najlošijih rezultata u posljednjih 10-15 godina", zaključio je poznati agent čija agencija zastupa veliki broj košarkaša u rosteru Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC