• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokei bratski derbi

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee upisali su treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi. Ni najbolji meč u karijeri Petra Aranitovića nije pomogao Partizanu da izbjegne poraz u Laktašima.

Preokretom u drugom poluvremenu, košarkaši Igokee savladali su Partizan u Laktašima i tako stigli do treće pobjede u nizu u ABA ligi.

IGOKEA - PARTIZAN 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14)

IGOKEA: Pašajlić 3, Dimić 8 (9 sk), Ćapin 11, Pešaković 2, Kesar 3, Komatina 10, Mikulić, Milošević 4, Radenović 12 (6 sk), Radivojević 12 (7 sk, 7 as), Talić, Todorović 6.

PARTIZAN: Cvetković 10, Aranitović 24, Marinković 5, Petrov, Vitkovac 2 (8 sk), Đumić 11, Koprivica 2, Perović 1, Magdevski 4, Glišić, Vrabac, Milutinović 5.

Imali su beogradski crno-bijeli vođstvo tokom većeg dijela susreta, ali je odličnom igrom, prije svega sredinom treće četvrtine, a onda i u odlučujućoj dionici, šampion BiH nadoknadio zaostatak iz prvog poluvremena i došao do slavlja.

Prva četvrtina bila je izuzetno neefikasna. Viđena su svega 24 poena, a skoro duplo više u drugoj dionici meča.

U periodu kada se lomila utakmica, Igokea je ostala bez trenera Željka Lukajića, koji je zaradio isključenje, ali ni to nije smetalo "igosima" da savladaju Partizan. Serijom 16:3 napravljena je razlika, koja je sačuvana do kraja.

Beograđani su držali priključak ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri mladoh Petra Aranitovića. Košarkaš Partizana odigrao je najbolji meč karijere, upisao 24 poena uz sjajan šut 2/3 za dva, odnosno 5/9 za tri poena, ali ni to nije pomoglo da se izbjegne poraz.

S druge strane, Miloš Komatina bio je najbolji u prvom poluvremenu, ali je zakazao u nastavku. Međutim, probudio se tada Ivan Radenović, briljirao pogotovo u četvrtoj četvrtini i uz izuzetno raspoloženog Vuka Radivojevića bio jedan od ključnih igrača "igosa".

Igokea sada ima tri pobjede i jedan poraz, baš kao i Cedevita i Budućnost, a jedino je aktuelni šampion Crvena zvezda sa maksimalnim skorom.

U sljedećem kolu Aleksandrovčani gostuju MZT-u.

...
Izvor: YouTube

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA (18:14):

Igokea je do najveće prednosti stigla u 31. minutu, kada je na semaforu pisalo 55:50. Kao da su se domaći košarkaši razigrali poslije isključenja trenera Lukajića.

Razigrao se u nastavku Radenović, stigao do dvocifrenog učinka, dok je na drugoj strani sjajno veče imao mladi Aranitović. Na pet minuta prije kraja susreta imao je 24 poena na svom kontu.

Veliki broj promašenih slobodnih bacanja koštao je crno-bijele. Imali su Beograđani u nekoliko navrata da stignu Igokeu, ali su penali bili kobni za goste.

Na minut i 12 sekundi prije kraja Radivojević je trojkom donio najveće vođstvo Igokei, 66:58, čime je meč definitivno prelomljen.

Ćapin je dalekometnom trojkom stavio tačku na ovaj meč, da bi poraz u posljednjoj sekundi samo uspio da ublaži Đumić, za konačnih 71:64.

TREĆA ČETVRTINA (21:12):

Preokret u trećoj četvrtini.

Gdje je stao u prvom, Aranitović je nastavio u drugom poluvremenu. Mladi košarkaš Partizana odlično je šutirao trojke, pogodio četiri od pet prvih pokušaja i tako držao svoj tim u prednosti.

ISKLJUČEN LUKAJIĆ

U finišu treće četvrtine isključenje je zaradio trener Igokee Željko Lukajić. Strateg domaćih prvo je zbog protesta dobio tehničku grešku, a nakon što je nastavio sa prigovorima sudijskoj trojci, morao je napustiti teren.

Sredinom treće četvrtine razigrali su se košarkaši Igokee, Radivojević je laganim polaganjem smanjio zaostatak na samo četiri poena i Božić je još jednom bio primoran da zatraži tajm-aut.

Nastavljena je bolja igra domaćih, Todorović je iskoristio asistenciju Ćapina i pogodio za 46:48 u 28. minutu, čime je nastavljen pritisak Igokee.

U posljednjem minutu trećeg perioda Ćapin je trojkom konačno vratio prednost na stranu Igokee, 51:50, koja je vodila samo 3:0 na samom početku. Novim poenima Ćapin je zatvorio treći period, za 53:50 poslije 30 minuta igre.

DRUGA ČETVRTINA (21:25):

Daleko efikasnija bila je druga četvrtina, koju je pogotkom otvorio iskusni Čedomir Vitkovac i najavio bolju igru Partizana. Na isteku 12. minuta ta prednost porasla je na devet poena, 13:22.

Konačno je Aleksandar Ćapin uspio da pogodi trojku, poslije 10 vezanih promašaja njegovih saigrača, da bi Radivojević i Nemanja Todorović serijom 7:0 približili Igokeu na 20:22.

Sjajni Aranitović nastavio je da "teroriše" odbranu domaćih i u 14. minutu stigao do 11. poena od od ukupno 25 Partizanovih! Božo Đumić nastavio je sa dobrim ritmom i vojim trećim horogom povisio na 20:27.

Ivan Radenović u 15. minutu postigao je svoje prve poene za Igokeu, ali je odmah na suprotnoj strani Aleksandar Cvetković pogodio trojku, već petu za Partizan iz 11 pokušaja. Aranitović je sa nova tri poena povisio na 24:33, a minut kasnije Magdevski spretnim šutem prvi put donio je dvocifrenu prednost gostima, 26:36.


Uspjeli su Beograđani do kraja prvog poluvremena da zadrže prednos i na odmor odu sa šest poena prednosti, 32:38.

U redovima crno-bijelih, koji su pogodili šest trojki u prvih 20 minuta, najefikasniji je bio Aranitović sa 14 poena. U redovima domaćih, koji su trojke šutirali 3/12, nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, što dovoljno govori kako je tim Željka Lukajića igrao u prvom poluvremenu. Komatina je postigao osam, a Radivojević poen manje.

PRVA ČETVRTINA (11:13):

Duel u Laktašima počeo je trojkom Vuka Radivojevića, nakon čega je mini serijom 4:0 Partizan stigao do prvog vođstva na utakmici. Bilo je to sve od poena u prva četiri minuta susreta.

Igor Kesar u međuvremenu promašio je tri šuta van linije 6.75, da bi Andrej Magdevski, poslije ukradene lopte, povisio na 3:6. Uslijedila je revija promašaja, prekršaja i izgubljenih lopti na obje strane, pa u narednih minut i po gledaoci nisu vidjeli niti jedan koš!

Konačno je Miloš Komatina na isteku šestog minuta prekinuo crnu seriju i nakon asistencije Radivojevića smanjio na 5:6, da bi identična akcija viđena i u narednom napdu "igosa", poslije čega je trener gostiju Petar Božić morao da zatraži minut odmora.

Nije služio šut za tri poena domaće košarkaše, koji su poslije trojke raspoloženog Radivojevića (četiri asistencije) na otvaranju meča, promašili narednih sedam pokušaja. Srećom po Aleksandrovčane, ni beogradski crno-bijeli nisu bili pretjerano raspoloženi.

Ipak, košarkaši Partizana trojkom su okončali prvu dionicu meča. Petar Aranitović pogodio je za 11:13 na kraju izuzetno neefikasne prve četvrtine.

REZULTATI 4. KOLA:

Igokea - Partizan 71:64

Sutjeska - Metalac 19:00

odigrano u petak:

Mega Leks - MZT Skoplje 82:70
Budućnost - Zadar 78:47
Krka - Cedevita 85:77
Cibona - Olimpija 75:79

odigrano u četvrtak:

Crvena zvezda Telekom - Tajfun 113:66

TABELA: Zvezda 4-0, Budućnost 3-1, Cedevita 3-1, Igokea 3-1, Olimpija 2-2, Mega 2-2, Krka 2-2, Tajfun 2-2, Sutjeska 1-2, Metalac 1-2, MZT 1-3, Partizan 1-3, Cibona 1-3, Zadar 1-3.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

borcevac

A jake brace...

P

Sram da ih bude na cijenu karata koju su stavili. Zato i nemaju svoje navijace. Mada, i kad im je bio dzaba ulaz na nekim utakmicama dvorana nije bila puna. To je dokaz ko su, sta su i kakvi su. Sve im je vjestacki.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC