• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napolitanci zaboravili Iguaina, sad imaju Milika!

Autor mondo.rs

Dominacija Napolija, pa Bolonje, a onda se pojavio Poljak.

Kada je Gonzalo Iguain odlučio da napusti Napoli i pređe u redove ljutog rivala Juventusa, činilo se da Napolitanci neće imati zamjenu za ubojitog golgetera.

Ipak, već nakon četiri kola u Seriji A, jasno je da će dolazak Arkadijuša Milika iz Ajaksa biti puni pogodak. Poljak je u četiri prvenstvena i jednom meču Lige šampiona već postigao šest golova, u odnosu na Argentinca koji je istom periodu "samo" četiri puta bio strijelac.

Napoli je u potpunosti nadigrao Bolonju u prvom poluvremenu, gosti su uzvratili u nastavku, ali su bodovi ipak ostali na "San Paolu".

U četvrtom minutu Blerim Džemaili pokušao je da ugrozi gol Napolija, ali je Pepe Rejna odbranio udarac nekadašnjeg kolege. I to je bilo sve što su fudbaleri Bolonje uradili u napadu u prvih 45 minuta.

Domaći su preuzeli igru i vrlo brzo stigli do vođstva. Sjajno je u 14. minutu glavom reagovao Hoze Kaljehon na ubacivanje Lorenca Insinjea i postigao već peti gol ove sezone u trećoj utakmici. Bio je to 50. gol odličnog Španca za Napolitance u svim takmičenjima.



Izgledalo je tada da tim Mauricija Sarija drži sve u svojim rukama. Imali su domaći terensku inicijativu, ali kao da su se zadovoljili jednim golom u mreži Bolonje.

Kada se očekivalo da domaći u nastavku ovjere bolju igru, uzvratili su gosti. Zaboravila je odbrana Napolija na Simonea Verdija, koji je pravom bombom sa 30 metara donio izjednačenje Bolonji.



Od tog trenutka postojao je samo jedan tim na terenu - BOLONJA! Petnaestak minuta trajala je dominacija gostiju, redale su se prilike pred golom Rejne, ali ostalo je 1:1.

Sve se promijenilo ulaskom Arkadijuša Milika.

Visokom Poljaku trebalo je samo sedam minuta da zatrese protivničku mrežu (u 61. minutu zamijenio Manola Gabjadinija). Učinio je to na sjajan način, "potkopavanjem" lopte za 2:1.



Petnaestak minuta prije kraja mogao je Napoli riješiti meč. Odlično je po desnoj strani prošao Alan, ubacio na drugu stranu za Insinjea, ali se reprezentativac Italije obrukao i sa par metara loptu poslao visoko preko gola.

Ipak, samo dva minuta kasnije Milik je sve riješio. Četvrtim ovosezonskim golom u Seriji A pokopao je sve nade gostiju da pod Vezuvom mogu ostati neporaženi.



Već u narednom napadu novi problemi za Bolonjeze. Brzonogi Pjotr Zjelinski bio je u prodoru, Emil Kraft je zakasnio, kao posljednji igrač odbrane napravio prekršaj i zaradio put u svlačionicu. Napolitanci su meč rutinski priveli kraju i stigli do treće uzastopne pobjede.

Sa nova tri boda Napoli je privremeno preuzeo lidersku poziciju, sa bodom i utakmicom više od aktuelnog šampiona Juventusa, koji svoj meč igra sutra na "Đuzepe Meaci" protiv Intera.

SERIJA A - 4. KOLO:

Lacio - Peskara 3:0 (0:0)
/Milinković-Savić 67, Radu 72, Imobile 76/

Napoli - Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaljehon 14, Milik 67, 78 - Verdi 56/

U nedjelju:

Udineze - Kjevo (12:30)
Kaljari - Atalanta (15:00)
Krotone - Palermo
Sasuolo - Đenova
Torino - Empoli
Inter - Juventus (18:00)
Fiorentina - Roma (20:45)

Odigrano u petak:

Sampdorija - Milan 0:1 (0:0)
/Baka 85/

TABELA: Napoli (+1) 10, Juventus 9, Roma 7, Lacio (+1) 7, Đenova (-1) 6, Udineze 6, Sampdorija (+1) 6, Milan (+1) 6, Bolonja (+1) 6, Kjevo 4, Inter 4, Peskara (+1) 4, Fiorentina (-1) 3, Torino 3, Atalanta 3, Empoli 3, Sasuolo 3, Kaljari 1, Palermo 1, Krotone 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC