• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervista Gabrijel spasio Inter!

Autor mondo.ba

Bez suspendovanog kapitena Maura Ikardija, milanski Inter je tek u finišu stigao do pobjede na gostovanju u Bolonji u 25. kolu italijanske Serije A - 0:1.

Interu bez kapitena Maura Ikardija, prvog strijelca ekipe sa 16 golova ove sezone, nije išlo baš najbolje u nedjeljnoj utakmici u matine terminu na stadionu "Renato Del' Ara".

Gosti iz Milana su bili bolji, imali mnogo više od igre, udaraca ka golu, ali sve je to izgledalo poprilično bezidejno i "jalovo", barem do 81. minuta kad je rezervista Barbosa Almeida Gabrijel probio led i prvencem u Seriji A osigurao pobjedu u Bolonji - 0:1 (0:0).

Doduše nije mu bilo posebno teško sa nekoliko metara da ćušne loptu u nebranjeni dio mreže poslije sjajne asistencije Danila D'Ambrosija.

...
Izvor: YouTube

Ljetos skupo plaćena tinejdž brazilska senzacija, Gabrijel Barbosa aka "Gabigol", zabilježio je do sada tek 50-ak minuta ove sezone, uglavnom ulazeći s klupe, a sada je riješio utakmicu!

Izabranici Roberta Donadonija nastavili su crnu seriju od četiri uzastopna poraza i čak 12 primljenih golova na posljednja četiri dvoboja u prvenstvu Italije.

Crno-plavi su u nedjelju prvi stvorili stopostotnu šansu preko Rodriga Palasija u 12. minutu, ali je njegov udarac iz peterca završio visoko iznad prečke Bolonjinog gola.

Domaćin se u prvom dijelu uglavnom branio i nije uspio da uputi nijedan udarac prema slovenačkom čuvaru mreže Samiru Handanoviću do 37. minuta kad je iskosa sa lijeve strane loše šutirao Ladislav Krejci.

Dva minuta kasnije, udarac sa distance je probao i Blerim Džemaili, međutim, lopta je prošla nekoliko metara pored stative.

Prije samog odlaska na odmor, ponovo je zaprijetio Inter. Sa 20-ak metara je šutirao Roberto Galjardini, ali je samo pružio priliku golmanu Bolonje Anđelu da Kosti da se istakne.

U nastavku je viđena ista slika na terenu, Inter je napadao, Bolonja se branila i čekala šansu da iz eventualnog kontranapada ili prekida ugrozi Handanovića.

TIm Stefana Piolija je u 59. minutu poslije proigravanja Antonija Kandreve, imao dobru šansu preko Edera, ali je traljavo šutirao, da bi dva minuta kasnije, Ivan Perišić odapeo projektil koji je prozujao tik iznad prečke.

Nakon opisanog vođstva Intera, Bolonja je u sudijskoj nadoknadi propustila najbolju šansu na utakmici, ali je Handanović odlično reagovao na udarac Vasilisa Torosidisa i spriječio izjednačenje.

Bila je ovo 15. pobjeda Intera ove sezone za nastavak pozitivne serije u duelima sa Bolonjom. Posljednji put, Bolonja je osvojila sva tri boda protiv Intera u martu 2013. godine pogotkom Alberta Đilardina i to na "Meaci" (0:1).

SERIJA A - 25. KOLO:

Bolonja - Inter 0:1 (0:0)
/Gabrijel 81/

Sampdorija - Kaljari (15:00)
Peskara - Đenova
Kjevo - Napoli
Udineze - Sasuolo
Roma - Torino (18:00)
Milan - Fiorentina (20:45)

Subota:
Atalanta - Krotone 1:0 (0:0)
/Konti 48/

Empoli - Lacio 1:2 (0:0)
/ Krunić 67 - Imobile 68, Keita 80/

Petak:

Juventus - Palermo 4:1 (2:0)
/Markizio 13, Dibala 40, 89, Iguain 63 - Čočev 90+3/

TABELA: Juventus (+1) 63, Roma 53, Napoli 51, Atalanta (+1) 48, Inter (+1) 48, Atalanta 45, Lacio 44, Milan 41, Fiorentina 40, Torino 35, Sampdorija 33, Kjevo 32, Udineze 29, Sasuolo 27, Bolonja (+1) 27, Kaljari 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo (+1) 14, Krotone (+1) 13, Peskara 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC