• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve šampion, Palermo drugoligaš?

Autor mondo.ba

Iako je do kraja sezone u Seriji A ostalo još čak 13 kola, teško je očekivati da će aktuelni šampion ispustiti deset bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, odnosno da Palermo može nadoknaditi "minus osam".

Juventus će u srijedu gostovati Portu u prvom meču osmine finala Lige šampiona, pa je tim Maksa Alegrija želio što prije da osigura trijumf u prvom meču 25. kola Serije A protiv Palerma.

To je i učinio.

JUVENTUS - PALERMO 4:1 (2:0)

Rutinski je "stada dama" stigla do sigurne pobjede, rekordne 29. uzastopne prvenstvene pred svojim navijačima, ne dozvolivši gostima sa jugozapada Italije čak ni nadu da mogu izbjeći poraz na stadionu Juventusa.

Klaudio Markizio već u 13. minutu "otključao je bravu" gostiju, a već u 40. minutu bilo je jasno da će bodovi ostati u Torinu.

Osim bh. reprezentativca Miralema Pjanića, "stara dama" u svojim redovima ima još jednog sjajnog izvođača slobodnih udaraca - Paola Dibalu. Argentinac je u 40. minutu pokazao da je rame uz rame sa Pjanićem. Fenomenalnim udarcem poduplao je prednost Juventusa i obezbijedio miran nastavak meča.

...
Izvor: YouTube

U nastavku - još dva gola.

Gonzalo Iguain povisio je na 3:0. Ovim golom, ukupno 19. u sezoni, Argentinac je, bar na dva dana, izbio na čelo liste strijelaca ispred golgetera Rome Edina Džeke.

Minut prije kraja Iguain je bio u prodoru, vukli su ga za dres, pa nije uspio da postigne drugi gol na utakmici. Ali, jeste da asistira. I to Dibali, za 4:0 i drugi pogodak Argentinca svom bivšem klubu.

Rijetko su gosti prijetili. Makedonac Ilija Nestorovski pokušavao je da iznenadi Đanluiđija Bufona, ali sve je ostalo samo na pokušajima.

Ipak, u trećem minutu nadoknade Ivajlo Čočev uspio je da prekine seriju Juventusa od pet uzastopnih utakmica bez primljenog gola. Sjajno je Bugarin skočio nakon ubacivanja iz ugla i glavom postavio konačnih 4:1.

Juventus je ovim trijumfom ponovo stekao 10 bodova prednosti ispred Rome, koja ima i meč manje (u nedjelju dočekuje Torino). Ipak, teško je očekivati da će vladajući tim Italije dozvoliti takav luksuz da ispusti ogromni prednost. Šesta uzastopna titula na "Čizmi" praktično je na vidiku.

S druge strane, Palermo ima čak osam bodova zaostatka od sigurne zone i Sicilijancima će biti potrebno pravo čudo, pa da ih i dogodine gledamo u Seriji A.

SERIJA A - 25. KOLO:

Juventus - Palermo 4:1 (2:0)
/Markizio 13, Dibala 40, 89, Iguain 63 - Čočev 90+3/

U subotu:

Atalanta - Krotone (18:00)
Empoli - Lacio (20:45)

U nedjelju:

Bolonja - Inter (12:30)
Sampdorija - Kaljari (15:00)
Peskara - Đenova
Kjevo - Napoli
Udineze - Sasuolo
Roma - Torino (18:00)
Milan - Fiorentina (20:45)

TABELA: Juventus (+1) 63, Roma 53, Napoli 51, Inter 45, Atalanta 45, Lacio 44, Milan 41, Fiorentina 40, Torino 35, Sampdorija 33, Kjevo 32, Udineze 29, Sasuolo 27, Bolonja 27, Kaljari 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo (+1) 14, Krotone 13, Peskara 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC