• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šturanović zakočio Igokeu, igraće se "majstorica"!

Autor mondo.ba

Sa 27 poena i 11 skokova, Maksim Šturanović najzaslužniji za pobjedu Bosne protiv Igokee 90:81 i izjednačenje u finalnoj seriji na 2:2. Odlučujući meč u subotu u Laktašima od 20:15 časova.

 Bosna Igokea 90:81 četvrta utakmica plej-ofa Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkašima Igokee bila je potrebna još jedna pobjeda za petu uzastopnu titulu šampiona BiH, ali je Bosna pred svojim navijačima, najviše zahvaljujući dabl-dabl učinku Maksima Šturanovića (27 poena, 11 skokova) uspjela da slavi i izjednači na 2:2 u finalnoj seriji.

BOSNA - IGOKEA 90:81 (18:24, 23:24, 28:13, 21:20)

Veteran u redovima Sarajlija Saša Vasiljević, koji je najavio kraj karijere, sa suzama u očima oprostio se od sarajevske publike, a definitivan oproštaj od košarke će uslijediti naredne subote od 20:15, kada je na programu odlučujući, peti meč.

UČINAK

BOSNA: Šarić, Đorđević 2, Ikonić 15, Jošilo 8 (8 sk, 5 as), Delalić 8, Rešidović 9, Vasiljević 8, Čampara, Dragićević 9, Šturanović 27 (11 sk), Sokolović 4, Durak.

IGOKEA: Pašajlić 3, Mićović 9 (6 sk), Talić, Robinson 22 (7 sk, 4 as), Pešaković 6, Milošević 10, Glogovac 4, Albijanić 5, Radivojević 17, Mahovic 5, Rikić.

A do "majstorice" Bosna je stigla velikom borbom i požrtvovanjem. Imale su Sarajlije na poluvremenu rezultatski minus od sedam poena, ali sjajnom igrom u trećoj četvrtini uspjeli su da stignu i prestignu vođstvo Igokee.

Početkom treće četvrtine, koja je odlučila susret (28:13), "Igosi" su skoro šest minuta bili bez poena iz igre. Potpuno je stao šut izabranike Dragana Bajića, koji su veoma brzo prosuli sve ono što su napravili u prva dva kvartala.

Na drugoj strani briljirao je Šturanović, koji je bio nezaustavljiv u reketu Aleksandrovčana. U prvom poluvremenu postigao je 10, da bi u nastavku dodao još 17 poena, te uz 11 uhvaćenih lopti ponio epitet igrača utakmice.

S druge strane, Vuk Radivojević je potpuno zakazao u drugom poluvremenu. Izgledalo je da će iskusni bek biti junak, jer je u prvih 20 minuta sakupio čak 15 poena. Ipak, nastavak je donio skromna dva poena, dok se probudio Džejms Robinson. Ali, Amerikanac nije mogao sam.

Igokea je napravila previše grešaka da bi proslavila titulu u Sarajevo. Bosna je u "Skenderiji" ponovo bila tvrd orah, pa će peti meč odlučiti novog šampiona BiH.

Podsjetimo, posljednje četiri godine Aleksandrovčani su podizali pehar, a Sarajlije sada imaju priliku da prekinu dominaciju ekipe Dragana Bajića.

TOK UTAKMICE:

Nakon prvih 20 minuta, aktuelni šampion ima vođstvo od sedam poena.

"Igosi" su veći dio prvog poluvremena imali prednost, ali su domaći u posljednjih pet minuta uspjeli doći do rezultatskog egala, a na momente i do vođstva.

U prvom kvartalu tim Dragana Bajića igrao je mnogo bolje od rivala. Nakon 10 minuta Igokea je imala prednost od šest poena (18:24), ali se Bosna nije predavala, pa je u 27. minutu stigla i do vođstva 36:32.

Ipak, uslijedio je ekspresan odgovor i gosti su serijom 5:0 vratili prednost na svoju stranu. Finiš prvog dijela meča bio je još bolji, a minut prije kraja stigli su do maksimalnih "plus osam" (40:48).

Čak sedam trojki iz 11 pokušaja postigli su Aleksandrovčani u prvom poluvremenu. Dominirao je Vuk Radivojević sa 15 poena, dok je raspoložen bio i Džejms Robinson sa deset poena, te dva skoka i tri asistencije.

Maksim Šturanović pravio je najviše problema Igokei. Za 20 minuta ubacio je 10 poena.

Drugo poluvrijeme počelo je furiozno za Sarajlije, serijom 6:0, nakon čega je Bajić morao da zatraži minut odmora, ali ni predah nije pomogao, pa je Šturanović pogodio za vođstvo 49:48.

Seriju Bosne 8:0 prekinuo je Robison uspješno realizovanim slobodnim bacanjima.

Ipak, početkom nastavka potpuno je stao šut goste. Šturanović je nastavio da rešeta, pa su Sarajlije stekle prednost od osam poena, 58:50.

Čak pet minuta i 40 sekundi "igosi" su bili bez poena iz igre, a rezultat 15:2 sredinom treće četvrtine dovoljno govori o nemoći Aleksandrovčana.

Ali ni tu bio kraj. Razigrani domaćin nastavio je da povećava prednost, koja je u 23. minutu iznosila 10 poena. Prvi put u finalnoj seriji Bosna je stigla do dvocifrene prednosti.

Konačno je, nakon sedam uzastopnih pokušaja za tri poena, pogodio Blaž Mahovic. Ipak, Bosna je uspjela da zadrži prednost i u odlučujućih 10 minuta uđe s prednošću 69:61.

Igralo se koš za koš do posljednja tri minuta, kada je Strahinja Mićović pogodio veoma važnu trojku i smanjio zaostatak gostiju na samo tri poena, 76:73.

Ipak, već u narednom napadu nakon tajm-auta Edin Rešidović je uzvratio istom mjerom. Sarajlije su odbile sve napade, iako je Igokea u još nekoliko navrata imala samo tri poena minusa.

Na kraju, 90:81, velika pobjeda Bosne i nastavak finalne serije.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Bajic nema pojma, seljacki trener

majstorica

I u CG se igrala majstorica iako je Buducnost izmislila kosarku za Mornar. Igokea ce ih razmontirati

MILOŠ

BOSNA JE TREBALA IZGUBITI SINOĆ DA NIJE IMALA VELIKU POMOĆ SUDIJA ALI NI SUDIJE NEĆE SPRJEČITI IGOKEU DA U SUBOTU POBJEDI I DA TAKO OSVOJI PETU UZASTOPNU TITULU A UKUPNO ŠESTU JER IGOKEA JE PUNO BOLJA OD SVI KLUBOVA U BIH PA TAKO I OD BOSNE ZATO U SUBOTU SVI U LAKTAŠE DA PROSLAVIMO DUPLU KRUNU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC