• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanu i Gatuzu dosta prvo poluvrijeme (VIDEO)

Autor mondo.ba

U derbiju 22. kola Serije A fudbaleri Milana su na "San Siru" savladali Lacio.

Milan je došao do treće vezane pobjede.

Izabranici Đenara Gatuza su nakon poprilično "sadržajnog" prvog poluvremena na odmor otišli sa jednim golom prednosti, a u drugom su "ubili" utakmicu:

Milan - Lacio 2:1 (2:1).

Đenaro Gatuzo je poslije sramote protiv Beneventa uspio da popravi utisak i u posljednje tri utakmice osvoji sedam od mogućih devet bodova.

U tom periodu Milan je, osim bodovnog salda, popravio igru i najvažnije poljuljano samopuzdanje.

Rosoneri su u uvodnim minutama utakmice izgledali impresivno sa loptom u nogama i držali posljednju liniju Lacija u "krilu" Tomasa Strakoše.

Lacijali u tim trenucima nisi ličili na ekipu koja je do ove utakmice u Seriji A postigla 56 golova, najviše u ligi, po "držanju" na terenu vidjelo se da podređena uloga i igra na kontranapad ne odgovara izabranicima Simeonea Inzagija.

Milan je bolji ulazak u meč naplatio u 15. minutu kada je nakon sjajnog slobodnjaka Hakana Čalhanoglua najspretniji u petercu Lacija bio Patrik Kutrone i postigao svoj treći gol u Seriji A.

Masimiliano Irati i njegovi pomoćnici nisu vidjeli ništa sporno kod vodećeg gola Milana, kao ni VAR, a čini se da je bilo "materijala".

Nakon "Farse na Bentegodiju" u Italiji će sigurno biti govora i o ovom golu Patrika Kutronea.

Ipak, samo pet minuta kasnije Lukas Leiva je sjajnom loptom na desnom krilu pronašao Adama Marušića koji je sjajno prevario Antonelija, prebacio loptu na slabiju lijevu nogu i poslao je u dalji ugao za 1:1.

Nakon poravnanja tempo utakmice je opao i prva ozbiljnija prilika je viđena u 32. minutu kada je Luis Alberto fantastičnim udarcem pogodio prečku, a deset minuta kasnije Čalhanoglu "bombom" zagrijao dlanove Strakoše.

Bolju u konkretniju igru u prvom dijelu Milan je krunisao u 44. minutu kada je nakon prelijepog centaršuta Kalabrije odlično glavom pogodio Đakomo Bonaventura kojeg su potpuno usamljenog ostavili štoperi Lacija.

Milan je dva gola glavom u prvom poluvremenu posljednji put postigao 2011. protiv Rome kada su strijelici bili Zlatan Ibrahimović i Alesandro Nesta.

U nastavku meča nastavljena je taktička borba Inzagija i Gatuza pa se na prvo uzbuđenje čekalo do sredine drugog dijela kada je u tri navrata viđen obračun "Donaruma - SMS".

Srpski interacionalac je prvo pokušao prizemnim udarcem nakon što se oslobodio čuvara u šesnaestercu, pa je nakon centaršuta Marušića šutirao glavom, da bi na koncu testirao sreću i sa 20 metara, ali je sve to "pokupio" sjajni Đanluiđi Donarauma.

Do kraja utakmice viđen je spor tempo i dosta prekršaja, što je odgovaralo Milanu koji je u ovoj utakmici uspio da Laciju "oduzme" slobodnu igru u napadu i presječe vitalne linije dodavanje prema Luisu Albertu i Sergeju Milinković - Saviću i osvoji tri boda koja su ga dovela na diobu šestog mjesta, "samo" deset bodova od četvrte pozicije i Lige šampiona.

SERIJA A, 22. KOLO:

SPAL - Inter 1:1 (0:0)
/Paloski 90 - VIkari 48 autogol/

Krotone - Kaljari 1:1 (1:1)
/Trota 29 pen - Ćigarini 45+7/

Fiorentina - Verona 1:4 (0:2)
/Dijas 55 - Vuković 11, Kin 20, 46, Ferari 55/

Đenova - Udineze 0:1 (0:0)
/Behrami 62/

Napoli - Bolonja 3:1 (2:1)
/Mbaje autogol 5, Mertens 37 pen, 59 - Palasio 1/

Torino - Benevento 3:0 (3:0)
/Falke 3, Nijang 40, Obi 45+2/

Milan - Lacio 2:1 (2:1)
/Kutrone 20, Bonaventura 43 - Marušić 20/

Roma - Sampdorija 0:1 (0:0)

/Zapata 81/



u subotu

Sasuolo - Atalanta 0:3 (0:1)
/Masielo 30, Kristante 83, Frojler 86/

Kjevo - Juventus 0:2 (0:0)
/Kedira 67, Iguain 88/

TABELA: Napoli 57, Juventus 56, Lacio 46, Inter 44, Roma 41, Sampdorija 37, Milan 34, Atalanta 33, Udineze 32, Torino 32,  Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova 21, Kaljari 21, Krotone 19, SPAL 17, Verona 16, Benevento 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC