• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rezervni" Juve podigao moral za Atletiko!

Autor mondo.ba

Juventus je s "rezervnim" timom deklasirao Udineze (4:1) i sa mnogo samopouzdanja dočekuje Atletiko Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Nakon trijumfa u Napulju u prethodnom kolu (1:2), torinski tim mogao je da ostavi šampanjac na hlađenje za proslavu osmog uzastopnog, a ukupno 35. "skudeta", ali je i sa "rezervnim" timom nastavio u šampionskom ritmu.

Stigao je do 24. pobjede ove sezone nakon koje je odmakao drugoplasiranom Napoliju na ogromnih "plus 19" bodova.

JUVENTUS - UDINEZE 4:1 (2:0)

Trener Masimilijano Alegri u petak uveče u dvoboju sa "zebrama" odmarao je Kristijana Ronalda, Paula Dibalu, Marija Mandžukića, Đorđa Kjelinija zbog revanš utakmice Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, koja se igra sljedećeg utorka u Torinu. S obzirom da "jorgandžije" dolaze sa dva gola prednosti, vjerovatno Alegri nije želio da rizikuje neku eventualnu povredu ključnih igrača "bjankonera".

Zbog kartona nije nastupio ni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali, ni u jednom trenutku osvajanje bodova nije dovedeno u pitanje.

I to prvenstveno zahvaljujući mladom, 19-stogodišnjem italijanskom napadaču porijeklom iz Obale Slonovače Moazu Keanu, koji je bio dvostruki strijelac.

Najprije je tamnoputi tinejdžer u 11. minutu odlično ispratio loptu Aleksa Sandra u petercu i postigao prvi pogodak ove sezone u crno-bijelom dresu - 1:0.

Otprilike četvrt sata kasnije, Kean je sam sebi pripremio priliku poslije brze akcije po lijevoj strani i spoljnim dijelom kopačke prevario golmana Huana Musa - 2:0.

U nastavku je Juve nastavio teror i sa još dva pogotka u razmaku između 67. i 71. minuta postavio konačnih 4:0.

Strijelac prvog iz jedanaesterca bio je Emre Čan, a potom je Blez Matuidi stavio tačku na "i", ali i "prst na čelo" treneru "jorgandžija" Dijegu Simeoneu, koji je zbog prostačke proslave jedva izbjegao suspenziju i putovanje u Torino.

Udineze je u finišu samo uspio da postigne počasni gol u Torinu nakon akcije Rodriga De Pola, koju je lijepim udarcem iskosa u malu mrežu završio Kevin Lazanja i ublažio 13. poraz ove sezone.

SERIJA A, 27. KOLO

Juventus - Udineze 4:1 (2:0)
/Kean 11, 39, Čan 67 pen, Matuidi 71 - Lazanja 85/

Subota

Parma - Đenova (18.00)
Kjevo - Milan (20.30)

Nedjelja

Bolonja - Kaljari (12.30)

Od 15.00
Frozinone - Torino
Inter - SPAL
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Napoli (18.00)
Fiorentina - Lacio (20.30)

Ponedjeljak

Roma - Empoli (20.30)


TABELA: Juventus (+1) 75, Napoli 56, Milan 48, Inter 47, Roma 44, Atalanta 41, Lacio (-1) 41, Torino 41, Sampdorija 39, Fiorentina 36, Sasuolo 31, Đenova 30, Parma 30, Kaljari 27, Udineze (-1) 25, SPAL 23, Empoli 22, Bolonja 18, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC