• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vipotnik: Konaković skuplja političke poene tamo gdje ne bi smio

Autor Nikolina Damjanić

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik apelovao je na institucije BiH da bez odlaganja omoguće da se helikopter MUP-a Srbije uključi u gašenje požara na Tjentištu u blizini Nacionalnog parka "Sutjeska".

 бојан випотник.jpg Izvor: Vlada RS

"Ugroženo je najstarije zaštićeno područje u BiH koje je i pod zaštitom UNESKO, a ministar inostranih poslova u Savjetu ministara (Elmedin Konaković) bilduje svoje političke mišiće i sprečava da helikopter iz Srbije pomogne se požar ugasi", rekao je Vipotnik.

On je naveo da je Konaković još jednom pokazao da mu nije stalo do BiH, nego isključivo do njegove političke pozicije.

"Odsustvo bilo kakve njegove reakcije u slučaju Trgovske gore, vrela Une i sad odbijanje pomoći na Tjentištu dokazi su da Konaković ne radi posao za koji ga svi građani plaćaju, nego pokušava da skuplja političke poene tamo gdje ne bi smio", rekao je Vipotnik.

Direktor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić rekao je ranije danas da je Helikopterska jedinica MUP-a Srbije stavila na raspolaganje svoj helikopter za gašenje požara u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska" i da je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić uputio zahtjev za odobravanje njihovog angažmana.

Trninić je upozorio da u Nacionalnom parku "Sutjeska" na lokalitetu Tjentišta gori stoljetna crnogorična šuma i da prijeti nesaglediva šteta i katastrofa u ekološkom i materijalnom smislu, jer je ugrožen biosistem ovog parka i prašume Perućica.

Košarac je odmah reagovao i zatražio od bošnjačkih ministara u Savjetu ministara da hitno i bez odgađanja postupe u skladu sa nadležnostima i u najkraćem roku odobre angažman helikoptera MUP-a Srbije, na šta je Konaković odgovorio da bi vlasti Republike Srpske u slučaju potrebe prvo trebalo da se obrate Oružanim snagama BiH, a tek nakon toga institucijama drugih zemalja.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE