• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čizkejk sa breskvama koji osvježava: Evo recepta

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ne mora se ni peći.

 čizkejk breskva Izvor: Pexels

Ako nas pitate, ljeto je već tu, a sa njim i sezona sočnih zrelih breskvi! Ovo ukusno voće idealno je za ljetnje deserte, bilo da ih jedete svježe ili u ukusnoj torti. S obzirom da visoke temperature često svode upotrebu rerne na minimum, odlučili smo da probamo ovaj jednostavan i osvježavajući recept za čizkejk od breskve bez pečenja, i u najmanju ruku, bili smo potpuno oduševljeni!

Ovaj genijalni desert savršeno kombinuje kremasti sloj sa ukusom vanile i osvježavajućim ukusom breskve, a gotov je za tren oka. Uopšteno govoreći, kada želite da iznenadite porodicu i prijatelje nečim posebnim, ali jednostavnim za pripremu, čizkejk bez pečenja je idealno rješenje. Brz i lak za pripremu, ovaj desert je odličan izbor za tople dane i trenutke kada poželite nešto slatko, a da ne morate mnogo vremena da provodite u kuhinji, a najbolje pored rerne. Zato, iskoristite sezonu breskvi i pripremite ovaj fantastični ljetnji desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Sastojci:

200 g keksa
100 g rastopljenog putera
400 g krem sira
200 ml pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike limunovog soka
5-6 breskvi, očišćenih i isječenih na tanke kriške
1 vrećica želatina u prahu

Podloga: Keks sameljite u sitne mrvice i pomiješajte ih sa otopljenim puterom. Smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za tortu (prečnika oko 20 cm) obložen papirom za pečenje i stavite u frižider na 30 minuta.

Krema: U velikoj činiji pomešajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok dok ne postane glatka. U drugoj posudi umutite šlag dok ne dobijete čvrst šlag, pa ga lagano umiješajte u smjesu od krem sira. Na podlogu od keksa poređajte narezane breskve i prelijte kremom.

Preliv: Na tihoj vatri kuvajte narezane breskve i 50 g šećera dok breskve ne omekšaju i ne dobijete sirup. Želatin pripremiti prema uputstvu na pakovanju, umiješati u smjesu od breskve, ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte od sira.

Hlađenje: Čizkejk ostaviti u frižideru najmanje 4 sata. Prijatno!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop