• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jesenji recept: Domaći srpski ajvar sa patlidžanom

Autor Stvar ukusa

Ajvar sa patlidžanom se jednostavno pravi, a obožavaće ga cijela porodica.

 recept za ajvar sa patližanom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1400 g patlidžana
  • 6 velikih crvenih paprika
  • So, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 1 čen bijelog luka, sitno isjeckan
  • sok od 1 limuna
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno sjeckanog peršuna

Recept za domaći srpski ajvar sa patlidžanom:

Kako biste napravili ajvar sa patlidžanom zagrijte rernu na 246 C. Izbušite patlidžane viljuškom. Oprane patlidžane i paprike stavite na lim za pečenje i pecite dok im ljuska ne nabubri i ne pocrne, oko 30 minuta.

Stavite pečeno povrće u posudu otpornu na toplotu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se pare 10 minuta. Oljuštite i bacite pocrnele kore, stabljike i sjemenke.

U velikoj činiji izgnječite ili isjeckajte povrće, u zavisnosti od toga koliko volite da ajvar bude gladak. Začinite po ukusu solju i biberom. Dodajte bijeli luk i limunov sok i sipajte ulje uz stalno miješanje. Za serviranje prebacite u staklenu posudu i po želji pospite seckanim peršunom za ukras. Možda ćete željeti da napravite i ajvar od tikvica.

(Mondo/Stvarukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop