• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept dana: Gurmanske pečurke punjene mljevenim mesom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pečurke punjene mljevenim mesom zapeku se u rerni, a ukoliko želite da ih dodatno obogatite, možete odozgo da narendate kačkavalj.

 recept za pečurke punjene mljevenim mesom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g mljevenog mesa
  • 450 g pečuraka
  • šaka svježeg bosiljka, sitno isjeckanog
  • šaka svježeg peršuna, sitno isjeckanog
  • 1 kašičica mješavine suvih začina
  • prstohvat bibera
  • 230 g sira

Recept za pečurke punjene mljevenim mesom:

Kako biste napravili punjene pečurke, prvo ih očistite vlažnom krpom. Skinite kapice sa stabljika pečuraka i isjeckajte stabljike, pa ih ostavite sa strane.

Stavite mljeveno meso u veliku činiju i razbijte ga gnječilicom za krompir ili drvenom kašikom. Dodajte isjeckane pečurke, bosiljak, peršun, mješavinu suvih začina i biber. Lagano promiješajte. Dodajte kačkavalj i ponovo lagano promiješajte.

Koristeći supenu kašiku ili malu mjericu, napunite svaku kapicu pečuraka i čvrsto upakujte smjesu tako da ne ispadne tokom pečenja. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem, pa poređajte punjene pečurke.

Pročitajte još

Zagrijte rernu na 176 stepeni. Preklopite još jednom aluminijumskom folijom pečurke pa ih pecite dok se sir ne istopi. Provjerite nakon 15 minuta. Kada su pečene ukrasite ih peršunom i uživajte.

Pročitajte kako da napravite tart sa pečurkama i sirom

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop