• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torta sa malinama i limunom

Napravite tortu oko koje će se ukućani otimati!

Sezona je malina, idealna prilika da napravite ovu sjajnu tortu!

Sastojci:

220 grama putera (na sobnoj temperaturi)

Šolja i po belog šećera

¼ šolje smeđeg šećera

Kašika rendane kore limuna

Pola šolje limunovog soka

Kašičica ekstrakta vanile

Četiri veća jaja

Dve i po šolje brašna

Kašičicu i po praška za pecivo

Kašičica i po sode bikarbone

Pola kašičice soli

Pola šolje punomasnog mleka

Pola šolje slatke pavlake

Četiri i po šolje svežih ili zaleđenih malina

Dve kašike brašna

Za preliv:

220 grama krem sira (na sobnoj temperaturi)

140 grama putera (na sobnoj temperaturi)

Četiri šolje šećera u prahu

Dve kašičice rednane kore limuna

Kašika sveže ceđenog limunovog soka

¼ kašičice soli

Dve kašike slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.

U većoj posudi umutite puter, beli i smeđi šećer, koru limuna, ekstrakt vanile. Mutite oko pet minuta, da smesa postane vazdušasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite između svakog dodavanja.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ove suve sastojke dodajte u posudu sa prethodnim sastojcima i mutite na nižoj brzini, da se smesa sjedini. Isključite mikser, pa dodajte mleko, slatku pavlaku i limunov sok i dobro izmešajte.

U trećoj posudi pomešajte dve i po šolje malina sa dve kašike brašna. Zatim to sjedinite sa smesom i kratko promešajte.

Smesu podelite na dva jednaka dela, kako biste ispekli jednake kore – pecite 35 do 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Ostavite kore da se ohlade desetak minuta, pre nego što ih izvadite iz pleha.

U međuvremenu, napravite preliv.

U većoj posudi umutite krem sir sa puterom, oko tri minuta, da postane vazdušast. Smanjite brzinu miksera, pa postepeno dodajte šećer u prahu, a zatim i koru limuna, limunov sok i so. Na kraju dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite još 2-3 minuta.

Kada su se kore potpuno ohladile, jednu stavite na veliku tacnu za torte, pa je odozgo i sa strane namažite prelivom. Poređajte šolju malina odozgo, pa stavite drugu koru preko i nanesite preliv odozgo i sa strane, a odozgo ukrasite sa još malo malina.

Ohladite u frižideru i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop