• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Film "Za danas toliko" Marka Đorđevića predstavljen na beogradskom FEST-u

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U Beogradu je, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST, održana premijera filma "Za danas toliko" Marka Đorđevića, što predstavlja afirmaciju stvaralaštva i autora iz Republike Srpske budući da ga je podržao i Audio-vizuelni centar Srpske.

 Za danas toliko film FEST Izvor: Audio-vizuelni centar RS

Rukovodilac Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić rekla je da je za ovaj centar važno to što ima promociju na ovako prestižnom regionalnom filmskom festivalu i da režiseri, producenti i glumci imaju samo riječi hvale za Srpsku.

Uoči premijere u MTS dvorani, Ilićeva je rekla novinarima da je ovaj najmlađi regionalni nacionalni fond podržao Đorđevićev film na konkursu za manjinske produkcije i da joj je drago što će imati priliku da gleda film, jer jednu od uloga ima i Novi Grad.

"Mi smo više jedan fond, jedna administrativna ustanova. Dajemo novac producentima da stvaraju filmove. Naš uticaj i podrška se neposredno vidi upravo kroz filmove koje oni snime", istakla je Ilićeva.

Ona je navela da je Centar podržao dolazak oko 30 mladih studenata Akademije umjetnosti, sa svih smjerova, i filmskih profesionalaca da borave u Beogradu za vrijeme trajanja i FEST-a.

Ove godine, dodala je, očekuje još manjinskih koprodukcija i filmova u kojima je učestvovao, između ostalih i film "Djeca Kozare".

"Podržali smo devet projekata u prošloj godini, filmova manjinske koprodukcije, ali još više se radujem domaćoj produkciji u Republici Srpskoj, projektima koji su podržani na našim konkursima i koji će ući u produkciju. Prvenstveno mislim na kratke filmove, a nadam se ove godine i dugometražnim filmovima", dodala je Ilićeva.

Film "Za danas toliko" podržao je Audio-vizuelni centar Republike Srpske 2022. godine na prvom konkursu za sufinansiranje proizvodnje filmova manjinskih koprodukcija koji je raspisao ovaj centar, a značajno je što je uvršten u glavni takmičarski program FEST-a i što je imao premijeru.

"Za danas toliko" prikazuje kako spremanjem omiljenih kolača – čupavaca porodica Šarenac uspijeva da namami najstarijeg brata da dođe kući.

U filmu igraju Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, Goran Bogdan i Miona Pejaković.

Producent je Miloš Pušić, a koproducent iz Republike Srpske je Đorđe Vranješ iz "Digital Goblen medija".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop