• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Izložba "Apartman 2" kod kafea "Žiža"

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Druga izložba pod nazivom "Apartman", koja je istovremeno i projekat za popularizaciju savremene umjetnosti održaće se u petak, 7. novembra u stanu iznad banjalučkog kafea "Žiža".

Izložba će biti otvorena od 19 časova do ponoći, a publika će imati priliku da vidi djela Olje Pristaš i Nataše Konjević.

Prva izložba ovog tipa održana je početkom septembra ove godine, takođe u privatnom stanu, a cilj projekta je da na ovaj način umjetnost učini mobilno, pristupačnom i sveprisutnom.

„Kreiranjem objekata koji i dalje jesu ili podsjećaju na namještaj, samo lišen njegovih osnovnih vrednosti - upotrebljivosti i funkcionalnosti, propitujem odnos dizajna i slikarstva. Polazna tačka rada jeste zanimanje moga oca i pitanje našeg odnosa, i moja želja da uskočim u tradicionalno muški profesionalni identitet“, kaže o svom radu Olja Pristaš.

Nataša Konjević kaže da su njeni radovi vrsta ličnog dnevnika.

„Moj rad je pokušaj da se putem ilustracije predstave razmišljanja i raspoloženja sa kojima se susrećem svakog dana. To su jednostavne, takoreći obične situacije, koje zbog svoje učestalosti i rutine kojom ih obavljamo, previdimo i zanemarimo. Često sadrže određenu dozu humora, naivnosti i neozbiljnosti, ali to je odraz mog stava da je život niz komičnih situacija i iracionalnih postupaka. Iako su ovi crteži prilično lični i intimni, smatram da posjeduju notu univerzalnog jer su teme kojima se bavim nešto kroz šta svi kao emocionalna bića prolazimo“, ističe Konjević.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop