• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rahmanović i Zeljković: Igračima iz Premijer lige puno znači poziv u reprezentaciju BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi na prozivku fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine danas su stigli igrači iz m:tel Premijer lige BiH, a ostali se polako okupljaju zavisno od destinacija sa kojih dolaze.

 Amar Rahmanović i Samir Zeljković: Igračima iz Premijer lige puno znači poziv u reprezentaciju BiH Izvor: Promo/FSBiH

Prvi na prozivku fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine danas su stigli igrači iz m:tel Premijer lige BiH, a ostali se polako okupljaju zavisno od destinacija s kojih dolaze.

Većina bi trebalo da stigne večeras, ali će nekoliko igrača doputovati i sutra, saopštili su danas iz Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Samir Zeljković (Velež) i Amar Rahmanović (Sarajevo) prvi put pozvani su u A nacionalni tim Bosne i Hercegovine i obojica se slažu da je to dobro za Premijer ligu BiH, ali i velika čast za svakog od njih.

Možda će vas zanimati

"Poziv mi znači mnogi i nagrada je za dobre igre. Sve više igrača je iz naše lige u reprezentaciji. Dobro je to za Premijer ligu BiH, ali i nas igrače da probamo napraviti iskorak i da u budućnosti neko od nas, možda, bude i nosilac u igri reprezentacije", izjavio je Zeljković, a prenosi agencija Anadolija.

Izvor: Promo/FS BiH

Fudbaler Veleža tvrdi da je za poziv u reprezentaciju saznao na treningu svog kluba, kao i da su ga saigrači podržali:

"Naravno da bih volio da dobijem neke minutu na terenu, da pokažem zašto sam tu. Na selektoru je da to odluči. Konkurencije se ne treba plašiti. Mogu puno naučiti od saigrača u reprezentaciji. To će mi pomoći sigurno puno u budućnosti."

Rahmanović je istakao da je i njegovim klupskim saigračima bilo drago što je dobio poziv u reprezentaciju BiH, pa dodao "da bez njih ovo ne bi moglo biti moguće".

"Jako sam zadovoljan, jako sam sretan i nadam se da ću opravdati poziv. Znači mnogo poziv za igrača iz naše lige, ali to treba potvrditi na terenu, odigrati što bolje. Trudiću se i na treninzima i na utakmici, daću sve od sebe. Većinu momaka u reprezentaciji i znam i neće biti problema", izjavio je Rahmanović.

Bosna i Hercegovina će 12. novembra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u Sarajevu odigrati prijateljsku utakmicu s Iranom, u kojoj bi prema najavama selektora Dušana Bajevića, između ostalih, šansu trebali dobiti i igrači pozvani iz Premijer lige BiH.

Potom, BiH će 15. novembra u Amsterdamu biti gost Holandije u petom kolu, a tri dana poslije u posljednjem na stadionu "Grbavica" u Sarajevu dočekati Italiju u elitnoj UEFA Ligi nacija "A".

U grupi "1" UEFA Lige nacija "A" poslije četiri odigrana kola lider na tabeli je Poljska sa sedam, Italija ima šest, Holandija pet, BiH dva boda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC