• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ste krivi - nema nedužnih: Potpuni debakl FSS, selektora Tumbakovića i fudbalera! (ANKETA)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da smo se plasirali svi bi želeli da se istaknu njihove zasluge, a kako ni ovoga puta nismo uspeli da se plasiramo na EP - svi će želeti da se njihova odgovornost umanji.

 srbija-skotska-neuspeh-evropsko-prvenstvo-odgovorni-fss-selektor-tumbakovic-fudbaleri Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je novi neuspeh!

Nadali smo se da ćemo posle 20 godina prekinuti crni niz i plasirati se na Evropsko prvenstvo, ali nismo iskoristili najbolju moguću šansu koja je stavljena pred nas. Škotska u Beogradu za učešće na velikom turniru, stvarno ne možemo da tražimo više?

Možda će vas zanimati

Nažalost, to je bio preveliki izazov za naše fudbalere koji su odigrali jednu od najgorih utakmica u 21. veku, a opet su bili nadomak velikog slavlja.

Više od 70 minuta gledali smo potpuno bezopasnu Srbiju. Nije bilo nikakve želje i volje kod srpskih fudbalera, kao da su im se noge "zavezale", a Škotska je visokim presingom zaustavljala svaku našu izgradnju napada i učinila da izgledamo kao da smo se prvi put zajedno okupili.

Ni to nije daleko od istine, bio je to sastav Srbije koji nikada nije igrao zajedno, odradio je tek nekoliko treninga, ali kao što je rekao selektor Tumbaković - to ne može da bude izgovor.

Štaviše, Srbija je golom Luke Jovića u 90. minutu obezbedila dodatnih pola sata, tokom kojih je bila bolji rival i možda je zaslužila da pobedi, ali su potom došli penali u kojima smo bili arogantni - pošto smo odlučili i da ih ne vežbamo uoči utakmice.

Škotska nas je kaznila i obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu na kojem će igrati čak 24 reprezentacije, a Srbije (opet) nema u tom društvu.

Ko je kriv za novi debakl fudbalske reprezentacije Srbije? Nikada nije bilo lakše odgovoriti na ovo pitanje - SVI! Odnosno, niko ne može da bude nedužan ako dve decenije ne možemo da se plasiramo na EURO.

Izvor: MN PRESS

Počevši od Fudbalskog saveza Srbije, koji je odgovoran za postavljanje selektora i sveukupnu atmosferu oko nacionalnog tima, preko stručnog štaba do samih fudbalera.

Ako nijedna selekcija Srbije ne obezbedi plasman na završni turnir - od pionira do seniora - onda je jasno da se loše radi. Dugo se dešavalo da A reprezentaciju "čupaju" mlađe selekcije, ali ovoga puta zapelo je i tamo, pa možda u tome leži i ključ problema.

Nejasni kriterijumi pri izboru selektora (Milovanović? Krstajić? Ognjenović?), čudni spiskovi igrača i guranje problema pod tepih napravili su potpuni haos oko državnog tima.

FSS mora da prizna sopstvene greške i pronađe način da izvuče reprezentativni fudbal iz "kanala" u kome se nalazi, iako je verovatnije, kako smo do sada navikli, da će okriviti neke druge za neuspeh - kao što bi uspeh, da se desio, pripisali samo sebi.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Ponovo će se pričati o "pritisku javnosti" i "nerealnim očekivanjima od reprezentacije", a možda bi mnogo korisnije bilo pogledati se u ogledalo i prvi put priznati krivicu.

Tako će se FSS kriti iza selektora, igrača i navijača, selektor iza igrača, a igrači iza sudije, što je već oprobani recept na koji smo navikli u poslednjih 20 godina - i koji je narodu na neki način i "ogadio" reprezentaciju Srbije.

"Ja sam kriv!", zabranjena rečenica u srpskom fudbalu ponovo neće ugledati svetlost dana, a nama ostaje da brojimo vreme do sledećih kvalifikacija u kojima će svi želeti da kažu: "Ja sam zaslužan!".

Anketa

Koga najviše krivite što nismo otišli na EP 20 godina?

  • FSS

    31.91% (15)

  • Selektore

    4.26% (2)

  • Fudbalere

    17.02% (8)

  • Ne mogu da razdvojim, SVE!

    31.91% (15)

  • Nikoga ne krivim, to je realnost...

    14.89% (7)

Koga najviše krivite što nismo otišli na EP 20 godina?

Rezultati

(mondo.rs, Milutin Vujičić) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC