• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske: Škoti ugodno iznenađenje, čestitke Sjevernoj Makedoniji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da "vatrene" očekuje težak posao na Evropskom prvenstvu protiv Škotske, koja je nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Srbiju.

 Zlatko Dalić o baražu za EURO 2020 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Promašen jedanaesterac Aleksandra Mitrovića u petoj seriji označio je kraj nadanja "orlova" da se poslije 20 godina mogu naći na završnom turniru EURO 2020, gdje će ići uporni i nezgodni Škoti.

Možda će vas zanimati

"Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije, što je uticalo na kvalitet, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika", izjavio je hrvatski selektor za zagrebačke "Sportske novosti".

"Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti Euro, što je veliki uspjeh za Škotsku. Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na prvenstvu, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne mijenja naš cilj - dolazimo na Euro kao svjetski vicešampioni i želimo proći grupu".

Dalić se osvrnuo i na ostale utakmice baraža za plasman na EURO 2020.

"Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile Euro, pa će četiri ekipe iz naše grupe biti na završnici, što dovoljno govori o kvalitetu grupe u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na istorijskom uspjehu, a za Euro je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je Euro blizu, i sigurno se tome svi jako radujemo, ali prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Zato, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o Euru", zaključio je selektor Hrvatske.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC