• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi" odlaze EURO, samo Srbija i dalje čeka: "Orlovi" u društvu BiH, Luksemburga, Litvanije i ostalih liliputanaca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Podatak koji sve govori.

 srbija-skotska-euro-2020-baraz-kvalifikacije-u-drustvu-luksemburg-litvanija-autsajderi Izvor: MN PRESS, Wikimedia Commons

Fudbalska reprezentacija Srbije ni iz petog uzastopnog pokušaja nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo. Bila je ovo najbolja od svih šansi u posljednjih 20 godina, ali nije vrijedilo.

Na EURO se plasirala Škotska trijumfom u Beogradu, a "orlovi" će na učešće na tom takmičenju morati da čekaju najmanje 24 godine. U tom periodu, "nema ko nije" sve učestvovao na Evropskom prvenstvu...

Možda će vas zanimati

Srbija je posljednji put bila dio smotre najboljih selekcija Starog kontinenta 2000. godine. Turnir 2021. biće peti zaredom kako nema srpskog tima, a toliko dugo čekaju još dvije ekipe - Norveška i Slovenija.

Reprezentacije koje su 2000. bile u grupi sa Jugoslavijom takođe se od tada nisu nijednom kvalifikovale, a od selekcija koje se u 21. vijeku nijednom nisu kvalifikovale na završni turnir nije ostala nijedna ekipa nekog ozbiljnijeg renomea.

Pobjedom Škotske "izbrisana" je još jedna ekipa koja nije otišla na EURO između 2000. godine i danas. Prethodno je u kvalifikacijama u tome uspjela Finska, koja će debitovati na Evropskom prvenstvu, kao i Sjeverna Makedonija. U prethodnim ciklusima na EURO su odlazile ekipe poput Letonije, Islanda, Mađarske, Albanije...

Ovo je spisak svih reprezentacija koje čekaju na EURO duže od Srbije:

Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Izrael, Kazahstan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, San Marino, kao i selekcije koje su se u međuvremenu priključile UEFA - Crna Gora i Gibraltar.

Dakle, radi se o ekipama koje se nikada nisu ni plasirale na EURO. Uz njih su i već pomenute Norveška i Slovenija koje su igrale 2000. godine, a sve ostale selekcije u Evropi su u međuvremenu bar jednom uspjele da se kvalifikuju.

E to je društvo kojem pripada fudbalska reprezentacija Srbije...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC