• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras za lakši put na Svjetsko prvenstvo: Srbija nije preboljela ni Škotsku, a već kreću nove kalkulacije!

Autor Dragan Šutvić

Mečevi protiv Mađarske i Rusije će imati svoju važnost.

 Srbija dva kola Liga nacija kalkulacija žrijeb SP 2022 Izvor: MN PRESS, Twitter/@We_Global

Fudbalsku reprezentaciju Srbije i dalje mori bolan poraz u Beogradu u četvrtak uveče od Škotske, u okviru finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ipak, pred "orlovima" su novi izazovi u Ligi nacija, protiv Mađarske u Budimpešti i Rusije na domaćem terenu, a ove utakmice imaće dodatnu važnost.

Možda će vas zanimati

Reprezentacija Srbije će se u mečevima sa Mađarima i Rusima boriti ne samo za kakvo-takvo iskupljenje, niti samo za opstanak u B diviziji Lige nacija - nešto što prosječnom navijaču u Srbiji uopšte i nije važno.

Boriće se zapravo, još važnije, za mjesto u drugom šeširu pred žrijeb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Možda su "orlovi" propustili EURO 2021, ali ne moraju sebi da dodatno otežaju i put ka Kataru. Biće to prilika za drugi uzastopni odlazak na Mundijal, a vrlo je važno da Srbija bude baš u drugom šeširu.

Za prvi šešir već decenijama i nema šanse, ali postoji mogućnost da usljed loših rezultata u nedjelju i srijedu Srbija "sklizne" u treći šešir.

Kako na Svjetsko prvenstvo sigurno idu samo pobjednici 10 kvalifikacionih grupa, Srbiji bi bilo mnogo teže da to ostvari iz trećeg šešira, sa potencijalno težim protivnicima u grupi.

Srbija je trenutno projektovana na 17. mjesto u Evropi, što je stavlja u donju polovinu drugog šešira. Ipak, igra protiv Rusa koji su na ivici da skliznu u treći šešir, ali i protiv Mađara, koji se već nalaze u trećem šeširu, ali i dalje imaju matematičke šanse za ulazak u drugi šešir.

Ukoliko Srbija ostane u drugom šeširu, onda će sigurno izbjeći da budu u grupi sa ekipama poput Poljske, Švedske, Ukrajine, Austrije, Velsa ili Švajcarske, a možda čak i Holandije, ako oni ispadnu iz prvog šešira.

U trećem šeširu bi "orlovi" bili sa ekipama poput Norveške, Islanda, Sjeverne Irske, Češke Republike, što su objektivno slabiji protivnici.

Ovako trenutno izgleda projekcija šešira pred završetak Lige nacija:

Žrijeb za kvalifikacije je 7. decembra. Na Svjetsko prvenstvo ide 10 pobednika grupa, dok će 10 drugoplasiranih uz dva tima iz Lige nacija ići u baraž, odakle će samo tri tima obezbediti plasman na Mundijal.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC