• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković je 1999. dao gol za posljednji EURO: Sad je lako biti general... Teško je, ali nema predaje!

Autor Dragan Šutvić

"Ne dajem sebi za pravo da komentarišem bilo šta, ali mi je žao"

 dejan-stankovic-srbija-skotska-0-1-izjava Izvor: MN PRESS

Kao dugogodišnji kapiten reprezentacije, za koju je odigrao čak 103 utakmice, Dejan Stanković uvijek sa posebnim emocijama prati mečeve nacionalnog tima i proživljava njene uspjehe i neuspjehe.

Poslije bolnog poraza "orlova" protiv Škotske, nakon kojeg je srpski tim opet ostao bez plasmana na EURO, Stanković je rekao da saosjeća sa bolom igrača.

Možda će vas zanimati

Kuriozitet je da je Stanković davne 1999. bio dio tima koji je na "Maksimiru" u Zagrebu donio za sada posljednji plasman na Evropsko prvenstvo.

"Nosio sam dres reprezentacije petnaest godina. Znam da je teško, ali nema predaje. Nismo uspjeli, ali smo dali sve od sebe, a poslije bitke je najlakše biti general. Ne dajem sebi za pravo da komentarišem bilo šta, ali mi je žao kao nekom ko je nosio dres reprezentacije i ko je u srpskom fudbalu, što se nismo plasirali, jer bi nam to donijelo priliku da igramo veliko takmičenje, mir, stabilnost i zadovoljstvo", rekao je on za sajt Crvene zvezde u najavi utakmice protiv Inđije u ponedjeljak.

Stanković se sa ekipom priprema za taj susret u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije, zakazan za ponedjeljak u 17 na stadionu "Rajko Mitić".

"Što se tiče Zvezdinih fudbalera u reprezentaciji, želim im puno sreće u utakmicama i da se vrate zdravi. Prošli put je Kanga došao sa koronom, nadam se da to sad neće biti slučaj ni sa jednim igračem", dodao je on.

Zvezdin cilj u masovnijem takmičenju je jasan - osvojiti trofej koji na "Marakani" čekaju od 2012.

"Nama je cilj da osvojimo Kup Srbije. Tako da ćemo protiv Zlatibora ući u meč kao da je u pitanju finale. Nema kalkulacija. Čestitam rivalu na dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, ali nama to ne mijenja ništa. Znamo šta nam je cilj i tako ćemo se i spremiti za meč".

Potom je govorio i o svojoj ekipi detaljnije.

"Mi smo polusezonu podijelili na cikluse, a ovo je posljednji pred zimsku pauzu. Svi igrači koji su zdravi i koji nisu sa reprezentacijom će biti u konkurenciji za meč. Dobro smo trenirali, tako da ću pred samu utakmicu odlučiti ko će zaigrati. Neće na teren istrčati svi bonus igrači, a što se tiče pozicije lijevog beka, plan je da Rodić dobije minute. Izlazi iz povrede i kada je to slučaj, bitno je da zaigra prije nego što dođe neka "jaka" utakmica, kao što je naša protiv Vojvodine sljedećeg vikenda. Hoću da vidim u kakvoj je formi, ali tu je i Hajdin. Računam na njega, u grupi je, trenira i konkuriše za tim".

Pohvalno je Stanković govorio i o treneru Zlatibora Zoranu Njegušu, bivšem fudbaleru Crvene zvezde.

"Drago mi je što se poslije duže pauze vratio u naš fudbal. Imao je epizodu u Radu, ali se onda vratio kući i preporodio ekipu. Zlatibor je s njim dobio veliko pojačanje", dodao je on.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC