• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maskerano šokirao Argentinu: Penzionisao se na konferenciji posle meča!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slavni Argentinac odlučio da je dosta, u 36. godini života.

 MASKERANO-SOKIRAO-ARGENTINU-Penzionisao-se-na-konferenciji-posle-meca Izvor: Twitter/EdelpOficial/printscreen

Nakon poraza Estudijantesa od Argentinos Juniorsa u meču tokom kog je odigrao svih 90 minuta, Havijer Maskerano je odlučio je da se penzioniše.

Možda će vas zanimati

I to je, na iznenađenje mnogih, saopštio odmah nakon utakmice. Svoju odluku je obrazložio na konferenciji, pa sa 36 godina završava fudbalsku karijeru.

Legendarni argentinski fudbaler, pouzdani defanzivni vezni (kasnije i štoper) i jedan od najpotcenjenijih igrača svoje generacije je prelomio. Dosta!

''Moram da vam potvrdim, od danas sam u penziji, što se tiče moje fudbalske karijere. Hteo bih da se zahvalim Estudijantesu što su omogućili da to bude u mojoj zemlji, Argentini. Osetio sam da je pravo vreme za ovakvu odluku'', rekao je temperamentni defanzivni vezista.

Borbeni fudbaler je najpoznatiji po periodima karijere u Liverpulu i Barseloni, gde se odlično uklopio i kao štoper, ali je nosio dres još nekoliko velikih klubova.

Počeo je u Riveru, igrao za Korintijans, a zatim kratko i Vest Hem. Usledili su Liverpul i Barselona, pa kineski Hebei i na kraju Estudijantes iz La Plate, gde je i okončao fudbalsku karijeru.

Sa Barselonom je osvojio 19 trofeja, a pehare je podizao i u svoja dva prva kluba. Sa reprezentacijom Argentine je igrao finale Mundijala, dok je na Olimpijskim igrama prigrabio dva zlatna odličja.

Tokom profesionalne karijere je odigrao skoro 800 mečeva i postigao samo devet golova, šest na klupskom i tri na reprezentativnom planu. Jedini gol za Barselonu je postigao iz penala, nakon čak sedam godina u klubu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC