• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Rome: Želim da budem trener Boke Juniors!

Autor mondo.ba

Danijele De Rosi u budućnosti planira da postane trener slavnog argentinskog kluba. "Ništa nisam ostavio iza sebe kao fudbaler Boke. Zato se želim vratiti kao trener, jer mi je ta ekipa u srcu".

 Danijele De Rosi: Želim da budem trener Boke Juniors! Izvor: Marcelo Endelli/Getty Images South America

Legendarni kapiten Rome Danijele De Rosi, koji je odigrao jednu sezonu u klubu sa "Bombonjere prije nego je okončao igračku karijeru, želi da postane trener Boke Juniors.

"Imam na pameti ideju da se vratim u Boku kao trener. Bio bih posljednji na listi kandidata, ali takva je moja zamisao. Da su stvari išle prema planu, već bih upoznao Nika (Burdiso) i započeo trenersku karijeru u klubu. Bilo je to prije nego što su počeli mali porodični problemi", rekao je De Rosi.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, poslije samo šest mjeseci u Boki je odlučio da završi karijeru.

"Onog dana kad sam raskinuo ugovor, bio sam u kancelarijama na stadionu 'Bombonjera' i odjednom sam na prozoru vidio trofej Kopa Libertadores. Rekao sam sebi: 'Ništa nisam ostavio iza sebe kao fudbaler Boke. Zato se želim vratiti kao trener, jer mi je ta ekipa u srcu. Već sam rekao Paolu Golcu da želim da bude moj pomoćnik", dodao je nekašnji reprezentativac Italije.

Legendarni kapiten "vučice" je prošlog ljeta poslije 18 godina u rimskom klubu riješio da napusti prestonicu Italije i preseli se u Argentinu.
Obukao je tada čuveni plavo-žuti dres, ali ono što su mnogi nazivali "romantičnim" potezom ispostavilo se da nije dugo potrajalo, jer je De Rosi u dresu Boke igrao samo šest utakmica.

Nekadašnji prvak svijeta sa Italijom igrao je na četiri meča u Superligi Argentine, a po jednom u domaćem kupu i Kopa Libertadores. Na terenu je proveo samo 361 minut, usput imavši nove probleme sa povredama.

De Rosi je prvi meč u profesionalnoj karijeri odigrao 10. oktobra 2001. godine kada je trener Rome bio Fabio Kapelo i to na meču Lige šampiona protiv Anderlehta. Kapiten tima je postao 2017. godine kada je Frančesko Toti završio karijeru.

Za Romu je odigrao 616 utakmica, dok je za selekciju Italije upisao 117 nastupa. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, Evropsko prvenstvo za mlade selekcije 2004. i olimpijsku bronzu iste godine. Sa Romom ima osvojena dva Kupa Italije i jedan Superkup.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC