• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković pričao o ostavci posle neuspeha Srbije: U jednoj rečenici objasnio kakva je situacija!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Selektor "orlova" sumirao utiske posle završenog ciklusa koji nije bio uspešan.

 Ljubiša Tumbaković pričao o ostavci posle neuspeha Srbije: U jednoj rečenici objasnio situaciju Izvor: MN PRESS

Srbija je odlično završila 2020. godinu, ali samo u poslednjoj utakmici. Poraz od Škotske je svima u mislima i zato ne iznenađuje da je selektor Ljubiša Tumbaković i dalje pod pritiskom.

On je rekao da ne razmišlja o ostavci posle neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo, a da pitanje o smeni nije za njega.

Možda će vas zanimati

Srbija je savladala Rusiju na kraju takmičenja u Ligi nacija 5:0, ali i dalje je neuspeh od prethodne nedelje bio glavna tema.

"Ja se bavim usko stručnim stvarima. Ne razmišljam o ostavkama, naravno, a pitanje o smeni nije za mene", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije, odgovarajući na pitanja novinara posle utakmice Lige nacija sa Rusijom.

Srbija je izborila opstanak u diviziji B, a u najavi utakmice sa Rusijom, Tumbaković je rekao da će se posle tog duela "tražiti krivci u glavu" za neuspeh u baražu za Evropsko prvenstvo.

Sada je bio upitan da li to znači i ostavke u stručnom štabu i rukovodstvu saveza.

"Jako dugo se bavim ovim poslom i bilo bi neozbiljno kada bih sad govorio o analizi. Vreme ispred nas zahteva temeljnu analizu svega što je napravljeno. Treba izvući šta je dobro i taj naš neuspeh, na kom se zadržava cela priča. Niko od nas, a pre svega ja, ne beži od te odgovornosti. Možemo da napravimo pet ovakvih rezultata, ali ne može to da nas opere ako nismo otišli na Evropsko prvenstvo", rekao je Tumbaković.

Anketa

Ko bi trebalo da bude selektor u fudbalu?

  • Dragan Stojković Piksi

    20% (8)

  • Siniša Mihajlović

    12.5% (5)

  • Savo Milošević

    10% (4)

  • Vladan Milojević

    20% (8)

  • Ljubiša Tumbaković

    2.5% (1)

  • Niko od navedenih

    35% (14)

Ko bi trebalo da bude selektor u fudbalu?

Rezultati

Tumbaković je naveo da je reprezentacija Srbije protiv Rusije pokazala kvalitet i karakter i da će se tek analizirati razlozi poraza od Škotske.

"Ono što je pokazala ova ekipa danas, čak i u Mađarskoj gde nije bilo rezultata, to je potvrda vrednosti koje su nedostajale protiv Škotske. Tako nešto mogu da naprave samo igrači koji imaju kvalitet i karakter. Svaka čast momcima", dodao je Tumbaković.

Glavna tema je nedavni poraz od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo.

"Liga nacija je definitivno igrana osrednje. Akcenat u jesenjem delu je bio da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, što je bio prioritet. Utakmica u Norveškoj je bila jako dobra, kao i utakmica u Turskoj. Svi su očekivali da ćemo utakmicu protiv Škotske na lagan način da rezultiramo, ali to se nije desilo. Razloge ćemo analizirati u periodu ispred nas", kazao je Tumbaković.

Upitan je koju bi ocenu od jedan do pet dao za ciklus baraža za Evropsko prvenstvo i Lige nacija.

"Malo je komplikovano da se definiše kroz ocenu. Liga nacija je imala drugu dimenziju, ne kao u prvom delu kada je ustanovljena, jer nema tu propusnost kao u prethodnom delu. Priortet je bio plasman na Evropsko prvenstvo, pojedine utakmice smo koristili ili da uigravamo ili pripremamo ili pravimo rotaciju. Ne bih hteo da dajem ocenu. Kada nismo prošli Škotsku, normalno je bilo da pokušamo da ostvarimo rezultat koji nas ostavlja u Ligi B uz pomoć nekih drugih i na sreću smo uspeli", odgovorio je Tumaković.

(MONDO/Beta)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC