• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još me boli i peče: Kapiten Mitar poručio - igraće ovaj tim Evropsko prvenstvo!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

"Nije lep osećaj, ali znam koliko smo svi hteli pobedu - i tim i selektor i savez. Nije lako, ali istrpećemo"

 Još me boli i peče: Kapiten Aleksandar Mitrović poručio - igraće ovaj tim Evropsko prvenstvo! Izvor: MN PRESS

Za kraj 2020. godine, reprezentacija Srbije je deklasirala Rusiju na "Marakani" i pobedila 5:0!

Centarfor Aleksandar Mitrović bio je kapiten i iako nije dao gol dao je značajan doprinos trijumfu u kojem su njegovi saigrači rešetali mrežu jednog od najboljih evropskih timova.

Možda će vas zanimati

Posle meča, on je izašao pred novinare sa pomešanim emocijama.

"Rasterećeniji nismo bili, to sigurno. Kada igrate za reprezentaciju uvek postoji doza pritiska i uvek ste pod pritiskom da odigrate što je bolje moguće. Odigrali smo jako dobru utakmicu večeras i fizički i taktički, igrali smo čvrsto, iznenadili protivnika malo taktikom i direktnim fudbalom. Mislim da smo zaslužili pobedu. Bili smo bolji rival, imali su i oni par šansi, ali većinu šansi koje smo imali smo iskoristili. Igrali smo čvrsto pozadi, držali nulu, i nije lako dati 5:0 ozbiljnoj reprezentaciji Rusije. Što se tiče mene, golovi kao golovi, oni će doći, najbitnija je pobeda i ne opterećujem se time"

Kakav je osećaj biti kapiten?

"Drugi put sam nosio traku, a prvi put od početka. Protiv Paragvaja sam bio kapiten poslednjih 20 minuta. Prelep je osećaj, zadovoljstvo, čast i naravno da je prelepo".

Zašto nam ovako reprezentacija nije igrala protiv Škotske i da li je sada veći žal?

"Zašto... Voleo bih da znam odgovor, ali drugačija je utakmica, drugačiji ambijent, protivnik, igrači, stil fudbala... Sve je bilo drugačije. Svi znamo da utakmica protiv Škotske možda nije bila najbolja, nije nam sve polazilo za nogom, ali niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe i da nismo ostavili sve na teren. U životu i u fudbalu morate imati nekad i malo sreće, mi je nismo imali, ali niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe, da nismo uradili sve što je do nas tog dana da dobijemo. Jednostavno, nekad imate loš dan, nekad vas ništa neće i takva je bila ta utakmica. Mislim da je na momente bilo jako dobro, na momente jako loše, na kraju je sve otišlo u penale".

Mitar je bez dodatnog pitanja nastavio...

"Ja sam imao tu nesreću da promašim penal. Boli i dalje, peče, nije lep osećaj, ali znam koliko su i moji saigrači, drugari, selektor i svi u Savezu radili naporno da pre svega dođemo do te utakmice, a onda i da se plasiramo. Nismo uspeli, pali smo, ali znam da moji saigrači i ja nećemo da odustanemo i da stanemo na tome. Bilo je lepih momenata, lepih reči i pohvala posle Norveške, sve je bilo lepo, sada su kritike na redu. Zaslužili smo ih sigurno jer se nismo plasirali, ali istrpećemo ih muški i idem dalje. Znam i ubeđen sam da će ovi igrači biti na Evropskom prvenstvu. Ubeđen sam i znam da nećemo da odustanemo ni po koju cenu", uverava prvi špic "orlova". 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC