• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da sam Maradonu sreo 1990, slomio bih mu obe noge": Nele Karajlić o druženjima s "El Pibeom" i njegovom buntu!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Muzičar i pisac se prisetio momenata kada je bio u društvu sa Dijegom Maradonom.

 "Da sam Maradonu sreo 1990, slomio bih mu obe noge": Nele Karajlić o druženjima s "El Pibeom" Izvor: MN PRESS, MONDO - Stefan Stojanović

Smrt Dijega Armanda Maradone je tema nedelje u čitavom svetu, a legendarni argentinski fudbaler je uvek budio emocije u onima koji su pratili fudbal.

Među njima je i muzičar i pisac dr Nele Karajlić, koji je imao svoje susrete sa čuvenim "El Pibeom".

Možda će vas zanimati

Član grupe "No smoking orkestra" je imao prilike da se sretne sa Maradonom na njihovim turnejama po Latinskoj Americi.

"Za nas iz benda, Argentina je uvek za nas bila kao neka alternativa jakom oficijalnom svetu favorita kao što su Italijani, Nemci, Englezi... Mi smo uvek podržavali tu neku "off" liniju. Taj dres Argentine koji sam nosio kao klinac, to je dres koji je nosio Pasarela 1978. godine na Svetskom prvenstvu. Maradona jeste neka vrsta buntovnika, svilena duša koja nije mogla da trpi sve ono što se dešavalo oko njega. On je popularan superstar. Žestoko su ga boleli nepravda i siromaštvo. Uvek se bavio svetskim temama. Kad god smo se sreli govorio je o nepravdi koja nas okružuje, o tome kako neki nemaju ništa, a neki imaju sve. Nije imao snage da bude političar ili neko ko bi uticao da se to reši", pričao je Karajlić u emisiji "Oko" Radio televizije Srbije.

"Najduhovitija anegdota vezana za Maradonu, kada je ceo Napulj slavio skudeto, nego je otišao na groblje i napisao "Nemate pojma šta ste propustili", rekao je dr Nele Karajlić.

On je potom na šaljiv način prokomentarisao poraz Jugoslavije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Italiji, baš protiv Maradonine Argentine.

"Da sam ga sreo 1990. kada smo igrali ono nesrećno četvrtfinale slomio bih mu obe noge. Interesantno je, jednom nam je rekao da je jedan od najboljih igrača protiv kojih je igrao bio Piksi. Pamtio ga je kao nekog ko je njegovom timu zadavao velike glavobolje. Viđali smo se jedno tri-četiri puta. On je imao oko sebe poseban oreol. Sretao sam dosta svetskih zvezda, ali on je imao jedan poseban svetački oreol. Imao je duh koji je bio neodoljiv, emocija je kipila iz njega. Nikad niste znali da li će rečenicu završiti sa suzama ili smehom. Pričao je sa izuzetno jakim emocijama o čemu god da je pričao. Dolazio je na naše koncerte u Evropi, recimo u Madridu. Dijego se pojavi na pola koncerta i od tog trenutka niko ne gleda nas, svi gledaju u Dijega. Iz mog ugla ja nikad nisam video njegov loš period. Uvek je bio čist, sedeo bi sat-dva, pio koka-kolu."

Nenad Janković je se potom osvrnuo i na drugo delove Maradonine karijere.

"Latinska Amerika je područje na kome se najbolje vidi raspolućenost bogatih i siromašnih. Imate krajnju levicu i krajnju desnicu. Ta međusobna energija je produkovala ljude kakav je Maradona. On je sve što je radio radio protiv sistema. Umesto da ode u Juventus on je otišao u Napoli, umesto da ode u Real on je otišao u Barselonu, umesto da ode u River koji je bio u rukama vojne hunte on je otišao u Boku Juniors. On je izbegao da bude produkt korporativnog kapitalizma. Kada je moj sin počinjao da trenira 2004. godine, trener im je rekao da dođu u dresovima svojih idola. Svi su došli u dresu Bekama ili starog Ronalda, a moj sin u dresu Maradone."

Nele Karajlić se prisetio i legendarnog pogotka koji je Maradona postigao protiv Crvene zvezde.

"Što se tiče gola Zvezdi na Marakani, Maradona je nama pričao da nikad u životu nije opalio loptu svom snagom. "Uvek kada sam je udarao što sam nežnije mogao." Kao da će se naljutiti lopta."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC