• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim iskreno: Zrinjski je favorit, dovoljno su dobri da to mogu reći

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Željezničara pred duel sa Zrinjskim istakao da njegov tim "bolje igra protiv jakih protivnika", a "tereni su gadni", pa je bolje što će meč biti odigran u Mostaru.

 Amar Osim iskreno: Zrinjski je favorit, dovoljno su dobri da to mogu reći Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Derbi 17. kola m:tel Premijer lige BiH biće odigran u srijedu od 15 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom", gdje će Zrinjski ugostiti Željezničar.

Biće to duel ekipa koje svake godine pretenduju na najviši plasman, a tako je i sada. Poslije 19 odigranih kola, dijele ih četiri boda. Željezničar je na drugom mjestu sa 33 boda, a Zrinjski na trećem sa 29.

Možda će vas zanimati

"Ispada ove godine da bolje igramo utakmice s jakim protivnicima, a Zrinjski definitivno spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru, tamo je sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom na to da je već decembar i da je hladno i da su tereni već gadni za igrati", rekao je trener Željezničara Amar Osim.

Njegov tim meč u Hercegovini dočekuje u veoma dobrom raspoloženju nakon ubjedljivog gostujućeg trijumfa protiv Mladosti 4:0.

"Mi smo nakon pobjede u posljednjem kolu, koja je uz kombinaciju s rezultatima ostalih ekipa poboljšala našu situaciju na tabeli, a sutra imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i da dodatno učvrstimo svoju poziciju i svoj bodovni saldo, te da Zrinjskog koji nam je konkurent za najviši plasman, u slučaju dobrog rezultata, ostavimo ispod sebe što bi bila velika stvar. Naravno, i Zrinjski ima svoje planove, igraju kod kuće gdje su uvijek favoriti koliko god to zvučalo kao fraza, ali jesu jer su dovoljno dobri da mogu to reći."

Dobra stvar za Željezničar je što je skoro kompletan igrački kadar na raspolaganju. Jedino izostaje "kartonirani" Aleksandar Kosorić.

"Mi smo skoro kompletni, nije nam loša situacija kada je igrački kadar u pitanju. Očekujem dobru utakmicu kao što su naše utakmice i bile, pogotovo na stadionu 'Pod Bijelim brijegom'", poručio je trener Željezničara.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 17. KOLO:

U utorak:

Tuzla siti - Velež (13.00)
Široki Brijeg - Sloboda (17.00)

U srijedu:

Krupa - Borac (13.00)
Olimpik - Mladost
Zrinjski - Željezničar (15.00)
Sarajevo - Radnik (17.00)

TABELA: Sarajevo 38, Željezničar 33, Zrinjski 29, Borac 28, Široki Brijeg 25, Velež 24, Tuzla siti 24, Sloboda 19, Mladost 16, Radnik 12, Krupa 10, Olimpik 10.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC