• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plaćen 5 miliona po utakmici, 50 po golu! Sumanute brojke najvećeg promašaja Real Madrida, boli glava prosto!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Kod nas se najviše priča o Joviću, ali Srbin ne može da se meri sa Belgijancem

 Plaćen 5 miliona po utakmici, 50 po golu! Sumanute brojke najvećeg promašaja Real Madrida Eden Azar Izvor: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Luka Jović je na udaru španskih medija duže vreme, odavno ga sele iz kluba, koji je u baš velikom problemu sa rezultatima. Moguće je čak i da će se desiti nezamislivo i da Real Madrid neće proći Ligu šampiona.

Dok se fudbalska javnost podsmevala odbrani u Ligi šampiona, mediji prave dublje analize i pronalaze sve loše korake u poslednjoj sezoni. Najveći od njih je svakako igrač čiji svaki nastup košta Real pet miliona evra, a svaki gol više od 50!

Možda će vas zanimati

Naravno, u pitanju je Eden Azar. On je propustio poraz od Šahtjora u petom kolu Lige šampiona, a u timu opet nije bilo Belgijanca, opet zbog povrede. U pitanju je povreda mišića desne noge, zbog koje će pauzirati oko tri nedelje. Nju je zaradio u porazu od Alavesa.

Rekli bismo da je to kap koja je prelila čašu, ali čaša je odavno prelivena. Došao je leta 2019. iz Čelsija za 115 miliona evra. Trebalo je da bude zamena za Kristijana Ronalda, ali ne da se nije približio Portugalcu, već nije opravdao nijedan jedini uloženi cent!

Štaviše, trenutno predstavlja ogroman gubitak.

Koliko li se sad glupo osećaju oni koji su terali Ronalda, govorivši da je uobražen, prgav, sebičan, svadljiv… Kakav god da je bio, Real je prosto bio vlasnik Lige šampiona, a tim je pobeđivao.

A Azar…

Došao je kao najbolji igrač Premijer lige, gde je bukvalno radio šta je hteo: davao golove, asistirao, činio svoj tim boljim. Ali, nije osvajao trofeje i zato je došao u Real, da bi se borio na svakom frontu. Dobio je nešto sasvim drugo – maltene stanje permanentne povređenosti.

On je od leta 2019. odigrao samo 28 utakmica od maksimalnih 69. On je za ovih skoro 18 meseci bio "u autu" čak 270 dana! Njegova godišnja plata je 30 miliona evra, što znači da je već spakovao 45 miliona.

Kada se na to doda obeštećenje Čelsiju, to je 160 miliona za igrača koji je odigrao samo 28 mečeva. Svaka njegova utakmica, dakle, košta nešto više od pet miliona evra!

Azar je u 19 prvenstvenih utakmica postigao samo dva gola, odnosno daje gol na svakih 9 mečeva. Tu je i onaj jedan iz Lige šampiona, dakle tri ukupno. To je njegov učinak za godinu i po dana u Realu, koji je njegov učinak platio nešto više od 50 miliona evra po golu.

Dobro, današnji fudbal nisu samo golovi, a zarada nisu samo utakmice, već su tu prodaja dresova, sponzori, marketinška prava i ostalo, ali – teško da se Azar na bilo koji način isplatio Realu.

Još jedna brojka za kraj: on se u ovih 18 meseci povredio 9 puta, a postigao je samo 3 gola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC